Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

علی عباسلو مدیرعامل شرکت طلوع فولاد پارس  طی گفت و گویی با بورس 24 موقعیت مکانی کارخانه طرح مذکور را در سیرجان اعلام کرد و گفت: هم اکنون پیشرفت  پروژه  تولید آهن اسفنجی 70 درصد بوده و بهره برداری از آن تا پایان سال جاری نیز قابل پیش بینی است.

«فطلوع» شبیه کدام شرکت بورسی است؟

بورس24 : بازار سهام ایران در آستانه پذیره نویسی یک شرکت پروژه محور با نماد فطلوع است. پس از «تجلی» که پذیره نویسی آن در فرابورس انجام شد، حالا «فطلوع» به عنوان دومین شرکت پروژه محور در آستانه پذیره نویسی قرار دارد.

فطلوع نماد شرکت طلوع فولاد پارس بوده که پروژه تولید آهن اسفنجی با ظرفیت ۱,۷ میلیون تن در سال را به عنوان طرح سودآور خود به بازار سرمایه معرفی کرده و برای جذب منابع مالی، مسیر پذیر نویسی در فرابورس را پیش گرفته است.

علی عباسلو مدیرعامل شرکت طلوع فولاد پارس  طی گفت و گویی با بورس24 موقعیت مکانی کارخانه طرح مذکور را در سیرجان اعلام کرد و گفت: هم اکنون پیشرفت  پروژه  تولید آهن اسفنجی 70 درصد بوده و بهره برداری از آن تا پایان سال جاری نیز قابل پیش بینی است.

 وی با اشاره به اینکه در سطح جهانی، شرکت‌های پروژه محور زیادی وجود دارند که در بورس‌های مختلف ثبت و معامله شده‌اند، اظهار داشت: اغلب این شرکت ها در بخش ها و صنایع گوناگونی فعالیت دارند که عمدتا مجری طرح های مقیاس بزرگ هستند.

یادآور می شود؛ شرکت پروژه محور بورسی (Publicly Traded Project-Based Company)  عموما در بورس یا بازارهای مالی عمومی ثبت شده و فعالیت‌های آنها به طور عمده بر اجرای طرح ها متمرکز است. این شرکت‌ها در بخش‌ها و صنایع مختلفی مانند ساخت و ساز، انرژی، فناوری اطلاعات، مشاوره و... فعالیت داشته و اکثر آنها نیز توانسته اند سود مطلوبی ایجاد کنند.

بر همین اساس شرکت هایی مانند Bechtel Corporation در حوزه مهندسی و ساخت، Jacobs Engineering Group در حوزه مشاوره و مهندسی، KBR, Inc. در حوزه فناوری، Veolia Environnement در حوزه مدیریت آب و زباله برخی از موفق ترین و سودآورترین شرکت‌های پروژه محور بورسی در سطح بین الملل به شمار می روند که با عملکرد خود، نگاه مثبت سرمایه گذاران را اخذ کرده اند.

عباسلو نیز با تاکید بر اینکه شرکت‌های پروژه محور زیادی در ایران وجود داشته که در بخش های متنوعی فعالیت دارند، افزود: طرح تولید آهن اسفنجی برای نماد فطلوع بوده و قبل از بهره برداری در مرحله پذیره نویسی قرار گرفته  که مجوز آن نیز از سوی سازمان بورس، آماده و صادر شده است.

وی سرعت ظرفیت تولید آهن اسفنجی کشور را بالا عنوان کرد و گفت:  ایران توانایی تأمین نیاز داخلی و صادرات به بازارهای جهانی را داشته و معادن غنی در کنار فناوری های بومی سازی شده، سودآوری این حوزه را تضمین می سازد.

عباسلو مزیت ها و امتیازات فطلوع برای سرمایه گذاری را متعدد و بنیادین دانست و تصریح کرد: برای اجرا و بهره برداری از طرح مذکور، سرمایه گذاری هایی به منظور استفاده از فناوری های جدید، انجام و مزیت های رقابتی متعددی نیز ایجاد شده است.

 مدیرعامل شرکت طلوع فولاد پارس گفت: برخی مزیت رقابتی مورد نظر را می توان نزدیکی مکان طرح به محل تولید گندله، مالکیت بر امکانات حمل و نقلی، استفاد ه از ظرفیت شرکت های همگروه در هلدینگ، صادرات محور بودن محصول و ارز آوری تضمینی، در اختیار داشتن پست اختصاصی برق و... دانست.

عباسلو با اشاره به اینکه فولاد سبزوار،  شرکت مشابه بورسی از نظر فعالیت با فطلوع است، اذعان داشت: محصول هر دو شرکت، آهن اسفنجی بوده به طوری که فسبزوار هم اکنون ارزش بازار 95 هزار میلیارد تومانی دارد.

وی ادامه داد: ظرفیت تولید آهن اسفنجی فولاد سبزوار نیز ۸۰۰ هزار تن در سال است که نشان می دهد، بازارها به این محصول رغبت و نیاز داشته و فطلوع نیز می تواند درآمد و سود قابل توجهی را به دست آورد.

عباسلو ارزش گذاری فطلوع را حدود 5 همت عنوان کرد و گفت: فعالیت تولیدی این کارخانه، محدودیت نداشته و برای شناسایی معادن جدید، کشف و استخراج نیز کارگروه مربوطه تشکیل شده است.

مدیرعامل شرکت طلوع فولاد پارس روند تکمیل زنجیره تولیدی فطلوع را در بازه زمانی میان مدت دانست و یادآور شد: تکمیل شدن این زنحیره نیز تدریجی بوده و احداث کارخانه گندله سازی، کارخانه تولید ورق و نیروگاه خورشیدی نیز در دستور کار و برنامه قرار دارد.

قابل ذکر است، بر اساس اطلاعات منتشر شده میزان آورده سهامدار فعلی فطلوع 58 درصد معادل  50,269,291 میلیون ریال بوده و جمع مالی طرح مورد نظر نیز 85,843,554 میلیون ریال به شمار می رود.

برهمین اساس معادل ١٢٠٠ میلیارد ریال این طرح از بازار سرمایه تأمین خواهد شد.

همچنین سود خالص طرح در سال اول بهره برداری یعنی 1404 با ضریب عملکرد 75 درصد و 100 روز کاری حدود 17،993 میلیارد ریال پیش بینی می شود که با رسیدن به ظرفیت اسمی در سال چهارم بهره برداری (1407) به 175،386 میلیارد ریال افزایش می یابد.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24