فرشاد مومنی، اقتصاددان: هر بنگاه تولیدی که اهتمام بیشتری به تولید داخل دارد، فلاکت زده تر است اما هر میزان که ضریب مونتاژش بالاتر باشد و سهم خلق ارزش و ساخت داخلش کمتر باشد، سودآوری اش بالاتر است.

بورس24 : فرشاد مومنی، اقتصاددان، با بیان اینکه 25 درصد کل جمعیت کشور، حاشیه نشین هستند، به رابطه حاشیه نشینی با آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: نمی توانید از یک سو بگویید که دل مشغولی ارزشها دارید و از سوی دیگر فقر و حاشیه نشینی را گسترش دهید. روندهای وابستگی ذلت آور، به دنیای خارج برای هر یک واحد خلق ارزش افزوده را ببینید! آیا سازمان برنامه ما این شرافت حرفه ای را دارد که این موضوع را در قالب یک گزارش منتشر می کند تا ببینیم کارنامه عملی ما که این میزان شعار استقلال و نه شرقی و نه غربی می دهیم، چه می گوید!
وی با تاکید بر اینکه محال است که ما بتوانیم بدون بنیه تولیدی فناورانه بقا داشته باشیم، یادآورشد: اکنون ذیل عنوان توسعه دریامحور بحث می کنند که ما مزیتهای خام فروشانه داریم، باید به آنها گفت که شما صد سال است که این مزیت را داشته اید، چه آبی از آن برایت گرم شده که فکر کرده اید می توانید به آن در سطح منطقه هم عمق ببخشید!؟ خطر بسیار بزرگی که دقیقا این کارکرد خام فروشی دارد این است که ژست صنعتی بگیرید اما تماما مونتاژکاری کنید. شما به این که ادبیات آسیب شناختی خام فروشی و مونتاژکاریهای مشکوک را با دقت زیر ذره بین بگذارید. برای اینکه ببینید تا همین امروز از طریق این آدرسهای غلط، چه کلاه گشادی بر سر ما رفته است به سایت بورس نگاهی بیندازید! هر بنگاه تولیدی که اهتمام بیشتری به تولید داخل دارد، فلاکت زده تر است اما هر میزان که ضریب مونتاژش بالاتر باشد و سهم خلق ارزش و ساخت داخلش کمتر باشد، سودآوری اش بالاتر است. پس ما ساختار نهادی کژکارکرد داریم و باید آن را اصلاح کنیم و تا زمانی که آن را اصلاح نکرده ایم محال است که بتوانیم توسعه دریا محور داشته باشیم.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.