Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

تحلیلگران هشدار دادند که چین و آمریکا در خطر تجدید یک جنگ تجاری تمام عیار هستند، مگر اینکه، دو اقتصاد بزرگ جهان بتوانند قبل از آغاز اجرای تعرفه‌های چین بر ۱۴ میلیارد دلار صادرات آمریکا در روز دوشنبه، اختلافشان را حل کنند.

آمریکا و چین در آستانه جنگ تجاری؛ چینی‌ها زیر میز مذاکره می‌زنند؟

بورس24 : تحلیلگران هشدار دادند که چین و آمریکا در خطر تجدید یک جنگ تجاری تمام عیار هستند، مگر اینکه، دو اقتصاد بزرگ جهان بتوانند قبل از آغاز اجرای تعرفه‌های چین بر ۱۴ میلیارد دلار صادرات آمریکا در روز دوشنبه، اختلافشان را حل کنند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، هفته گذشته، دستور اعمال تعرفه ۱۰ درصدی اضافی بر کالاهای چینی را صادر کرد تا پکن را مجبور کند برای مقابله با صادرات مرتبط با فنتانیل به آمریکا و مکزیک اقدامات بیشتری انجام دهد و تهدید کرد در صورت تلافی چین، تعرفه‌های بیشتر را اعمال می‌کند.

پس از اینکه تعرفه‌های آمریکا بر کالاهای چینی از روز سه‌شنبه اجرایی شد، پکن فورا واکنش نشان داد و ۱۰ تا ۱۵ درصد تعرفه اضافی بر واردات انرژی و تجهیزات کشاورزی آمریکایی را اعلام کرد. تعرفه‌های چین بر کالاهای آمریکایی، از دوشنبه هفته جاری اجرایی می‌شوند.

ژانگ یانشن، کارشناس مرکز تبادلات اقتصادی بین‌المللی چین، می‌گوید: این فقط می‌تواند آغاز یک مرحله از جنگ تجاری باشد. این تعرفه‌ها می‌تواند به یک وضعیت بسیار بسیار بد تبدیل شود.

برخی از تحلیلگران انتظار داشتند که آمریکا و چین برای جلوگیری از خصومت‌های تجاری بزرگ وارد مذاکره شوند. ترامپ در ابتدا گفت که انتظار دارد با شی جین پینگ، همتای چینی خود گفتگو کند، اما پس از واکنش چین، اعلام کرد که برای این دیدار، عجله‌ای ندارد و این تعرفه‌ها، شروع راه است و اقدامات بسیار اساسی، در راه خواهد بود.

یکی از مقامات کاخ سفید در پاسخ به این سوال که آیا تیم ترامپ با چین، به همان روشی تعامل دارد که با کانادا و مکزیک پیش از اعطای مهلت یک ماهه ترامپ تعامل داشت، به فایننشیال تایمز گفت: آمریکا، در تماس دائمی با همتایان خود، چه در پکن و چه اینجا در واشنگتن است.

سخنگوی سفارت چین در واشنگتن اعلام کرد از زمانی که چین تعرفه‌های تلافی‌جویانه را اعلام کرد، «هیچ پیشرفت جدیدی»، روی نداده است.

تاکتیک‌های ترامپ نتیجه معکوس داد

کارشناسان در پکن می‌گویند تاکتیک‌های شوک ترامپ، با هدف وادار کردن رئیس جمهور چین به دستیابی سریع به توافق، ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد. رئیس‌جمهور آمریکا فقط دو روز بین اعلام و اجرای تعرفه‌ها فاصله گذاشت؛ این مهلت اندک احتمالا برای رئیس جمهور چین غیرقابل قبول بود.

«ما وی»، محقق مؤسسه مطالعات آمریکایی CASS، وابسته به دولت چین، گفت: چین خواهان چنین توافقی نیست. شما باید گفتگوهای مساوی و توافقی برابر داشته باشید، نه توافقی که در آن ابتدا، تعرفه بالایی بر من تعیین کنید و سپس بگویید ما باید معامله کنیم.

«ما وی» گفت: تاکتیک‌های آمریکا، انعکاس اصطلاح چینی «چنگ شیا ژی منگ» است که این معنی را می‌دهد: «با دشمن خود زمانی که در دروازه‌های قلعه شما است، با سختی برخورد کنید.»

سهم چین از واردات آمریکا، از زمان اولین دولت ترامپ، سیر کاهشی داشته است. اما تحلیلگران خاطرنشان کردند دامنه محدود اقدامات تلافی‌جویانه چین که شامل تحقیقات ضد انحصارطلبی علیه گوگل و انویدیا است، دامنه محدودتری از کالاها را در مقایسه با آمریکا، مشمول تعرفه‌های واردات قرار داده است و این امر نشان می‌دهد فضا برای مذاکره وجود دارد.

