یک نکته را درخصوص گزارشها عنوان کنیم. از دید ما گزارشهای 9 ماهه نقش قوی و بااهمیتی در رشد بعدی بازار ندارند و صرفا میتوانند اطلاعاتی برای روشن شدن کفهای قیمتی باشند. اعتقاد ما این است که گزارشهای ماهانه پتانسیل بیشتری برای به حرکت درآوردن بازار دارند. چراکه بعد از اصلاحات ارزی صورت گرفته و تحولات بورس کالا به نظر نرخ فروش شرکتها در گزارشهای ماهانه پیش رو میتواند نقطه مهمی برای بازار شود.
1) پیشبینی بازار ...
بورس24 : بورس تهران معاملات دومین روز کاری هفته را به شکل متعادلتری آغاز کرد و فشار فروش در دقایق ابتدایی کمتر بود. چراکه گزارشهای 9 ماهه منتشر شده نشان میداد بازار از نظر قیمتی و بنیادی در نقاط و ارتفاع خطرناکی قرار نگرفته و اطلاعات رسیده میتواند عاملی برای روشن شدن کف قیمت در بسیاری از نمادها باشد. لذا با گذر از دقایق ابتدایی و با رنج مثبت در برخی از نمادهای مورد توجه، به مرور طرف تقاضا سر و شکل بهتری گرفت و بازار میرفت که از فضای عرضه و اصلاح قیمتی فاصله بگیرد اما با گذر از نیمه ابتدایی بازار، موج دیگری از عرضه رسید و باری دیگر فروشندهها میداندار شدند. هر چند که موج دوم عرضه هم جذب شد اما در نهایت شاخص کل با افت بیش از 14 هزار واحدی تا ابتدای کانال 2.8 میلیون عقب نشست. ارزش معاملات با رشد 50 درصدی به 10.5 همت رسید و رقمی بالغ بر 200 میلیارد تومان از پرتفوی حقیقیها به سبد حقوقیها منتقل شد.
نکته مهم اینکه، فشار فروش روزهای اخیر چندان بالا نبود ولی افت تقاضا به واسطه ابهامات و اتفاقات مختلف باعث برتری فروشندگان شده است. افت حجم معاملات به خوبی نشان میدهد که کماکان طیفی از فعالان بازار تماشاچی هستند. البته وقتی بازیگران حقوقی و صندوقها رفتار آماتوروارانهای دارند و ضعیفتر از بسیاری از حقیقیها ظاهر میشوند، طبیعی است که در حجم با افت مواجه شویم ! بهنظر برای احساس خطر کمی زود است؛ مگر خبر غیرمنتظرهای برسد که فضا را تغییر دهد. بهخصوص که تحولات کدال (تلفیقی از صورتهای مالی و گزارشهای ماهانه) میتواند مانعی برای ریزش قیمتها شود. به این موضوع اعتقاد داریم که تا وقتی جریان ارزندگی، قیمتها را توجیه میکند، جای نگرانی نیست. لذا انتظار میرود با گذر زمان و روشن شدن فضا، به مرور شاهد برگشت بازار به مدار رشد باشیم. فراموش نکنیم که بازار در میانههای راه نیاز به استراحت دارد و این استراحت عاملی برای دوام و قوام بازار خواهد بود.
اما یک نکته را درخصوص گزارشها عنوان کنیم. از دید ما گزارشهای 9 ماهه نقش قوی و بااهمیتی در رشد بعدی بازار ندارند و صرفا میتوانند اطلاعاتی برای روشن شدن کفهای قیمتی باشند. اعتقاد ما این است که گزارشهای ماهانه پتانسیل بیشتری برای به حرکت درآوردن بازار دارند. چراکه بعد از اصلاحات ارزی صورت گرفته و تحولات بورس کالا به نظر نرخ فروش شرکتها در گزارشهای ماهانه پیش رو میتواند نقطه مهمی برای بازار شود. البته نه اینکه گزارشهای 9 ماهه را بیاهمیت بشماریم اما تصور میکنیم رقص نرخها در گزارشهای ماهانه، به شکل قویتری در روند حرکتی بازار موثر خواهد بود و قطعا ترکیب این دو گزارش عاملی برای پالایش و اصلاح پرتفوی سهامداران خواهد بود.
بنابراین پیشنهاد میشود در این چند روز کمی از جریان و اخبار سیاسی فاصله گرفته و تمرکز خود را روی اطلاعات منتشر شده در کدال بگذارید. چراکه طبیعتا واکنش بازار به گزارشها متفاوت خواهد بود و شرکتهایی که دیتا و اطلاعات امیدوارکنندهای منتشر نکنند و در جریان خبری ضعیف باشند، با افت قیمت مواجه خواهند شد اما در عوض سهام با شرایط بنیادی و خبری قویتر، در کانون توجهات قرار خواهند گرفت.
و نکته مهم آخر ! اوایل رشد دلار در ابتدای سال 97، هیچکس انتظار جامپ سنگین دلار و رسیدن قیمت آن به سطوح 10 هزار و 20 هزار تومانی را نداشت اما این اتفاق رخ داد و سرعت رشد آن هم بشدت بالا بود. امروز دلار 80 هزار تومان است و مردم نهتنها متعجب نیستند که ...
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.