فراموش نکنیم هنوز آثار رشد اخیر دلار نیمایی در صورتهای مالی منعکس نشده و تازه بخش جزئی از این اثرات را در گزارشهای پائیز (9 ماهه) خواهیم دید و اثرات قویتر به گزارشهای 12 ماهه و بهار 1404 موکول خواهد شد. بنابراین به هیچوجه نباید نگران بود و بهترین استراتژی در دورههای پرعرضه بازار، اصلاح پرتفوی است. اینجاست که هنر معاملهگری و تحلیلگری خود را نشان میدهد و هر کس بنا به تیزهوشی، جسارت و توجه به پارامترهای کلان میتواند بازدهی بهتری را کسب کند.
1) پیشبینی بازار ...
بورس24 : بورس تهران یک روز عجیب، باورنکردنی و بشدت پرنوسان و پرهیجان را پشت سر گذاشت. در دقایق ابتدایی شاهد افزایش نسبی تقاضا بودیم. با گذر یکساعت ابتدایی و بواسطه رنجهای منفی نمادهای خودرویی (تحت تاثیر شایعه مخالفت سازمان بورس با تجدید ارزیابی دو شرکت ایرانخودرو و سایپا)، رفتهرفته خریداران به لاک دفاعی رفته و فروشندههای کوتاهمدتی وارد گود شدند. با رسیدن به نیمههای بازار، توئیت خاص وزیر اقتصاد درخصوص موافقت مقام معظم رهبری با بررسی مجدد لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام را داشتیم که منجر به رنج مثبت سنگین در نمادهای بانکی و تشکیل صف تقاضا در این صنعت و طیف دیگری از نمادها شد. اما با رسیدن به یک ساعت پایانی معاملات و برگشت خگستر به چرخه بازار، موج دوم عرضه در خودروییها رسید و در همین راستا کلیت بازار زیر فشار فروش رفت.
و در نهایت در نیم ساعت پایانی تکذیب شایعه منتفی شدن افزایش سرمایه خودروسازان و فعال شدن برخی از حقوقیها در طرف تقاضا، بازار را به یک آرامش نسبی رساند. با وجود این زد و خوردها، شاخص کل با رشد 24 درصدی تا ارتفاع دو میلیون و 759 هزار واحدی پیشروی کرد اما 55 درصد نمادها با افت قیمتی به کار خود خاتمه دادند. و نکته پایانی اینکه با وجود تمام اتفاقاتی که رخ داد اما صف فروش بااهمیتی نداشتیم و یک تعادل نسبی در کلیت بازار برقرار شد. ارزش معاملات با وجود مشکلات نرمافزاری برخی از کارگزاریها با رشد 10 درصدی به 14.6 همت رسید و تراز نقدینگی حقیقیها تقریبا صفر بود. (در واقع نه ورود پول داشتیم و نه خروج پول ...)
روند بازار روز گذشته به شکل واضحی نشان داد که هنوز هم هیجان حرف اول و آخر را میزند و ظاهرا برخی از معاملهگران هنوز از اشتباهات گذشته درس نگرفتهاند. یک نکته مهم در بررسیهای بازار وجود دارد که بسیاری آن را نادیده میگیرند و آن هم مسیر قیمتها با چشمانداز درآمد و سودآوری سال جاری و آتی است. یکی از دلایلی که تاکید داریم فضای فعلی بازار را با 3 - 4 سال اخیر مقایسه نکنید، همین است؛ چراکه معتقدیم شرایط فروش و سودسازی شرکتها در سال ۹۹ و ۱۴۰۲ با فضای فعلی کاملا متفاوت است. ضمن اینکه در بازار دیروز دیدیم که همتی چگونه با توئیت خاص خود درخصوص FATF بازار را به حرکت درآورد. درخصوص FAFT و مسائل سیاسی در گزارشهای آتی بیشتر صحبت خواهیم کرد اما همین یک نکته را در نظر بگیرید که ظاهرا حاکمیت باری دیگر قصد دارد در مسیر مذاکرات بینالمللی و رفع تحریمها قرار بگیرد. بنابراین معتقدیم بازار ترس خاصی ندارد و بسیاری از سهمها پس از افت روزهای اخیر جذاب شدهاند و در نهایت پس از کمی اصلاح زمانی، روند خوبی را در پیش خواهند گرفت.
نکته مهم اینکه بازارها عموما پس از یک دوره رشد هیجانی و ایجاد بازدهی مثبت، فارغ از ارزنده بودن یا نبودن، از نظر ذهنی و روانی به دلیل در سود بودن، به سمت اصلاح میروند. حال تصور کنید با بازاری مواجهیم که طی 4 سال اخیر بواسطه سیاستهای غلط و پر اشتباه دولت گذشته و اتفاقات خاص سیاسی به شدت سرکوب شده و تصور میکند هر افت قیمتی میتواند منتج به ریزش شدید شود ! البته از آنجا که به لحاظ ارزندگی، ...
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.