Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

در بازار، باید کمی هم به رویدادهای داخلی وزن داد. طی روزهای اخیر تحرکات خوبی در بورس کالا ایجاد شده است. به نظر تحلیلگران به این موضوع (با کمی تاخیر) واکنش نشان خواهند داد. قیمت انواع مقاطع فولادی، سیمان، محصولات پتروشیمی و ... در بورس کالا تحت تاثیر افزایش رقابت خریداران با رشد 8 تا 20 درصدی قیمت روبرو شده و این رویداد به مرور زمان در عملکرد ماهانه و صورت مالی شرکت‌ها روشن خواهد شد.

پیش‌بینی وضعیت بورس 27 بهمن 1403

1) پیش‌بینی بازار ...

بورس24 : بورس تهران معاملات بیست و سومین روز بهمن را با فشار نسبی عرضه اما با رشد 5 هزار واحدی شاخص تحت تاثیر تحرکات مثبت در دو گروه پتروشیمی و پالایشی آغاز کرد و از آنجا رشد دندان‌گیری در دلار توافقی رقم نخورده بود و طرف تقاضا بواسطه بی‌تفاوتی سیاستگذار و اخبار سیاسی انگیزه چندانی برای حرکت رو به جلو نداشت، به مرور شتاب عرضه‌ها و رنج‌های منفی شدت گرفت و به سرعت شاهد حرکت نمادها به سمت قیمت‌های درصد منفی و تشکیل صفوف فروش در طیف وسیعی از نمادها بودیم. هر چند که در یکساعت پایانی بازار تحرکات اندکی صورت گرفت اما این تحرکات هم زیرسایه حواشی خودرو و ادعای خبرگزاری تسنیم درخصوص عدم اهلیت کروز، بلااثر شد. در نتیجه معاملات تلخ روز گذشته، 92 درصد از نمادها با افت قیمت به کار خود خاتمه دادند و لذا شاخص کل با افت حدود 37 هزار واحدی، باری دیگر کانال 2.8 میلیون را از دست رفته دید. ارزش معاملات با افت 23 درصدی به 9.6 همت رسید و سیل خروج نقدینگی (2.3 همت) بواسطه بی‌اعتمادی حقیقی‌ها و تمایل آنها به حضور در بازارهایی همچون طلا و ارز ادامه داشت.

بازار این روزها را در سرگیجه‌ای از اخبار و تحولات سیاسی و اقتصادی دنبال می‌کنیم. در حوزه سیاست، اخبار و اظهارنظرها گنگ و نامفهوم است و بازار ارز و طلا به هر خبری چه از جنس مثبت و چه منفی واکنش یکسان نشان می‌دهد و لذا بازار سرمایه هم همچون بچه سرراهی زیر مشت و لگد فروشندگان کمر خم کرده و در انتظار یک زیرگیری تمام عیار از سوی دولت (اصلاح نرخ دلار نیمایی) است. این روزها هیچکس حال و حوصله و اعصاب و روان عادی ندارد و دلهره عجیب ناشی از سرعت بی‌ارزش شدن پول و فقر و لگدمال شدن ارزش سهام، منجر به خشم و سکوت طیف وسیعی از معامله‌گران شده است.

روزهای عجیب و خاصی را پشت سر می‌گذاریم. صحبت‌های اخیر رهبر، رئیس‌جمهور و رئیس مجلس برخلاف گذشته نشان می‌دهد که چه مسیر سختی در پیش است و بازار ارز و طلا هم به این همگرایی واکنش نشان داده است. رشد نرخ ارز یعنی افزایش ریسک‌های سیاسی و این موضوع یک چالش بزرگ برای بازار است اما نکته مهم و امیدوارکننده این است که با این قیمت دلار، سیاستگذار راهی به غیر از تن دادن به اصلاح نرخ ارز توافقی ندارد و این موضوع می‌تواند عاملی برای رها شدن فنر فشرده شده بازار باشد و بالاخره در یک مقطعی که شاید فاصله چندانی با آن نداریم، شاهد سیل ورود نقدینگی و آغاز روند صعودی بازار باشیم.

متاسفانه طی 3 - 4 سال گذشته، سهام نتوانسته پا به پای دلار حرکت کند. در یکسال اخیر این عقب‌ماندگی در مقابل دلار در مورد اکثر دارایی‌ها غیر از طلا صادق بوده. طلا تحت تاثیر رشد قیمت جهانی انس و دسترسی آسان‌تر، بازده به مراتب بهتر از دلار داشته اما در شرایط فعلی سوال کلیدی این است که آیا بازار سهام کماکان از دلار باز می‌ماند ؟! در حال حاضر عملکرد سهام بستگی به دو فاکتور مهم دارد. فاکتور اول که بارها اشاره شد، شکاف بین دلار آزاد و توافقی است که اکنون به 35 درصد است. و فاکتور دوم مربوط به نرخ‌های بورس کالا و تطبیق یافتن قیمت‌ها با رشد دلار است. در روزهای پیش رو این ابهامات برطرف خواهند شد. نکته اساسی اینجاست که قیمت سهام در حال حاضر در سطوح پایینی قرار دارد. در واقع می‌توان گفت که رشد دلار توافقی و نرخ‌های بورس کالا مانند جایزه برای سهامداران خواهند بود. شاید با این فرض خیلی نباید برای فروش عجله داشت و منتظر تغییرات آتی بود.

طی روزهای اخیر درخصوص مسائل سیاسی به کرات بحث شد و درخصوص سناریوهای مختلف صحبت کردیم. از آنجا که طرفین ماجرا یکسری سیگنال ابتدایی به یکدیگر مخابره کرده‌اند، به ‌نظر باید کمی صبر کرد و بخش پنهان ماجرا را دید. فراموش نکنیم که هر سیگنال و اظهارنظری یک بخش آشکار و یک بخش پنهان دارد. اگرچه معتقدیم فضا برای مذاکره با توجه به اظهارات اخیر بسیار سخت و پیچیده (زیر 10 درصد) شده اما به هر جهت هنوز شانس وقوع چنین سناریویی را صفر نمی‌دانیم و تصور می‌کنیم باید در انتظار خبرهای تکمیلی باشیم. بنابراین فعلا بحث سیاسی را همین‌جا می‌بندیم و سراغ سایر تحولات و اتفاقات موثر در بازار می‌رویم.

اما در بازار، باید کمی هم به رویدادهای داخلی وزن داد. طی روزهای اخیر تحرکات خوبی در بورس کالا ایجاد شده است. به نظر تحلیلگران به این موضوع (با کمی تاخیر) واکنش نشان خواهند داد. قیمت انواع مقاطع فولادی، سیمان، محصولات پتروشیمی و ... در بورس کالا تحت تاثیر افزایش رقابت خریداران با رشد 8 تا 20 درصدی قیمت روبرو شده و این رویداد به مرور زمان در عملکرد ماهانه و صورت مالی شرکت‌ها روشن خواهد شد. پس به نظر بیش از اینکه اخبار سیاسی را دنبال کنیم، باید رفتار دولت در مواجهه با تحولات اقتصادی را زیر نظر داشته باشیم. در واقع ترکیب خبرهای سیاسی با چاشنی تحولات اقتصادی است که می‌تواند فضای بازار را روشن تکلیف کند. از دید ما شرایط به شکلی پیش خواهد رفت که اگر ...

مشاهده کامل پیش‌بینی بازار امروز ...

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24