Bourse24 Ads 236

در اولین نشست خبری ویژه عرضه اولیه سهام «شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی آن» که با حضور خبرنگاران در فرابورس ایران برگزار شد، بزرگترین تولیدکننده شکر ایران به فعالان بازار سرمایه معرفی شد.

برای عرضه اولیه سهام ؛ بزرگترین تولیدکننده شکر ایران به فعالان بازار سرمایه معرفی شد

بورس24 : در اولین نشست خبری ویژه عرضه اولیه سهام «شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی آن» که با حضور خبرنگاران در فرابورس ایران برگزار شد، بزرگترین تولیدکننده شکر ایران به فعالان بازار سرمایه معرفی شد.

عبدعلی ناصری، مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با اشاره به اینکه این مجموعه در گذشته با فراز و نشیب‌های زیادی مواجه بود، گفت: اراضی و آب‌شور یکی از چالش‌های اساسی بودند که با شیرین‌سازی آنها، به نقطه‌ تولید و برداشت ۱۰۰ تن نیشکر در سال رسیده‌ایم.

او، با اشاره به چالش‌های این واحد تولیدی در تامین انرژی هم توضیح داد: در راستای حل محدودیت‌های انرژی، بی‌برقی و بی‌آبی، از سال ۹۸ تصمیم به تولید برق گرفتیم که این امر در سال ۱۴۰۰ محقق شد و در حال حاضر با موتور برق، برق را تامین می‌کنیم. با ایجاد سیل‌بند هم در ۴ سال گذشته آسیبی به شرکت وارد نشد.

مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر در خصوص وضعیت سودآوری این شرکت اظهار داشت: این مجموعه در سال ۹۸ شرکت زیان داشت اما از سال ۹۹، هزار میلیارد تومان سوددهی داشته و در روند سودآوری، در سال گذشته به سود بالای ۷ هزار میلیارد تومان رسید.

سود پایدار

در ادامه، حامد عین افشار، رئیس هیات‌مدیره شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی آن، اظهار داشت: این مجموعه با در دست داشتن پروژه‌های متنوع در تکمیل زنجیره تولید، سودی پایدار و مستمر دارد. پروژه‌ها بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و به تناوب در دو تا سه سال آینده راه‌اندازی خواهند شد.

عین افشار در مورد پروژه کود فسفات نیز توضیح داد: پروژه کود فسفات به مراحل انتهایی رسیده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال راه‌اندازی شود.

زیرمجموعه‌های نیشکر

علی حسین یار احمدی، مدیر مالی توسعه نیشکر نیز در ادامه به تشریح خلاصه‌ای اطلاعات مالی این مجموعه پرداخت و گفت: شرکت در سال ۱۳۶۲ توسط جهاد سازندگی راه‌اندازی شد و پس از آن بانک‌های صادرات و ملی، سهامداران این مجموعه شدند. ۱۰۰ هزار متر زمین و هفت شرکت کشت و صنعت دارد. هر کشت و صنعت، ۱۲ هزار زمین دارند که زیر کشت نیشکر، شکر خام و شکر سفید مشغول هستند.

او با اعلام این خبر که شرکت کشت و صنعت امام‌خمینی در حال پیش‌پذیرش است، ادامه داد: شرکت کشت و صنعت امام خمینی به تنهایی ۱۰۰ هزار تن شکر خام تولید می‌کند و این شرکت نیز در مرحله پیش‌پذیرش برای ورود به بازارسرمایه است. شرکت‌های کشت و صنعت سلمان فارسی، کشت و صنعت میرزا کوچک خان، کشت و صنعت دهخدا، کشت و صنعت فارابی، کشت و صنعت نیشکر دعبل خزاعی و کشت و صنعت امیرکبیر از شرکت‌های تابعه مجموعه توسعه نیشکر هستند.

یار احمدی ادامه داد: شرکت خمیرمایه و الکل رازی از دیگر شرکت‌های چابک و سودآور تابعه، از لحاظ مالی وضعیت مناسبی دارند و برای برای پذیرش در بازار سرمایه آماده می‌شوند.

