شرکت «ملی شیمی کشاورز» یکی از بهترین گزارشات عملکردی 3 ماهه منتهی به آذر 1403 را داشته و توانسته مهمترین پارامتر بنیادی ارزشگذاری یعنی سود خالص را تقریبا 730% رشد دهد و از 2 به بیش از 17 میلیارد تومان برساند...

بورس24 : شرکت «ملی شیمی کشاورز» یکی از بهترین گزارشات عملکردی 3 ماهه منتهی به آذر 1403 را داشته و توانسته مهمترین پارامتر بنیادی ارزشگذاری یعنی سود خالص را تقریبا 730% رشد دهد و از 2 به بیش از 17 میلیارد تومان برساند.
طبق اطلاعات منتشر شده در سامانه کدال بورس ، سود هر سهم سهامداران «شملی» در این گزارش 8.2 تومان محاسبه شده! حال آنکه این رقم در دوره مشابه برابر با 1 تومان بود.
تغییرات مهمترین سرفصل های صورت سود و زیان به شرح زیر ارائه شده است:

با این رقم سود، مانده حساب سود انباشته «شملی» از سرمایه اسمی پیشی گرفته و به حوالی 251 میلیارد تومان رسید.
در قیاس با دوره مشابه، سرفصل درآمدها به میزان 59% رشد داشته، حال آنکه سرفصل بهای تمام شده 35% افزایش یافته است! در حقیقت یکی از اصلی ترین دلایل رسیدن به جامپ 730% سود خالص، همین کنترل بهای تمام شده و پیشی گرفتن سرعت رشد درآمدها نسبت به بهای تولیدات در «شملی» است.
با وجود تورم حداقل 50% در محیط اقتصادی، تیم مدیریتی «شملی» به خوبی توانسته میزان رشد بهای تولیدات را زیر 50% نگه دارد و بر خلاف بسیاری از شرکت های بورسی، مانع رشد سنگین هزینه ها شده است.
برای دوره 9 ماهه منتهی به شهریور 1404، رقم درآمدی 850 میلیارد تومان را تارگت کرده اند. توجه فرمایید که در فصل زمستان، با کسب 302 میلیارد تومان درآمد، تقریبا 35.5% از این بودجه تحقق یافته و برای کاور کردن تمام این بودجه باید در 6 ماه آینده 548 میلیارد تومان درآمد کسب شود.
به عبارت بهتر، هر ماه باید به طور میانگین 91 میلیارد تومان درآمد وارد «شملی» شود.
میانگین رقم درآمد ماهانه «شملی» در زمستان 1403 برابر با 100 میلیارد تومان بوده! بنابراین به احتمال زیاد نه تنها می تواند بودجه مذکور را کاور کند، بلکه تعدیل مثبت رقم درآمد ها را نیز مخابره کند.
در سایه همین تورم محیط اقتصادی، تیم مدیریتی «شملی» اقدام به اخذ 276.5 میلیارد تومان تسهیلات مالی از سیستم بانکی کرده است! در این شرایط اقتصادی، تامین مالی از بانک ها عملا ارزانترین روش تامین مالی است! چرا که با توجه به روند نزولی ارزش پول، پول های امروز ارزش بیشتری نسبت به پول های فردا خواهد داشت! بنابراین منابع امروز کارایی بیشتری نسبت به منابع آتی خواهد داشت.
صورت وضعیت مالی «شملی» گویای آن است که اختلاف چشمگیری بین دارایی های جاری و بدهی های جاری وجود دارد. سرمایه در گردش شرکت برابر با مثبت 388 میلیارد تومان است! رقمی که معادل 81% از کل بدهی های جاری است.
در ضمن، کل بدهی های «شملی» برابر با 626 میلیارد تومان بوده که خب! سرفصل دارایی های جاری به تنهایی معادل 865.5 میلیارد تومان است. بنابراین تنها از محل دارایی های جاری، تمام بدهی ها قابل تسویه بوده و ریسک مالی خاصی پیرامون شرکت مشاهده نمی شود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.