سومین رویداد پتروفن ۱۴۰۳ از دوم تا چهارم دیماه با همکاری هلدینگ خلیجفارس و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در مرکز همایشهای کوشک وزارت نفت برگزار میشود. این رویداد، با محوریت رفع نیازهای فناورانه و معرفی شرکتهای نوآور، فرصتی برای اشتراک دانش و ایجاد همافزایی در صنعت پتروشیمی است.
بورس24 : سومین رویداد پتروفن ۱۴۰۳ از دوم تا چهارم دیماه با همکاری هلدینگ خلیجفارس و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در مرکز همایشهای کوشک وزارت نفت برگزار میشود. این رویداد، با محوریت رفع نیازهای فناورانه و معرفی شرکتهای نوآور، فرصتی برای اشتراک دانش و ایجاد همافزایی در صنعت پتروشیمی است.
شرکت پتروشیمی بوعلی سینا بعنوان سومین طرح آروماتیک کشور و بزرگترین تولید کننده محصولات آروماتیک در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) می باشدکه در زمینه تولید پارازایلین، بنزن، نفتا و گازمایع فعالیت دارد و علاوه بر ارزآوری قابلتوجه، زمینهساز تکمیل زنجیرههای پاییندستی و ایجاد ارزش افزوده در کشور است نیز در این رویداد حضور خواهد داشت.
در حال حاضر نماد شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در قیمت 6.280 تومان بسته است و بازار در انتظار افشای اطلاعات مهم در خصوص نرخ سرویس های جانبی می باشد.
سال قبل، یعنی در تاریخ 26 آذر 1402 هر سهم شرکت پتروشیمی «بوعلی سینا» در قیمت 5300 تومان دست به دست می شد و این یعنی سهامداران یک ساله «بوعلی» تقریبا در 20% سود هستند.
شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در سنوات گذشته نیز نسبت به اکثریت بازار و بازار های موازی بازدهی قابل قبولی ثبت کرده بود. به نحوی که در اسکیل دو ساله، سهام «بوعلی» از قیمت 2350 تومان به حوالی 6300 تومان رسیده و این یعنی سهامداران دو ساله «بوعلی» در 168% سود را تجربه کرده اند!
در روزهای اخیر نماد کلیه شرکت های پتروشیمی و همچنین نماد بوعلی به دلیل تعدیل نرخ سرویس های جانبی بسته بودند و از رشد اخیر بورس جاماندند که در صورت بازگشایی، پیش بینی می گردد با توجه به تقارن این رویداد با افزایش نرخ دلار نیمایی، شاهد جهش قیمتی در سهام این غول پتروشیمی باشیم. ، با توجه به مانده حسابهای دریافتنی ارزی شرکت پتروشیمی بوعلی سینا و الزام صادرکنندگان به عرضه ارز حاصل از صادرات در بازار توافقی انتظار می رود در پایان سال مالی 1403 سود تسعیر قابل توجهی نیز از این محل شناسایی گردد.
در دو سال گذشته، مهمترین درایور های قیمت سهام شرکت یعنی درآمد عملیاتی، سود عملیاتی و سود خالص بوده اند که به بررسی رشد این پارامتر ها می پردازیم:
- سود عملیاتی شرکت در نیمه نخست 1403 در سطح 8.42 همت گزارش شده که نسبت به نیمه نخست 1401 مبین رشد 146% است.
- سرفصل سود خالص نیز از 3.73 همت در نیمه نخست 1401 به بیش از 7.72 همت در نیمه نخست 1403 رسیده و این یعنی رشد 107% این پارامتر بنیادی.
- درآمد 6 ماهه 1403 در سطح بالای 35.1 همت گزارش شده که نسبت به شهریور 1401 گویای رشد 46% است، همچنین شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در پایان شهریور 1403، با شناسایی 7.72 همت سود خالص توانسته مانده حساب سود انباشته خود را به بیش از 8.2 همت برساند!
از دیدگاه بازار، این حساب نوعی سوخت برای موتور سودسازی پتروشیمی «بوعلی سینا» تلقی می شود؛ چرا که در صورت افزایش سرمایه از محل سود انباشته و انتقال این منابع به حساب سرمایه و تزریق آن به فعالیت های عملیاتی و سرمایه گذاری، پتانسیل های درآمدی و سودآوری «بوعلی» تقویت خواهد شد.
به نحوی که اگر نیمی از این رقم، یعنی 4.1 همت وارد چرخه نقدینگی شرکت شده و به سمت طرح های توسعه هدایت شود؛ مسلما در گذر زمان، حاشیه سود های عملیاتی و خالص شرکت رشد چشمگیری خواهند یافت.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.