در گزارش روز گذشته بطور مفصل درخصوص سناریوهای سیاسی مربوط به مذاکرات بحث شد و به این نکته اشاره شد که سناریوی محتمل و واقعبینانه این است که طرفین مذاکره پس از چند روز گفتوگو و آب شدن یخها، خبر از مثبت بودن مذاکرات بدهند و ضمن تعیین قرار بعدی، برای مشورت به پایتختها برگردند. تقریبا همین اتفاق رخ داد و طرفین مذاکره شب گذشته با اظهارنظر مثبت درخصوص مذاکرات به پایتخت بازگشته و دیت بعدی شنبه هفته آینده تعیین شد.

1) پیشبینی بازار ...
بورس24 : بورس تهران معاملات بیست و سومین روز فروردین را در شرایطی آغاز کرد که مذاکرهکنندگان ایرانی و آمریکایی برای مذاکره، گفتوگو، نشست و یا هر چه اسمش را میگذارید، راهی عمان شده بودند. لذا معاملهگران خوشبین در سمت صنایعی نظیر بانک، خودرو، حملونقل، صندوقهای اهرمی و برخی سهام ریالی خریدار بودند و معاملهگران بدبین هم با اهرم تشدید جنگ تجاری بین آمریکا و چین (نگرانی از بابت وقوع رکود در اقتصاد دنیا) در سمت فروش مشغول به فعالیت بودند. در واقع بازار در یک فضای گرگ و میش و انتظار قرار داشت و در نهایت نیمی از نمادها با رشد قیمت و نیمی دیگر با افت قیمت به کار خود خاتمه دادند. البته از آنجا که حفظ رنگ مثبت شاخص از اوجب واجبات است، دماسنج اصلی بازار با رشد 15 هزار واحدی تا ارتفاع دو میلیون و 845 هزار واحدی پیشروی کرد. ارزش معاملات تحت تاثیر تماشاچی بودن طیفی از فعالین مردد و محافظهکار بازار با افت 34 درصدی به 6.7 همت رسید و رقمی بالغ بر 260 میلیارد تومان از سوی معاملهگران حقیقی وارد چرخه بازار شد.
بازار دیروز میتوانست فضای بهتری داشته باشد اما ترس از غافلگیری اخبار و تحولات سیاسی از یکسو و از سوی دیگر تشدید جنگ تجاری میان آمریکا و چین که اکنون به بالاترین حد ممکن رسیده، مانعی برای تحرکات قویتر بود. در گزارش روز گذشته بطور مفصل درخصوص سناریوهای سیاسی مربوط به مذاکرات بحث شد و به این نکته اشاره شد که سناریوی محتمل و واقعبینانه این است که طرفین مذاکره پس از چند روز گفتوگو و آب شدن یخها، خبر از مثبت بودن مذاکرات بدهند و ضمن تعیین قرار بعدی، برای مشورت به پایتختها برگردند. تقریبا همین اتفاق رخ داد و طرفین مذاکره شب گذشته با اظهارنظر مثبت درخصوص مذاکرات به پایتخت بازگشته و دیت بعدی شنبه هفته آینده تعیین شد. بنابراین از این نقطه به بعد، بازار درگیر اخبار و توئیتها خواهد بود و البته تجربه نشان داده که ترامپ فرد قهارتری در ایجاد جنگ روانی و رو کردن مسائل پشت پرده است.
اما گزارش امروز را با یک پرسش مهم پیش میبریم. چه شده که بازار به هیچ صراطی مستقیم نمیشود و خوشبینیها به سرعت فروکش میکنند ؟ چرا بورس فراموش شده است ؟ چرا هیچکس حاضر به سرمایهگذاری در بازار سرمایه نیست ؟ آیا کاهش تنشهای سیاسی و مذاکره با آمریکا میتواند زمینهساز برگشت نقدینگی به بورس شود ؟ برای پاسخ به این پرسشها نیاز به بررسی آسیبهایی که در این سالها به بازار وارد شده، داریم. بورس تهران از 17 اردیبهشت 1402 یعنی همان روز نحسی که دولت سیزدهم رقم زد تا امروز از 5 ناحیه آسیب جدی دیده است.
1- تحولات سیاسی که آغاز آن 7 اکتبر و جریان درگیری حماس و اسرائیل بود که تا امروز به اشکال مختلف (درگیری مستقیم و غیرمستقیم با اسرائیل و ترور رهبران حماس و حزبالله و تغییر حکومت در سوریه و انتخابات آمریکا و ...) ادامه داشته و نقش موثری در حرکت نقدینگی از سمت سهام به سمت طلا و ارز داشته است.
2- دستدرازی دولتها به جیب شرکتها که این موضوع را دولت سیزدهم به بدترین شکل ممکن با ایجاد تغییر در نرخ خوراک شرکتهای پتروشیمی و پالایشی و سرکوب نرخ ارز ...
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.