ارزش‌گذاری نیشکر

رضا غلامی، مدیر خدمات مالی تامین سرمایه کاردان به عنوان ارزش‌گذار نیشکر نیز در این جلسه به جزئیات ارزش‌گذاری پرداخت و گفت: شرکت توسعه نیشکر شامل ١٧ شرکت می‌شود و ١٠٠ درصد مالکیت تمامی شرکت‌ها داخل گروه است. در ارزش‌گذاری سود و زیان در بازه زمانی ۵ ساله مدنظر قرار گرفته و ۷.۴ همت سود خالص شرکت برآورد شده است.

ارزش‌گذار نیشکر ادامه داد: در زمان به‌روزرسانی گزارش ارزش‌گذاری، صورت‌های مالی ۶ ماهه برای سال مالی پایان شهریور ارائه و اهمیت و جایگاه شرکت‌ها در این اعداد مشخص شد. مباحث پیش‌بینی عملکرد شرکت‌های نیشکری، نیشکر برداشت‌شده و انتقالی به کارخانه، شکر خام و فروش شرکت سفید و موجودی نیشکر از مهم‌ترین فاکتورهای در ارزش‌گذاری بودند.

غلامی ادامه داد: مجموع نیشکر برداشت شده در شرکت‌های اصلی و زیرمجموعه ۴۳۷۲۴ هکتار برآورد شده است. در پایان روش‌های مورد بررسی، به طور میانگین ارزش شرکت ۵۴.۲ همت برآورد شده است.

معرفی شرکت «توسعه نیشکر و صنایع جانبی آن»

جواد وکیلی به نمایندگی از بانک صادرات به‌عنوان سهامدار عمده شرکت «توسعه نیشکر و صنایع جانبی آن»، نیز در ادامه، به معرفی این شرکت پرداخت و گفت: اکثر شرکت‌های قند و شکر پیش از انقلاب راه‌اندازی شدند اما شرکت نیشکر از صنایع انقلاب اسلامی است و با تلاش مردم خوزستان به ثمر رسیده است.

نماینده سهامدار عمده در مورد زمین‌های این شرکت توضیح داد: بخش عمده زمین‌های این مجموعه شوره‌زار بوده که در حال تبدیل شدن به ۱۰۰ هزار زمین بارور کشاورزی است.

وکیلی در مورد جایگاه توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت: از لحاظ اندازه، این شرکت جزو شرکت‌های غیرنفتی بین‌المللی است و یکی از ۱۰ شرکت بزرگ بازار در صنعت نیشکر است و در خاورمیانه نیز جایگاه مناسبی دارد.

نماینده سهامدار عمده ادامه داد: مجموعه نیشکر در حال حاضر با ۷ واحد کشت و صنعت بزرگ و شرکت‌های زیرمجموعه، زنجیره کامل تولید را در اختیار دارد. این مجموعه با زنجیره ارزش کامل، ضایعاتی برای اقتصاد ندارد و یک مجموعه تاب‌آور اقتصادی محسوب می‌شود.

سهامدار عمده نیشکر در ادامه با تاکید بر اینکه این مجموعه در برابر خشکسالی، سیل و حوادث طبیعی تاب‌آور بوده و در حوزه انرژی نیز برق مورد نیاز خود را تامین می‌کند، افزود: رسوب دانش و نیروی انسانی متبحر، زنجیره کامل تولید و سوم، تعامل خوب با سهامداران و شفافیت، نقاط قوت این مجموعه محسوب می‌شوند.

وکیلی در خصوص معرفی سهامداران این شرکت گفت: بانک‌های ملی و صادرات از سهامداران این مجموعه هستند و به‌واسطه همراهی و همکاری سهامداران و مدیران شیب سودآوری این شرکت پرسرعت است.

نماینده سهامدار عمده در ادامه به یکی از پروژه‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: پروژه قند دزفول، یک اتفاقی جدید و دانش‌بنیان در این مجموعه است و امیدواریم با ورود این شرکت به فرابورس رونق هرچه بیشتر در این صنعت رقم بخورد.

منبع خبر: سنا

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24