بورس 24 : نماد شرکت پالایش نفت ستاره خلیج فارس در بورس تهران در آستانه درج نماد قرار گرفت. محمد امین قهرمانی در خصوص عرضه نفت ستاره خلیج فارس به خبرنگار بورس۲۴ گفت: سهام این شرکت در ۲۰ تیر ماه امسال در بورس تهران پذیرش شده و ما در حال حاضر منتظر هستیم که امیدنامه نهایی شده اساسنامه نمونه سازمان بورس و برخی از مدارک و مستندات توسط خود شرکت و برخی از سهامداران عمده آن نهایی و به شرکت بورس ارائه شود.
بورس24 : نماد شرکت پالایش نفت ستاره خلیج فارس در بورس تهران در آستانه درج نماد قرار گرفت.
محمد امین قهرمانی در خصوص عرضه نفت ستاره خلیج فارس به خبرنگار بورس24 گفت: سهام این شرکت در ۲۰ تیر ماه امسال در بورس تهران پذیرش شده و ما در حال حاضر منتظر هستیم که امیدنامه نهایی شده اساسنامه نمونه سازمان بورس و برخی از مدارک و مستندات توسط خود شرکت و برخی از سهامداران عمده آن نهایی و به شرکت بورس ارائه شود.
وی افزود : به محض ارائه و ارسال اطلاعات به شرکت بورس نماد شرکت درج خواهد شد و پس از ارائه گزارش ارزش گذاری و تکمیل مدارک کدال عرضه اولیه شرکت انجام خواهد شد. در مقطع فعلی منتظر شرکت برای ارائه مستندات و تعهدات هستیم.
گفتنی است ، پالایشگاه ستاره خلیجفارس روزانه ۳۵ میلیون لیتر بنزین (عدد اکتان ۹۵) و ۱۴ میلیون لیتر گازوئیل به ظرفیت تولید فرآوردههای نفتی کشور ایران اضافه کرد. تولید روزانه ۴ میلیون لیتر گاز مایع، ۳ میلیون لیتر سوخت جت و ۱۳۰ تن گوگرد از دیگر محصولات تولیدی این واحد پالایشی هستند. ظرفیت ذخیرهسازی فرآوردههای نفتی این پالایشگاه در حدود ۱۱ میلیون بشکه میباشد.
با بهرهبرداری از سه فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیجفارس، ایران از نظر تولید بنزین و گازوئیل خودکفا شد. میانگین روزانه مصرف بنزین ایران در حدود ۱۱۰ میلیون لیتر و گازوئیل در حدود ۱۰۲ میلیون لیتر میباشد. تولید روزانه بنزین در پالایشگاههای ایران هماکنون ۴۳ میلیون لیتر و گازوئیل بیش از ۹۱ میلیون لیتر است که با بهرهبرداری از سه فاز اول پالایشگاه ستاره خلیجفارس، تولید روزانه بنزین به ۷۸ میلیون لیتر و تولید روزانه گازوییل به ۱۰۵ میلیون لیتر در روز رسید.
ارزش افزوده پالایشگاههای میعانات گازی بیشتر از پالایشگاههای نفتی است و از سوی دیگر، تولید بیش از ۷۵ درصد بنزین و نفت گاز از خوراک پالایشگاه میعانات گازی از جمله توجیههای اقتصادی برای انجام پروژه است.
۴۰ درصد سهام شرکت پالایش ستاره خلیجفارس متعلق به شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران (دولتی)، ۳۵ درصد تاپیکو (شرکت سرمایهگذاری نفت، گاز و پتروشیمی تأمین)، ۱۰ درصد صندوق بازنشستگی صنعت نفت و ۱۵ درصد شرکت اندونزیایی SPC است.
بر اساس برآوردهای انجام شده برای ساخت این واحد پالایشی حدود ۳٫۸ میلیارد یورو منابع مالی هزینه شدهاست.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.