بورس 24: :شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات علاوه بر آنکه برنامه های توسعه معدنی و تولیدی خود را گسترش می دهد، در راستای تولید سبز نیز برنامه مشارکت با شرکت های زیرمجموعه را در برنامه های آتی خود قرار داده است. در این گزارش، عملکرد 9 ماهه شرکت در توسعه معدنی و تولیدی مشاهده خواهیم کرد.
بورس24 : شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات علاوه بر آن که برنامه های توسعه معدنی و تولیدی خود را گسترش می دهد، در راستای تولید سبز نیز برنامه مشارکت با شرکت های زیرمجموعه را در برنامه های آتی خود قرار داده است.
در این گزارش، عملکرد 9 ماهه شرکت در توسعه معدنی و تولیدی مشاهده خواهیم کرد.
شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات که در زمینه توسعه فعالیت معدنی کشور نقش قابل توجهی ایفا می کند از 21 محدوده معدنی در استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، کرمان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و زنجان برخوردار است که عمدتا در مالکیت 100 درصدی این شرکت می باشند.
این شرکت علاوه بر سرمایه گذاری در صنایع فولادی، در زمینه سرمایه گذاری از معدن تا محصول در حوزه مس، طلا، پلی متال و سایر عناصر حیاتی اقدام نموده است.
شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات از ابتدای سال 1401 تا پایان 9 ماه نخست سال جاری ضمن اخذ تعداد 13 پروانه اکتشاف به ترتیب 4 پروانه عناصر استراتژیک نظیر لیتیم و سایر عناصر ارزشمند همراه تعداد 4 پروانه با پتانسیل طلا، تعداد 4 پروانه پلی متال و یک پروانه دولومیت نسبت به انجام عملیات اکتشاف سیستماتیک در محدوده های مذکور اقدام نموده است.
همچنین این شرکت موفق به اخذ یک فقره پروانه بهره برداری پلی متال(مس) و دو فقره پروانه عناصر نادر خاکی REE که کارخانه کوچک مقیاس جهت تست فرآوری و استحصال کنسانتره مونازیت به بهره برداری رسیده است.
در کنار این موارد تجلی دارای دو پروانه بهره برداری سیلیس و خاک صنعتی است که در حال انجام عملیات اکتشاف حین استخراج جهت افزایش ذخیره است.
در کنار توسعه معادن ، با مشارکت این شرکت در طرح های توسعه شرکت های زیرمجموعه، طرح های تولیدی این شرکت ها نیز درصد پیشرفت مطلوبی را تجربه کرده اند. شرکت فولاد خراسان که طرح تولید کنسانتره سنگ آهن را با ظرفیت تولید 2.5 میلیون تنی در دستور کار دارد، طی 9 ماهه نخست سال جاری به پیشرفت 52 درصدی با هزینه کرد 48،000،000 میلیون ریالی رسیده است؛ درحالی که تجلی سهم 35 درصدی از سهام این شرکت را به خود اختصاص داده است.
طبق پیش بینی های صورت گرفته، این طرح تا پایان خرداد ماه سال جاری به مرحله بهره برداری خواهد رسید.
شرکت فولاد سرمد ابرکوه نیز برای توسعه زنجیره تولید طرح های تولید فولاد و تولید آهن اسفنجی را در دستور کار قرار داده است تا به ترتیب ظرفیت تولید را در هر یک به میزان 0.6 میلیون تن و 1.2 میلیون تن افزایش دهد. این شرکت با مشارکت 48 درصدی تجلی پروژه تولید فولاد را با هزینه 43،538،333 میلیون ریال و پروژه آهن اسفنجی با هزینه 18،656،994 میلیون ریالی را به ترتیب به پیشرفت 66.25 درصدی و 46.94 درصدی رسانده است. شرکت فولاد سرمد ابرکوه پیش بینی نموده تا شهریور ماه 1404 طرح آهن اسفنجی و در آذر ماه همان سال طرح فولاد را به بهره برداری رساند.
طرح های توسعه مجتمع فولاد کردستان نیز که در زمینه فولادسازی و تولید ورق فولادی و همچنین آهن اسفنجی است با مشارکت 20 درصدی شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در حال پیشرفت است. طرح فولادسازی و تولید ورق فولادی این شرکت که برای ظرفیت اسمی یک میلیون تنی برنامه ریزی شده است با هزینه کرد 13،000،000 میلیون ریال به میزان 2.8 درصد پیشرفت نموده و برای بهره برداری در تیر ماه سال 1406 برنامه ریزی شده است.
طرح تولید آهن اسفنجی با ظرفیت اسمی 1.6 میلیون تن برنامه ریزی شده است که با هزینه کرد 22،810،000 میلیون تن به پیشرفت 43.5 درصدی رسیده است. این شرکت طرح مذکور را برای مهر ماه سال آینده برنامه ریزی نموده است.
دو شرکت ستاره سیمین هرمز و شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا که هر یک تحت مالکیت 5.8 درصدی و 5 درصدی شرکت تجلی قرار دارند، به ترتیب محصولات آهن اسفنجی و بهره برداری از معدن مس را در دستور کار قرار دارند و ستاره سیمین هرمز با هزینه کرد 30،830،000 میلیون ریال پروژه آهن اسفنجی خود را به پیشرفت 48.31 درصدی رسانده تا این پروژه در مهر سال آینده به بهره برداری برسد.
شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا نیز بهره برداری از معدن مس جانجا را برای ظرفیت 0.13 میلیون تن پیش بینی نموده که با هزینه 19،000،000 میلیون تنی تا پایان آذر ماه سال جاری، پروژه را به پیشرفت 16.42 درصدی رسانده است. این معدن برای بهره برداری در نیمه فروردین سال 1406 پیش بینی شده است.
باتوجه به انرژی بر بودن صنعت فولاد و معدن، این دو صنعت به تولید گاز دی اکسید کربن و آلایندگی محیط زیست منجر می شوند. در سراسر جهان کشورها با حرکت به سمت تولید سبز سعی در کاهش آلایندگی محیط زیست دارند. شرکت تجلی اگرچه در حال حاضر فعالیت مستقیمی که بر محیط زیست تاثیرگذار باشد را انجام نمی دهد اما استراتژی فاصله گرفتن از تولید فولادهای تجاری و پیوستن به پوش تولید آهن سبز و کربن زدای را در دستور کار دارد.
این شرکت برنامه های سرمایه گذاری خود را به گونه ای در حوزه معدن و مشارکت در تولید محصولات فولادی شرکت های زیرمجموعه تنظیم نموده است که به سمت تولید فولاد سبز حرکت نماید؛ به این ترتیت استراتژی مذکور می تواند آثار معافیت مالیاتی و کاهش محدودیت های صادراتی را برای این هلدینگ به همراه داشته باشد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.