«قنیشا» در خصوص صورت مالی توضیح می دهد
![«قنیشا» در خصوص صورت مالی توضیح می دهد](https://static.bourse24.ir/images/news/640/220138LWRG-1739429946.jpg)
به گزارش کدال نگر بورس24 ، شرکت قند نیشابور در خصوص صورت مالی توضیحاتی ارائه کرد که به شرح ذیل می باشد:
1- دلایل کاهش ۲۸ درصدی حاشیه سود ناخالص شرکت نسبت به سال مالی منتهی به 1403.06.31
ویژگی فصلی بودن بهره برداری شرکت که شروع عملیات بهره برداری آن از ابتدای سال مالی آغاز میگردد و معمولا با فروش کلیه محصولات تولیدی در پایان سال مالی و همچنین دوره اورهال ماشین آلات خاتمه میباید موجب میگردد دوره های عملکردی سه ماهه شرکت قابلیت مقایسه مناسبی با هم نداشته باشند و رویدادهای ویژه هر سال مالی که متأثر از شرایط بازار میباشد نیز بیشتر بر غیرقابل مقایسه بودن دوره های مالی اثر گذار خواهد بود. با این وجود مهمترین عوامل کاهش حاشیه سود ناخالص شرکت در دوره های مورد پرسش به شرح زیر ارائه میگردد.
(1) رشد مازاد بهای چغندر خریداری نسبت به نرخ رشد فروش محصولات على الخصوص محصول اصلی شرکت یعنی شکر میباشد. بر این اساس نرخ مصوب چغندر با عیار ۱۶ در سال مالی قبل به مبلغ ۲۸.۰۰۰ ریال و در سال مالی جاری ۳۹.۳۰۰ ریال رشد ۴۰ درصدی داشته است. این در حالی است که نرخ مصوب محصول شکر که بیش از ۷۵ درصد ترکیب فروش شرکت را شامل میشود حدود ۳۷ درصد افزایش یافته است نرخ مصوب شکر سال قبل ۲۵۵ هزار ریال در مقابل نرخ مصوب شکر ۳۵۰ هزار ریالی سال جاری
(۲) در کنار موضوع فوق الذکر شاید مهمترین عاملی که موجب کاهش حاشیه سود شرکت در دوره های مقایسه ای گردیده است کاهش حدود ۳۰ درصدی نرخ فروش ملاس نسبت به سال قبل در کنار رشد بهای تمام شده آن به دلیل رشد بهای تمام شده میباشد به نحوی که حاشیه سود ۶۰ درصدی این محصول در سال مالی قبل به ۲۸ درصد در سال مالی جاری کاهش یافته است. اهمیت عامل مزبور به حدی است که در صورت برقرار بودن شرایط سال قبل در مورد ملاس حاشیه سود ناخالص شرکت 2.8 درصد افزایش یافت که این مقدار خود 21 درصد از مجموع کاهش 28 درصدی می باشد.
2- دلایل افزایش ۸۴۰ درصدی موجودی مواد و کالا نسبت به 1403.06.31
با توجه به اینکه شرکت قند نیشابور به صورت فصلی و صرفاً با بهره برداری چغندر بهاره فعالیت میکند ابتدای سال مالی با جذب چغندر تولید محصولات و انبارش آن آغاز میگردد و با فروش محصولات تولیدی طی سال مالی ادامه می یابد که عموماً منجر به کمترین میزان موجودی در پایان سال مالی میگردد. از این رو موجودی پایان دوره سه ماهه قابلیت مقایسه مناسبی با پایان سال مالی ندارد لیکن افزایش میزان جذب چغندر و تولید محصولات نسبت به سال قبل و عدم فروش برخی از محصولات تولیدی تا پایان دوره موجب افزایش موجودی کالا در صورت وضعیت مالی گردیده است.
3- دلایل و مبانی پیش بینی افزایش ۹۵ درصدی نرخ فروش برآوردی ملاس و همچنین دلایل پیش بینی نرخ ۶۸.۵۰۰ ریالی برای هر کیلوگرم چغندر قند طی دوره ۹ ماهه منتهی به 1404.60.31
رویه شرکت در ارائه اطلاعات برآوردی ۹ ماهه در فرم های کدال استفاده از آخرین بودجه اولیه برای سال مالی کسر بخش واقعی ۳ ماهه و پیش بینی تحقق بخش باقیمانده در دوره مالی مزبور میباشد ضمن اینکه تعدیل بودجه اولیه نیز عموماً بعد از پایان فصل بهره برداری و با در نظر گرفتن اطلاعات واقعی میزان جذب تعیین میگردد.
اعمال رویه مزبور موجب گردیده مبلغ فروش ملاس در دوره پیش بینی ۹ ماهه و به تبع آن نرخ فروش محاسباتی رشد قابل توجه نشان دهد. این موضوع در شرایطی که پیش بینی نرخ فروش ملاس در بودجه اولیه با توجه به توضیحات فوق نسبت به نرخ واقعی سه ماهه
تشدید شده است.
در مورد نرخ چغندر قند پیش بینی شده در ۹ ماهه باقیمانده سال مالی نیز اعمال رویه اشاره شده فوق موجب گردیده تفاوت در بودجه اولیه با شرایط محقق شده انحراف ایجاد نماید اطلاعات مرتبط با بهای تمام شده چغندر پس از نهایی عواملی همچون تقلیل بهای چغندر جریمه های کسر ،چغندر حق العمل،ها کمک کرایه حمل و سوبسیدها نهایی میگردد. بودجه تعدیلی سال مالی ۱۴۰۳ با اعمال آثار مرتبط با قراردادهای تصفیه شکر خام در حال تنظیم میباشد که متعاقب نهایی شدن و تصویب در هیئت مدیره آثار مالی آن در اطلاعات برآوردی در سامانه کدال اعمال خواهد شد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.