در این میان، سیاستهای داخلی، نظیر نرخ بهره و مشکلات ناشی از قطعی برق و گاز، بهویژه در صنعتهای مصرفکننده انرژی، از دیگر عواملی هستند که آینده سرمایهگذاری در کشور را تحت تاثیر قرار خواهند داد. با این حال، تحلیلگران امیدوارند که با از سرگیری تولید، کاهش ابهامات سیاسی و گشایش اقتصادی، بازار سرمایه ایران به زودی روند صعودی خود را از سر گیرد.
بورس24 : بازار سرمایه ایران در هفتههای اخیر با چالشهای فراوانی روبهرو بوده است. از ابهامات سیاسی ناشی از تحولات روابط ایران و آمریکا تا عدم تعیین زمان بازگشایی صنعت پتروشیمی، همگی عواملی هستند که میتوانند تاثیرات عمیقی بر روند بازار بگذارند.
در این میان، سیاستهای داخلی، نظیر نرخ بهره و مشکلات ناشی از قطعی برق و گاز، بهویژه در صنعتهای مصرفکننده انرژی، از دیگر عواملی هستند که آینده سرمایهگذاری در کشور را تحت تاثیر قرار خواهند داد. با این حال، تحلیلگران امیدوارند که با از سرگیری تولید، کاهش ابهامات سیاسی و گشایش اقتصادی، بازار سرمایه ایران به زودی روند صعودی خود را از سر گیرد.
سید محمد هادی رضوی عضو هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری مدبران اقتصاد ضمن بیان این مطلب در خصوص وضعیت بازار سرمایه طی روزهای اخیر به خبرنگار بورس24 گفت: بازار سرمایه در هفتههای اخیر با چالشهای متعددی روبهرو بوده است. در شرایط فعلی، یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار، عدم تعیین زمان بازگشایی صنعت پتروشیمی است که بیش از 13 درصد از ارزش بازار بورس را به خود اختصاص داده است. نحوه بازگشایی این شرکت ها خود می تواند تاثیر زیادی بر روند بازارسرمایه داشته باشد که البته به تدریج این بازگشایی ها در حال انجام است.
عضو هیات مدیره سرمایه گذاری مدبران اقتصاد افزود : از طرفی بلاتکلیفی ناشی از سیاستهای آمریکا در قبال ایران با حضور ترامپ در سمت ریاست جمهوری ایالات متحده ابهام بسیار زیادی برای فضای سرمایه گذاری کشور ایجاد کرده است. تحولات اخیر در مذاکرات ایران و آمریکا میتواند یک عامل کلیدی در جهتدهی به بازارهای مالی ایران باشد. بازگشت به میز مذاکره و احتمال دستیابی به توافق میتواند منجر به رفع تحریمها و تسهیل فرآیند ورود ارز به کشور شود که این خود تاثیر بهسزایی در صنایع مختلف کشور دارد و منجر به افزایش اطمینان و بهبود فضای سرمایه گذاری کشور خواهد شد.
از طرفی، خروج ایران از لیست سیاه FATF نیز موضوع بسیار مهمی است که میتواند تأثیر مثبتی بر دسترسی ایران به نظام مالی جهانی داشته باشد. اگر ایران موفق شود از لیست سیاه FATF خارج شود، امکان انتقال درآمدهای ارزی با سهولت بیشتری فراهم خواهد شد. این گشایش اقتصادی نهتنها ممکن است نرخ ارز را در بازار داخلی تعادل بخشد بلکه فشار تورمی را نیز کاهش داده و ثبات بیشتری در بازارها ایجاد خواهد کرد.
رضوی گفت: نرخ بهره حدود 32 درصدی و نزدیک شدن به سررسید گواهیهای سپرده خاص در بهمن ماه نیز یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر روند بازار سرمایه است.سیاست بانک مرکزی در قبال نرخ تمدید این گواهیها، برای بازار سرمایه بسیار مهم است. در صورتی که نرخ آنها کاهش نیابد، میتواند نشاندهنده تداوم سیاست انقباضی و کنترل تورم توسط دولت باشد که باعث بلوکه شدن پول و رکود اقتصادی در بازار خواهد شد.
افت تولید شرکتهای بزرگ مصرفکننده انرژی به دلیل قطعی برق و گاز نیز از دیگر چالش های مهمی هستند که هم اکنون بازار در حال دست و پنجه نرم کردن با آنها است. در گزارشهای ماهانه تا حدودی شاهد تاثیر افزایش نرخ دلار بر نرخ فروش محصولات شرکت ها بودیم اما توقف عملیات تولیدی شرکتها به دلیل قطعی گاز و برق، یک مانع بزرگ در جهت افزایش مبلغ فروش شرکتها بود.
وی گفت: با اتمام قطعی برق و گاز صنایع و از سر گرفتن تولید شرکتها، مشهود شدن افزایش نرخ دلار توافقی در عملکرد شرکت ها، با کاهش ابهامات و ایجاد ثبات در فضای سیاسی و با کمک اخبار مثبت در جهت واگذاری خودروسازها، میتوان انتظار داشت از فشار فروش بازار کاسته شود و بازار بتواند پس از یک استراحت در محدوده فعلی، مجددا روند صعودی پیدا کند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.