در بخش سوم گزارش امروز، درخصوص محرکهای بازار صحبت خواهیم کرد؛ چراکه معتقدیم بازار پتانسیلهای خوبی برای رشد دارد و احتمالا هر چه جلوتر برویم، این محرکها به شکل قویتری نمایان خواهند شد. از دید ما 3 رویداد میتواند در روند حرکتی بازار موثر باشد. مهمترین و قویترین محرک، تداوم سیگنالهای سیاسی ایران و غرب و رسیدن به نقطه آغاز مذاکرات است.
1) پیشبینی بازار ...
بورس24 : بورس تهران معاملات آخرین روز کاری هفته را با وجود انتشار حجمهای از اخبار و حواشی مثبت سیاسی، متعادل و بیرمق آغاز کرد و این روند تا انتهای ساعت معاملات ادامه داشت. البته در نیمه دوم بازار فشار عرضه بیشتر شد و کاهش قیمت در بسیاری از نمادها از منفی 1.5 تا 2 درصد فراتر رفت و بطور کل بازار خوبی را شاهد نبودیم. انصافا با اخباری که روز دوشنبه مخابره شد، انتظار بیشتری از بازار میرفت اما فضا به گونه دیگری پیش رفت و در نهایت 60 درصد از نمادهای فعال در بازار با افت قیمت روبرو شدند و در همین راستا، شاخص کل با کاهش ارتفاع 6 هزار واحدی تا مرز کانال 2.8 میلیون عقب نشست. ارزش معاملات تحت تاثیر قرار گرفتن میان دو روز تعطیل، با افت 20 درصدی به 6.8 همت رسید و رقمی بالغ بر 50 میلیارد تومان توسط حقیقیها از چرخه معاملات خارج شد.
نه اینکه انتظار اتفاق شگرفی از بازار چهارشنبه داشته باشیم اما چنین فضایی را هم پیشبینی نمیکردیم و تصور قالب بر این بود که بواسطه اخبار مثبت منتشر شده، شاهد برتری نسبی خریداران و رشد اندک بازار باشیم. این فضا نشان داد تا وقتی که اراده کافی (از سوی بازارساز) برای رشد نباشد، اصلاح بازار میتواند در بُعد قیمتی و زمانی ادامه داشته باشد و طبیعتا در این بین نمادهای با شرایط بنیادی بهتر افت خاصی نمیکنند اما آنهایی که جریان خبری قوی و یا فضای بنیادی خوبی ندارند، محکوم به اصلاح قیمت جدیتری میشوند.
گزارش امروز را با تحولات سیاسی آغاز میکنیم؛ چراکه به نظر این موضوع آثار مهمی بر بازار دارد و بهشکل واضحی روشن است که آن سناریوی توافق برسر آغاز مذاکرات سیاسی، پررنگتر و محتملتر از گذشته شده است. در گزارش صبح روز یکشنبه هم اشاره شد که "آنچه از ظاهر اخبار بر میآید این است که تمایل طرفین به مذاکره و یک توافق نسبی بسیار افزایش یافته است. فکتهای روزانه نشان میدهد آن احتمالی که همه به آن کمترین وزن را میدادند، حالا به احتمال قویتری تبدیل شده است. البته در بازار ارز، سیگنال جدی در این خصوص نمیگیریم اما بههر جهت ضعیفترین سناریو تبدیل به یکی از مهمترین سناریوها شده است." پیشنهاد میکنیم مروری بر گزارش صبح روز یکشنبه و اثرات توفق بر سر آغاز مذاکرات سیاسی در بازارها داشته باشید.
موضوع دوم مربوط به تحولات اقتصادی و سیاستهای پولی بانک مرکزی است. نرخ بهره میتوانست نقش موثرتری در روند بازار باشد اما پابرجا بودن برخی ابهامات در این حوزه، فعلا این موضوع را بلااثر کرده است. اوراق گواهی سپرده با نرخ سود 30 درصدی بانکها سررسید شده و روز چهارشنبه نرخ جدید 25 درصدی توسط برخی از بانکها اعلام شد. این همان اوراقی است که قرار بود جلوی جهش نرخ ارز را بگیرد و تورم را کنترل کند ! اما از آنجا که تنگنای نقدینگی و نبود پول در بازارها حاکم است و از طرف دیگر نرخ اوراق دولتی به سطوح 32 - 33 درصد رسیده، نگرانیهایی نسبت به رقابت بانکها برای جذب این سپردهها با همان نرخ 30 درصدی وجود دارد. بنابراین فعلا بازار از این خبر نه اثر منفی میپذیرد و نه اثر مثبت. و لذا به نظر یکی از دلایل افت روزهای اخیر بازار همین موضوع بوده و میتوان ادعا کرده که اثرات عدم اصلاح سیاستهای پولی بانک مرکزی در بازار هضم شده است.
اما در بخش سوم گزارش امروز، درخصوص محرکهای بازار صحبت خواهیم کرد؛ چراکه معتقدیم بازار پتانسیلهای خوبی برای رشد دارد و احتمالا هر چه جلوتر برویم، این محرکها به شکل قویتری نمایان خواهند شد. از دید ما 3 رویداد میتواند در روند حرکتی بازار موثر باشد. مهمترین و قویترین محرک، تداوم سیگنالهای سیاسی ایران و غرب و رسیدن به نقطه آغاز مذاکرات است. معتقدیم اثرگذاری این موضوع نهتنها در بازار سرمایه که در بسیاری از بازارها آنقدر قوی و محکم است که میتواند تغییرات اساسی در رفتار سرمایهگذاران و فعالین اقتصادی ایجاد کرده و P/E بازار را به سطوح بالاتری برساند. در این بین تصویب FATF و رفع موانع مربوط به دو کنواسیون CFT و پالرمو هم مهم خواهد بود. احساس میکنیم این بار حاکمیت تصمیم خود را برای خروج از بحرانهای مختلف گرفته و احتمالا تصویب این موضوع، اثر مثبتی بر کلیت بازار، بهخصوص گروه بانکی داشته باشد.
رویداد دوم، بازگشایی شرکتهای پتروشیمی است. طی روزهای اخیر درخصوص بازگشایی این نمادها و آثار و حواشی آن صحبت شد. طبق اخباری که طی روزهای اخیر منتشر شد، نرخ یوتیلیتی برای پتروشیمیها طی سالهای 1400 - 1401 و 1402 تغییری نکرده و مطابق همان ابلاغ قبلی است. بنابراین اینچنین به نظر میرسد که مبین و فجر تا به اینجا برنده این دعوا و کشمکش بودهاند. اما برای سال 1403 وضعیت متفاوت خواهد بود و مقرر شده طرفین دعوا یعنی شرکتهای تولیدکننده و مصرفکننده روی رقم جدیدی با حکمیت شرکت ملی صنایع پتروشیمی به توافق برسند. بنابراین با این خبر احتمالا برای امروز، نمادهای متوقف این دو گروه با دامنه نوسان و صف خرید (همچون وضعیتی که شگویا در بازار چهارشنبه تجربه کرد) به تابلوی معاملات بازگردند. نکته مهم اینکه، رشدی که در انتظار ...
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.