بورس 24: شرکت «تجلی توسعه معادن و فلزات» از گروه شرکت های پروژه محور است. در این مدل کسب و کار، شرکت مادر در شرکت های زیرمجموعه سرمایه گذاری کرده و با تامین منابع مالی و عملیاتی مورد نیاز، پروژه های شرکت های تابعه را به بهره برداری رسانده و سپس در سودآوری آنها شریک می شود.
بورس24 : شرکت «تجلی توسعه معادن و فلزات» از گروه شرکت های پروژه محور است. در این مدل کسب و کار، شرکت مادر در شرکت های زیرمجموعه سرمایه گذاری کرده و با تامین منابع مالی و عملیاتی مورد نیاز، پروژه های شرکت های تابعه را به بهره برداری رسانده و سپس در سودآوری آن ها شریک می شود.
بنابراین هر چه فرآیند تامین منابع مالی و عملیاتی با بهره وری بالاتری انجام شود، پروژه ها نیز زودتر به بهره برداری رسیده و سود آنها نیز زودتر وارد شرکت مادر خواهد شد. در حال حاضر، یکی از پروژه های «تجلی» به نام تولید کلاف در آهن و فولاد سرمد ابرکوه به مرحله بهره برداری رسیده که خب! رویداد بنیادی مهمی برای هلدینگ «تجلی» محسوب می شود.
یکی از راه های افزایش بهره وری در پروسه تامین منابع مالی و عملیاتی برای طرح های توسعه در حال اجرا در شرکت های زیرمجموعه، افزایش سرمایه است که اخیرا «تجلی» از این پلن خود در سایت کدال رونمایی کرده و قرار است که سرمایه اسمی شرکت از 8.6 به 11.79 هزار میلیارد تومان برسد؛ به عبارت بهتر، قرار است که 3.19 هزار میلیارد تومان منابع مالی جدید از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران وارد چرخه مالی، عملیاتی و سرمایه گذاری «تجلی» شود.
اهداف شرکت « تجلی توسعه معادن و فلزات» از این افزایش سرمایه به شرح زیر بیان شده است:
1) جبران منابع مالی صرف شده بابت مشارکت در افزایش سرمایه شرکت زیرمجموعه ( صنایع معدنی و فولادی ستاره سیمین هرمز)،
2) مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر و حفظ درصد سهامداری به شرح جدول زیر:
3) جبران منابع مالی صرف شده بابت سرمایه گذاری های جدید در محدوده های معدنی (برنده شدن در مزایده های وزارت صمت و تملک معدن های پرپتانسیل)
4) جبران مخارج انجام شده بابت تحصیل سرمایه گذاری های جدید (تاسیس دو شرکت ورق های آلیاژی فولاد مبارکه و شرکت صنعت گستر سورنا کازرون در مسیر نیل به اهداف بلندمدت).
صورت وضعیت منابع و مصارف این افزایش سرمایه به شرح زیر ارائه شده است:
توجه فرمایید که یکی از مهمترین تارگت های تیم مدیریتی «تجلی»، حفظ درصد سهامداری در شرکت های سرمایه پذیر و در نتیجه حفظ سهم از سودآوری آتی آن ها است. اگر «تجلی» درصد سهامداری خود را حفظ کند، در 3 سال آینده یک مازاد 2.9 الی 3 هزار میلیاردی در سود دریافتی از محل شرکت های سرمایه پذیر نسبت به حالت عدم حفظ درصد سهامداری ایجاد خواهد شد.
به جدول زیر دقت فرمایید:
فاکتور های بودجه بندی سرمایه ای، با فرض نرخ تنزیل 28%، به شرح زیر محاسبه شده اند:
- خالص ارزش فعلی جریانات نقدی آتی (npv): مثبت 330 میلیارد تومان
- نرخ بازده داخلی (irr): 32.48%
بنابراین از منظر Capital Budgeting، اجرای پلن افزایش سرمایه برای «تجلی» و سهامدارانش، منفعت و ارزش افزوده اقتصادی به همراه خواهد داشت. گام بعدی «تجلی»، اخذ موافقت بازرس قانونی و سهامداران در مجمع عمومی فوق العاده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.