Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

علی الشهابی، تحلیل‌گر سعودی نزدیک به دربار سلطنتی عربستان با اشاره به سفر وزیر دفاع سعودی به تهران به فایننشال تایمز گفت: عربستان به‌روشنی در حال ارسال این پیام به تهران است که ...

سفر وزیر دفاع سعودی به تهران چه پیغامی داشت؟

بورس24 : شاهزاده خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی روز پنجشنبه برای دیدار رسمی با مقامات ایران وارد تهران شد. این دیدار در آستانه دور جدید مذاکرات تهران و واشنگتن انجام می‌شود که قرار است شنبه آینده بار دیگر با میانجیگری عمان برگزار شود. این سفر با واکنش های بسیاری روبه رو شد.

گریگوری برو، تحلیلگر حوزه ایران موسسه اوراسیا گروپ نوشت: سفر وزیر دفاع عربستان به تهران در تضاد آشکاری با گزارش نیویورک‌تایمز قرار دارد که می‌گوید اسرائیل در بهار امسال آمریکا را برای حمایت از حمله به برنامه هسته‌ای ایران تحت فشار قرار داده است.

وی افزود: این یک مانع دیگر بر سر راه عادی‌سازی روابط است: عربستان خواهان صلح با ایران است، اما اسرائیل نه.

همچنین علی موجانی، دیپلمات، درمورد سفر وزیر دفاع سعودی به تهران با سوالیمطرح کرد: ‏آیا عربستان به یک پیمان دفاع مشترک با ایران می‌اندیشد؟

علی الشهابی، تحلیل‌گر سعودی نزدیک به دربار سلطنتی عربستان به فایننشال تایمز گفت: عربستان به‌روشنی در حال ارسال این پیام به تهران است که به هیچ‌وجه در مسیر حمله به ایران نقش‌آفرینی نخواهد کرد. سعودی از تلاش‌های رئیس‌جمهور [دونالد] ترامپ برای یافتن یک راه‌حل دیپلماتیک برای بحران هسته‌ای حمایت می‌کند و خواهان جنگ نیست.

فایننشال تایمز نیز با اشاره به این سفر تصریح کرد: هیئت اعزامی شاهزاده خالد بن سلمان(وزیر دفاع عربستان) به ایران شامل سفیر عربستان در یمن نیز می‌شود؛ جایی که سعودی سال‌ها با حوثی ها درگیر جنگ بوده است.  عربستان تلاش کرده خود را از این درگیری خارج کند و در سال ۲۰۲۲ به یک آتش‌بس شکننده دست یافت، اما روند صلح پس از حملات حوثی‌ها به کِشتی‌رانی در دریای سرخ متوقف شد.

این رسانه افزود: ریاض از درگیر شدن مستقیم در تلاش‌های آمریکا برای بازداشتن حوثی‌ها خودداری کرده؛ تلاش‌هایی که دولت ترامپ با اجرای موج‌هایی از حملات علیه حوثی ها، آن را تشدید کرده است.

محسن میلانی، استاد روابط بین الملل در آمریکا خاطر نشان کرد: ‏نقشه ژئوپلیتیک منطقه در حال تغییر است. روابط خوب میان ایران و عربستان می‌تواند از ارکان نظم جدید منطقه‌ای باشد و در خدمت منافع ملی هر دو کشور قرار گیرد. در این چارچوب، سفر وزیر دفاع عربستان، که برادر ولیعهد محمد بن سلمان است، گامی مثبت به‌شمار می‌آید.

کشاورز زاده، سفیر سابق ایران در چین نیز در این باره گفت: سفر وزیر دفاع عربستان به ایران حاصل توافق دو کشور در پکن و ازسرگیری روابط دوجانبه است. دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا نیز می‌تواند به نتیجه‌ای مثبت برای هر دو طرف منتهی شود، مشروط بر آنکه طرف مقابل هر روز موضع خود را تغییر ندهد. ایران به آنچه در مسقط ارائه کرده، پایبند است.

همچنین عزیز الغاشیان، کارشناس سعودی نوشت: از زمان عادی‌سازی روابط میان عربستان و ایران در سال ۲۰۲۳، بسیاری آن را صرفاً یک اقدام تاکتیکی تلقی کرده‌اند و از نظر دور داشته‌اند که عربستان به این آشتی به چشم یک سرمایه‌گذاری راهبردی نگاه کرده است. به‌نظر من، عربستان بر این باور است که روابط میان عربستان، کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و ایران، زیربنای نظمی منطقه‌ای است که عربستان آن را ترجیح می‌دهد.

ولی نصر مشاور سابق اوباما نیز تصریح کرد: بازدید وزیر دفاع عربستان از ایران پیش از مذاکرات آمریکا و سفر ترامپ به عربستان اتفاق مهمی است. اما پذیرش او توسط رهبری ایران حتی اهمیت بیشتری دارد.

منبع خبر: انتخاب

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24