مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از مذاکرات میان ایران و آمریکا در عمان استقبال کرد و آن را «گامی در مسیر صحیح» برای حلوفصل دیپلماتیک موضوع هستهای ایران دانست.

بورس24 : مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از مذاکرات میان ایران و آمریکا در عمان استقبال کرد و آن را «گامی در مسیر صحیح» برای حلوفصل دیپلماتیک موضوع هستهای ایران دانست.
مذاکرات ایران و آمریکا در عمان ؛ استقبال اتحادیه اروپا از گفتوگوهای دیپلماتیک
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از مذاکرات میان ایران و آمریکا در عمان استقبال کرد و آن را «گامی در مسیر صحیح» برای حلوفصل دیپلماتیک موضوع هستهای ایران دانست.
تاکید اتحادیه اروپا بر حفظ رویکرد یکپارچه در مذاکرات هستهای
«کایا کالاس» عصر دوشنبه در جمع خبرنگاران و در پایان نشست شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ گفت: «وقتی صحبت از مذاکرات هستهای ایران در عمان میشود، باید بگویم این گفتوگوها گامی در مسیر درست هستند، زیرا ما نمیخواهیم شاهد توسعه سلاح هستهای توسط ایران باشیم.»
نزدیک شدن تاریخ انقضای مکانیسم ماشه؛ رایزنیهای مستمر اروپا
وی افزود: «ما بهطور دائم با سه کشور (تروئیکای اروپایی) در حال گفتوگو هستیم تا مواضع احتمالی مشخص شود، چرا که تاریخ انقضای اسنپبک (مکانیسم ماشه) بهسرعت در حال نزدیک شدن است.»
هماهنگی با آمریکا؛ اولویت اتحادیه اروپا برای جلوگیری از تنش
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادامه داد: «ما در این زمینه همچنین نیاز داریم با ایالات متحده گفتوگو کنیم. این کار را در نشست گروه ۷ نیز انجام دادیم، چرا که مهم است رویکردی واقعاً هماهنگ و یکپارچه داشته باشیم»
ادعاهای غرب درباره برنامه هستهای ایران؛ تاکید بر ابزارهای دیپلماتیک
وی با تکرار ادعاهای سیاسی درباره برنامه هستهای ایران مدعی شد: «هیچکس نمیخواهد شاهد دستیابی ایران به سلاح هستهای باشد. بنابراین تمرکز ما بر تلاش برای جلوگیری از این مسئله است.»
تاریخچه برجام و تلاش ایران برای حل دیپلماتیک موضوع هستهای
برنامه صلحآمیز هستهای ایران همواره تحت فشارهای سیاسی و اتهامات بیاساس غرب قرار داشته است. پیش از برجام، کشورهای غربی با امنیتیسازی این موضوع، تلاش کردند با ابزار تحریم و تهدید نظامی علیه ایران اقدام کنند، اما بسته شدن پرونده «ابعاد احتمالی نظامی» (PMD) در سال ۱۳۹۴، این بهانه را از میان برداشت.
خروج آمریکا از برجام؛ کاهش تعهدات و چالشهای پیشرو
ایران پس از امضای برجام به تمامی تعهدات خود پایبند ماند، اما آمریکا در سال ۱۳۹۷ بهطور یکجانبه از توافق خارج شد و اروپا نیز نتوانست تعهدات خود را اجرا کند. در نتیجه، ایران در چارچوب حقوق برجامی خود، گامهایی در کاهش تعهدات برداشت. مذاکرات احیای برجام نیز به دلیل تعلل و زیادهخواهیهای غرب به نتیجه نرسید.
تأکید ایران بر تعامل دیپلماتیک و لغو تضمینشده تحریمها
با این وجود، ایران همچنان به تعامل دیپلماتیک و همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادامه داده و تأکید کرده است که در صورت بازگشت طرفهای مقابل به تعهدات خود، آماده احیای توافق است. مذاکرات اخیر با ایالات متحده در عمان، گفتوگوها با تروئیکای اروپایی در ژنو و جلسات سه جانبه در پکن نیز نشاندهنده تمایل تهران به حلوفصل موضوع از طریق دیپلماسی، مشروط به ارائه ضمانتهای واقعی برای رفع تحریمهاست. ایران بارها تأکید کرده است که برای دستیابی به توافقی پایدار و قابلاعتماد که تحریمها را بهصورت تضمینشده لغو کند و مانع از سوءاستفاده در آینده شود، آمادگی دارد.
مذاکرات عمان؛ دور اول سازنده و برنامهریزی دور دوم
گفتنی است دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به میزبانی عمان، روز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ در مسقط برگزار شد و دو طرف نتیجه گفتوگوها را سازنده و رو به جلو توصیف کردهاند. بر اساس برنامه اعلام شده، دور دوم گفتوگوها قرار است روز شنبه ۳۰ فروردین 1404 برگزار خواهد شد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.