مقامات دولت ترامپ تاکید کردند که رئیس جمهور آمریکا، از چین می‌خواهد جلوی جریان فنتانیل را که یک ماده افیونی مرگبار است و به قاتل اصلی آمریکایی‌های ۱۸ تا ۴۵ ساله تبدیل شده است، بگیرد.

خواسته‌های غیرتجاری

اما کارشناسان در پکن می‌گویند مذاکرات ممکن است متوقف شده باشد زیرا ترامپ خواستار همکاری در جبهه‌های دیگر، مانند فشار بر روسیه بر سر جنگ در اوکراین یا واگذاری مالکیت پلتفرم ویدیویی کوتاه تیک‌تاک به یک خریدار آمریکایی بود.

جان گونگ، استاد دانشگاه تجارت و اقتصاد بین‌الملل در این باره گفت: فنتانیل مسئله‌ای است که به راحتی می‌توان به آن پرداخت. چین قبلا در این زمینه با طرف آمریکایی همکاری کرده است. بنابراین، ترامپ احتمالا چیز بیشتری می‌خواهد که نمی‌توانند علنا درباره آن صحبت کنند.

ترامپ، روز جمعه، اعلام کرد هفته آینده از «تعرفه‌های متقابل» بر کشورهای متعدد، رونمایی خواهد کرد، اما هیچ اطلاعاتی درباره اینکه کدام کشورها هدف قرار خواهند گرفت، ارائه نکرد. کاخ سفید اواخر روز جمعه، همچنین معافیت‌های محموله‌های ارزان قیمت چین از پرداخت تعرفه‌  را که برای شرکت‌هایی مانند شین و تمو مفید بود، به طور موقت متوقف کرد.

وندی کاتلر، کارشناس تجاری و نایب رئیس «موسسه سیاست جامعه آسیا»، در این باره اظهار کرد: برخلاف کانادا و مکزیک، چین بازی طولانیتری را انجام خواهد داد. به احتمال زیاد پکن قبل از اینکه به تعامل فکر کند، رویکرد صبر و مشاهده را اتخاذ خواهد کرد تا شفافیت بیشتری درباره اینکه آیا بیشتر تحت تاثیر تعرفه‌های متقابل، بخشی یا جهانی قرار خواهد گرفت یا خیر، داشته باشد.

کارشناسان چینی می‌گویند که رسیدن پکن به یک «معامله بزرگ» در یک مهلت کوتاه، به خصوص درباره موضوعات دشواری مانند جنگ در اوکراین که آمریکا در خصوص آن، چین را به کمک به روسیه متهم کرده است، دشوار خواهد بود.

چندین کارشناس در کنفرانس اخیر دانشگاه کالیفرنیا در سن دیگو و شورای روابط خارجی، درباره چین گفتند که پکن، بیشتر نگران کنترل صادرات فناوری آمریکا است تا تعرفه‌ها.

گونگ گفت: چین این بار نیز آمادگی بیشتری برای تحمل تعرفه‌ها دارد. صادرات به آمریکا، ۱۵ درصد از کل تجارت چین در سال گذشته را به خود اختصاص داده است که نسبت به گذشته، سهم کمتری دارد. موضع دولت چین در مورد این موارد تعرفه‌ای، ممکن است این باشد: «بگذار اینطور باشد». بخش عمده‌ای از آن توسط مصرف کنندگان آمریکایی پرداخت می‌شود و بسیاری از شرکت‌های چینی قبلا بخشی از فعالیت‌های خود را به خارج از کشور منتقل کرده اند. تعرفه‌ها آنچنان که واشنگتن تصور می‌کند، سلاح کشنده‌ای نیست.

اما برخی از اقتصاددانان بر این باورند که تمام تعرفه‌های تهدید شده توسط ترامپ، مانند مالیات ۶۰ درصدی که در طول مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری مطرح کرد، آسیب بسیاری به اقتصاد چین وارد می‌کند.

بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، هوی شان، اقتصاددان ارشد چین در بانک گلدمن ساکس، تخمین زد که هر ۲۰ درصدی افزایش تعرفه‌های آمریکا، ۰.۷ درصد از رشد تولید ناخالص داخلی چین می‌کاهد. پکن می‌تواند بخشی از این ضربه را با کاهش ارزش پول، بسته‌های محرک مصرف کننده و سایر اقدامات جبران کند، اما همچنان احتمالا حدود ۰.۲ درصد از رشد تولید ناخالص داخلی این کشور آسیب می‌بیند.

منبع خبر: ایسنا

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24