عضو هیئت رئیسهی کمیسیون طلا و جواهر اتاق اصناف ایران گفت: تخلفاتی که در فضای مجازی رخ داده مربوط به کسانیست که طلای فاقد عیار ارائه کردهاند، فاکتور ندادهاند و حتی طلای تقلبی فروختهاند. وقتی طلا خریداری میشود، فاکتور طلا باید اسم و آدرس و کد استاندارد و تاریخ داشته باشد. در فضای مجازی هیچ فاکتوری داده نمیشود.
بورس24 : این روزها بازار خرید و فروش آنلاین طلا داغ است، اما مشاهدات نشان میدهد که تخلفات جدی نیز در این زمینه رخ داده است. طلافروشها معتقدند که خرید و فروش طلا آبشده تنها در تخصص فعالان این حوزه است و مردم با هدف عدم پرداخت مالیات و مزد ساخت به این بازار ورود نکنند.
رئیس اتحادیه طلا، جواهر و نقره مشهد به خریداران طلا در فضای مجازی هشدار داد و گفت: توصیه میکنم مردم به هیچ عنوان از طریق فضای مجازی، طلا خریداری نکنند، قیمت طلا لحظهای بوده و نمیتوان آن را به صورت آنلاین فروخت و کلاهبرداریهای بسیاری در این بستر رقم میخورد.
محمد کشتی آرای، عضو هیئت رئیسهی کمیسیون طلا و جواهر اتاق اصناف ایران، درباره مشکلات خرید و فروش طلا آنلاین گفت: توصیه شده که طلا فروشی و جواهرفروشی به صورت مجازی انجام نشود. اگر کسی بتواند مجوزهای لازم را برای فروش طلا مجازی اخذ کند، اشکالی ندارد. ما به مردم توصیه کردیم به صورت حضوری طلا خریداری کنند، چون حضور فرد میتواند از برخی مشکلات جلوگیری کند. نکتهای که الان اتفاق افتاده این است که در قالب فروش طلا مجازی، افراد غیرمجاز وارد بازار شدهاند و هیچ مجوزی ندارند؛ بعضا مشاهده شده در این خصوص به شدت تخلفات بدی اتفاق افتاده و حتی بدل را جای طلا فروختهاند. اینفلوئنسرهای اینستاگرامی در تبلیغ این کسب و کارها نقش مهمی داشتهاند.
وی درباره مجوزهای لازم برای خرید و فروش طلا بیان کرد: سه مجوز برای طلافروشی آنلاین لازم است. در درجه اول فرد باید یک واحد تجاری داشته باشد که این واحد مجوزهای لازم از اماکن و ... نیز میخواهد که جوازی از اتحادیه طلا و جواهر اخذ کند. شرط دوم مجوز از اتحادیههای کسب و کارهای مجازی است. شرط دوم اخذ نماد E است که توسط اداره کل بازرگانی وزارت صمت آن را ارائه میکند.
کشتی آرای درباره خطرات ورود افراد ناآگاه به خرید و فروش طلا آب شده اظهار داشت: این روزها طلای آب شده در فضای مجازی خرید و فروش میشود. این روزها مردم میخواهند پولشان را به یک کالای ارزشمند تبدیل کنند و مسلماً طلا میخرند. سایتها و فضای مجازی دست به کار شدهاند و دست به تبلیغاتی میزنند که باعث شده مردم پولشان را چیزی به نام طلای آب شده میخرند که به هیچ عنوان استاندارد نیست و عیار و کیفیت لازم را ندارد. طلای آب شده بین افراد حرفهای این صنف داد و ستد میشود. طلاهای خرد را ذوب میکنند و آن را به یک تکه تبدیل میکنند تا کارگاه برایشان طلای کارشده بسازد. عدهای از نیاز مردم سوءاستفاده کرده و تبلیغات وسیعی میکنند که طلا آبشده اجرت و مالیات ندارد و با همین تبلیغات مردم را فریب میدهند. طلای آب شده هم باید ۳ مجوز داشته باشد. این روزها میبینیم که بیلبوردهای شهری را با میلیاردها تومان اجازه میکنند تا تبلیغ این کار را بکنند، مسلماً این هزینه باید از جایی تأمین شود. اخیراً جلساتی برگزار شده که این نوع معاملات ساماندهی شود. توصیه ما این است که مردم اصلاً به حوزه طلا آب شده ورود نکنند. کسانیکه طلا آب شده خریدهاند باید به سراغ صحت سنجی طلایشان بروند.
او افزود: تخلفاتی که در فضای مجازی رخ داده مربوط به کسانیست که طلای فاقد عیار ارائه کردهاند، فاکتور ندادهاند و حتی طلای تقلبی فروختهاند. وقتی طلا خریداری میشود، فاکتور طلا باید اسم و آدرس و کد استاندارد و تاریخ داشته باشد. در فضای مجازی هیچ فاکتوری داده نمیشود.
عضو هیئت رئیسهی کمیسیون طلا و جواهر اتاق اصناف ایران درباره ساز و کار قانونی خرید طلا گفت: طلا آب شده و کارشده مجاز باید از طریق صندوقهای طلا معامله شوند. این صندوقها یک نوع داد و ستد بورسی هستند که با نظارت حاکمیت انجام میشوند و نوع معاملات آن شفاف است. کسی که طلایی را از صندوقهای طلا در بورس کالا میخرد، وارد یک روند قانونی شده است. حتی فرد میتواند طلا را به صورت فیزیکی دریافت کند و یا به جای آن رسید طلا را دریافت کند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.