بورس 24: در گزارش پیش رو به بررسی حباب ، بازدهی ، سرانه خرید و فروش ، ترکیب وزن سهم های موجود در صندوق های اهرمی و همچنین درصد سرمایه گذاری این صندوق ها در نمادهای پتروشیمی بسته و در حال حاضر بازگشایی شده پرداخته ایم که می تواند ، درک بهتری از سرمایه گذاری درست در این صندوق ها به شما عزیزان بدهد. همان طور که در جدول های بالا دیده می شود، همانند روز گذشته و البته کل ماه بهمن، امروز نیز صندوقهای اهرمی استقبال پایینی داشتند و خروج پول حقیقی در آن ها مشهود بود.
بورس24 : در گزارش پیش رو به بررسی حباب ، بازدهی ، سرانه خرید و فروش ، ترکیب وزن سهم های موجود در صندوق های اهرمی و همچنین درصد سرمایه گذاری این صندوق ها در نمادهای پتروشیمی بسته و در حال حاضر بازگشایی شده پرداخته ایم که می تواند ، درک بهتری از سرمایه گذاری درست در این صندوق ها به شما عزیزان بدهد.
همان طور که در جدول دیده می شود، همانند روز گذشته و البته کل ماه بهمن، امروز نیز صندوقهای اهرمی استقبال پایینی داشتند و خروج پول حقیقی در آن ها مشهود بود.
صندوق های اهرمی در روزهای اخیر با منفی شدن بازار مجددا وارد حباب منفی شدند، وقتی قیمت NAV یا خالص ارزش دارایی یک صندوق بیشتر از قیمت نماد آن باشد، صندوق دارای حباب منفی است؛ به این معنی که قیمت واقعی دارایی های صندوق بیش از قیمت نماد و تابلوی آن است . در حال حاضر صندوق نارنج با حباب منفی 6.8 درصد و بعد از آن صندوق جهش با منفی 6.6 درصد بیشترین حباب منفی را در بین دیگر صندوق ها دارند و کمترین حباب منفی متعلق به صندوق بیدار با منفی 4.3 درصد است.
اما در حال حاضر ، آیا خرید صندوق اهرمی با حباب منفی درست است؟
وجود حباب در صندوق ها ، عمدتاً از رفتار معامله گران تاثیر می گیرد چرا که صندوق ها بازارگردان ندارند و در واقع معامله گران صندوق را به قیمت بسیار پایین تر از ارزش ذاتی خرید و فروش می کنند، بنابراین اگر به روند صعودی بازار خوش بین هستید، چرا که صندوق ها متاثر از رفتار بازار عمل می کنند ، احتمالاً خرید صندوق با حباب منفی تر خریدی مطمئن تر و با ریسک کمتری خواهد بود و در روندهای صعودی نیز می تواند بازدهی بالاتری برای سهامدار داشته باشد.
از آنجا که صندوقهای اهرمی نیز به دلیل ضریب اهرم خود معمولا روندی در جهت بازار اما با شدت بیشتر را دنبال میکنند، صندوق های اهرمی حاضر در بازار، بازدهی های منفی بزرگتری داشته اند.
البته قابل ذکر است که ضریب اهرم باید مد نظر قرار گرفته شود، چرا که صندوقی که ضریب اهرم پایین تری دارد ، در صورت رشد بازار ، کمتر رشد خواهد کرد اما در نقطه مقابل صندوقی که ضریب اهرم بالاتری دارد ، دارایی آن نیز بیشتر رشد خواهد کرد. در نمودار به ضریب اهرم صندوق های اهرمی و وزن سهام موجود در این صندوقها که پارامترهای مهمی برای انتخاب یک صندوق اهرمی هستند، اشاره شده است ، که موقع خرید باید به آن ها توجه شود.
و اما در ارتباط با درصد سرمایه گذاری ، صندوق های اهرمی بر روی نماد های پتروشیمی باید گفت :
همان طور که در جدول دیده می شود ، بیشترین درصد سرمایه گذاری بر روی نمادهای پتروشیمی متعلق به صندوق بیدار و نارنج بوده که به ترتیب با 12.8 درصد و 8.3 درصد بر روی این نمادها سرمایه گذاری کرده اند ، بیشترین سرمایه گذاری ، صندوق بیدار با وزن 6.8 درصدی و صندوق نارنج با وزن 3.0 درصد بر روی نماد شپدیس بوده است.
اما در حال حاضر صندوق های اهرمی مسیری خلاف جهت پتروشیمی ها در پیش گرفته اند و حباب آن ها منفی شده است، با بازگشایی نماد پتروشیمی ها و صف خرید های قدرتمندی که تشکیل شده است، شرایط بازار بهتر از قبل دنبال میشود اما روند منفی صندوق های اهرمی تاکنون موجب شده است که حباب این صندوقها منفی تر از قبل شود.
باید توجه داشت ، تعداد دیگری از سهم های صنعت پتروشیمی هنوز بازگشایی نشده اند که با توجه به جدول آورده شده ، از میزان سرمایه گذاری در این نمادها ، می توان تصمیم بهتری برای خریداری این صندوق ها اتخاذ کرد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.