بور س24 : «بانک ملت» یکی از بازیگران اصلی لیگ پولی و مالی کشور بوده که با سرمایه اسمی 71 همتی، در بازار سرمایه تقریبا 227 هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شده است. بر اساس دیتای مندرج در سایت TSETMC در تاریخ 25 آذر 1403، کل ارزش صنعت بانکی بورس تهران در سطح 579 هزار میلیارد تومان گزارش شده و از این مقدار، 227 همت مربوط به «بانک ملت» است؛ به عبارت بهتر، بیش از 39% از کل مارکت کپ صنعت بانکی در بورس، متعلق به «بانک ملت» است.
بور س24 : «بانک ملت» یکی از بازیگران اصلی لیگ پولی و مالی کشور بوده که با سرمایه اسمی 71 همتی، در بازار سرمایه تقریبا 227 هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شده است.
بر اساس دیتای مندرج در سایت TSETMC در تاریخ 25 آذر 1403، کل ارزش صنعت بانکی بورس تهران در سطح 579 هزار میلیارد تومان گزارش شده و از این مقدار، 227 همت مربوط به «بانک ملت» است؛ به عبارت بهتر، بیش از 39% از کل مارکت کپ صنعت بانکی در بورس، متعلق به «بانک ملت» است.
سهام این غول بانکی در ابتدای آبان در قیمت 185 تومان در بورس دست به دست می شد. امروز، با گذشت تقریبا 2 ماه به حوالی قیمت 320 تومان رسیده و با ثبت 73% سود در کمتر از دو ماه، یکی از بهترین عملکرد ها در بورس تهران ثبت کرده است.
دو سال پیش، در تاریخ 23 آذر 1401، قیمت هر سهم «وبملت» برابر با 97 تومان بود؛ بنابراین سهامداران دو ساله «بانک ملت» در 230% سود هستند؛ آماری که نه تنها نسبت به بسیاری از رقبا، بلکه نسبت به بسیاری از سهم های بورسی و دیگر ابزار های قابل معامله در بازار های موازی نیز بهتر است. (شایان ذکر است که اعداد مذکور، از نمودار تعدیل شده سهم استخراج شده است)
تیم مدیریتی «بانک ملت» در تدارک افزایش سرمایه از 71 به 136هزار میلیارد تومان است. قرار است که منابع این افزایش سرمایه از محل سود انباشته تامین شود. از دوره 1401، «بانک ملت» هر سال از محل سود انباشته، افزایش سرمایه سنگینی داشته و بر همین اساس، این سهم را می توان جز سهم های به اصطلاح استخوان دار بازار سرمایه در نظر گرفت؛ چرا که پیش نیاز این مدل افزایش سرمایه، ثبات سودآوری در سنوات گذشته است.
وضعیت پارامتر های بنیادی و درایور های اصلی قیمت سهام «وبملت» در سنوات اخیر به شرح زیر بوده است: همانطور که در تصویر پیداست، مهمترین پارامتر های فاندامنتال یعنی درآمدهای عملیاتی، سود عملیاتی و خالص در سال های گذشته، تماما گارد صعودی قوی داشته اند و در نتیجه، رشد قیمت سهم بی دلیل نبوده است!
در پی این افزایش سرمایه، منابع مالی از حساب سود انباشته به سرمایه اسمی منتقل خواهد شد. مهمترین مزیت های این اقدام مدیریتی به شرح زیر است:
- حفظ نقدینگی در درون شرکت و هدایت آن به سمت فعالیت های عملیاتی و سرمایه گذاری:
مسلما اگر این میزان از منابع مالی در حساب سود انباشته باقی بماند، در انتهای دوره بین سهامداران در قالب سود نقدی تقسیم خواهد شد و در نتیجه نقدینگی عظیمی از شرکت خواهد شد! اما با افزایش سرمایه و انتقال به سرمایه اسمی، نه تنها این منابع در درون شرکت حفظ می شود؛ بلکه با هدایت آن ها به سمت فعالیت های عملیاتی و سرمایه گذاری اقتصادی، در گذر زمان، ارزش افزوده چشمگیری نصیب شرکت و سهامداران خواهد شد که هم بر ارزش سهام «وبملت» تاثیر مثبتی خواهد داشت و هم بر ارزش کلی «بانک ملت».
با توجه به برآورد تیم مدیریتی، در دوره 1407 تقریبا 6.3 هزار میلیارد تومان اختلاف درآمدی در اثر افزایش سرمایه ایجاد خواهد شد.
- جلوگیری از کاهش ارزش پولی منابع نهفته در حساب سود انباشته:
در یک محیط اقتصادی با ابر تورم هستیم و با توجه به روند نزولی ارزش پول، اگر این منابع در درون حساب سود انباشته باقی بماند، در گذر زمان، نه تنها ارزش پولی و قدرت خرید آن افت خواهد داشت، بلکه هیچ ارزش افزوده ای نیز از محل آن نیز ایجاد نشده است؛ بنابراین با افزایش سرمایه و تزریق این منابع به چرخه مالی و نقدینگی شرکت، از افت ارزش پولی و قدرت خرید این ثروت نهفته در دل شرکت جلوگیری خواهد شد.
- بهره مندی از معافیت مالیاتی نرخ صفر:
یکی از بزرگترین هزینه های خروجی از بیزینس ها، هزینه مالیات بوده که اثر منفی بر تراز نقدینگی و مالی شرکت خواهد داشت. بر اساس مصوبه هیات وزیران، شرکت هایی که از محل سود انباشته افزایش سرمایه می دهند، معادل آن بخش از سود تقسیم نشده سال مالی قبل که به حساب سرمایه اسمی منتقل می شود، مشمول نرخ صفر مالیاتی خواهند بود و در نتیجه، میزان خروج نقدینگی از بابت هزینه مالیاتی در این شرکت ها، به طرز چشمگیری کاهش خواهد یافت و این یعنی اثر مثبت بر تراز نقدینگی و مالی مجموعه.
مهمترین پارامتر بودجه بندی سرمایه یعنی خالص ارزش فعلی جریانات نقدی آتی (NPV) برای این طرح افزایش سرمایه با فرض نرخ تنزیل 25% در سطح مثبت 18.7 هزار میلیارد تومان محاسبه شده که خب! نوعی مهر تایید بر اقتصادی بودن این پلن است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.