معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه در گفت و گو با بورس 24 : ما دو اقدام اساسی انجام دادهایم: اول، ذخیرهسازی مواد اولیه به اندازهای که در فصل زمستان با کمبود مواجه نشویم. دوم، به جای انجام تعمیرات در دورههای محدودیت گاز، با حداکثر ظرفیت تولید کرده و محصولات را ذخیره کردهایم. با این رویکرد، تلاش میکنیم تا کمبودهای احتمالی را جبران کرده و تأثیر محدودیتها را بر بازار به حداقل برسانیم. امیدواریم وضعیت برق و گاز از این بدتر نشود. در حال حاضر از ساعت ۹ صبح تا ۱۰ شب، تولید ما حدود ۵۰ درصد کاهش مییابد. با وجود کاهش تولید در روز اما ، از ۱۰ شب تا ۹ صبح با حداکثر ظرفیت فعالیت میکنیم. شرایط تولید امسال نسبت به سال گذشته بهتر است. همچنین، نیروگاه خورشیدی ۴۰ مگاواتی ما، بخشی از نیاز برقمان را تأمین میکند. علاوه بر این، با خرید برق از نیروگاه سمنان و اقدامات پیشگیرانه سالهای گذشته، توانستهایم وضعیت تولید را بهبود بخشیم.
بورس24 : سرمای شدید و کمبود برق، تولید فولاد مبارکه را به آن اندازه که پیش بینی می شد تحت تاثیر قرار نداده،ذخایر آهن اسفنجی، سد دفاعی فولاد مبارکه در برابر قطعی گاز بوده و با وجود همه مشکلات، به تعهدات خود در قبال بازار عمل کرده است.
غلامرضا سلیمی معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه در خصوص شایعه قطعی گاز در این فولادسازی و توقف تولید به خبرنگار بورس24 گفت: گرچه وضعیت گاز هر ساله بحرانیتر میشود و امسال هم قطع گاز هم طولانیتر شده و هم شدت آن بسیار بیشتر از سالهای قبل است. همچنین بخش ابتدایی زنجیره تولید ما یعنی آهنسازی به دلیل قطع گاز متوقف شده است. اما خوشبختانه از ابتدای سال اقدام به ذخیرهسازی آهن اسفنجی کردیم و در حال حاضر از این ذخایر برای ادامه تولید استفاده میکنیم.
سلیمی گفت: بخش فولادسازی نیز با وجود محدودیتهای برق، به صورت نسبی فعال است و به تبع آن بخش نورد نیز به کار خود ادامه میدهد. با وجود همه این مشکلات، تلاش کردهایم تا تأثیر این محدودیتها بر بازار را به حداقل برسانیم.
به گفته وی، اگر محدودیتهای برق به حدی برسد که امکان ادامه فعالیت حتی بخش نورد را هم از ما بگیرد، ناگزیر به توقف کامل تولید خواهیم بود. اما با توجه به تجربه سالهای گذشته و سهم فعلی برق دریافتی، پیشبینی من این است که تا اینجای کار بتوانیم تولید را در همین سطح فعلی حفظ کنیم و مشکلی از نظر تأمین نیاز بازار نداشته باشیم.
دو راهکار فولاد مبارکه برای شرایط کنونی
معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه افزود: ما دو اقدام اساسی انجام دادهایم: اول، ذخیرهسازی مواد اولیه به اندازهای که در فصل زمستان با کمبود مواجه نشویم. دوم، به جای انجام تعمیرات در دورههای محدودیت گاز، با حداکثر ظرفیت تولید کرده و محصولات را ذخیره کردهایم. با این رویکرد، تلاش میکنیم تا کمبودهای احتمالی را جبران کرده و تأثیر محدودیتها را بر بازار به حداقل برسانیم. امیدواریم وضعیت برق و گاز از این بدتر نشود.
وی با بیان این که در حال حاضراز ساعت ۹ صبح تا ۱۰ شب، تولید ما حدود ۵۰ درصد کاهش مییابد ، ادامه داد: با وجود کاهش تولید در روز اما ، از ۱۰ شب تا ۹ صبح با حداکثر ظرفیت فعالیت میکنیم. شرایط تولید امسال نسبت به سال گذشته بهتر است. همچنین، نیروگاه خورشیدی ۴۰ مگاواتی ما، بخشی از نیاز برقمان را تأمین میکند. علاوه بر این، با خرید برق از نیروگاه سمنان و اقدامات پیشگیرانه سالهای گذشته، توانستهایم وضعیت تولید را بهبود بخشیم.
یک پیشنهاد خوب
سلیمی گفت: پیشنهادی به وزارت نیرو داده ایم که به طور مثال دو نیروگاهی ۳ میلیون متر مکعب گاز مصرف می کند و ۲۰۰ مگا وات برق تولید می کند. پیشنهاد دادیم این ۳ میلیون متر مکعب به نیروگاه فولاد مبارکه اختصاص یابد، که همان میزان برق را به شبکه بدهد. این فولادسازی میتواند برق تولیدی خود را به شبکه سراسری تزریق کند.این یعنی با استفاده از همان مقدار گاز، به جای آن که صرف تولید برق در نیروگاههای سنتی شود، آن را در نیروگاه خودمان مصرف کرده و برق تولید کنیم. این کار باعث کاهش مصرف آب و آلودگی محیط زیست میشود، ضمن اینکه بخشی از برق تولید شده نیز برای مصارف داخلی خودمان استفاده خواهد شد.
وی گفت: با استفاده از این روش، ما میتوانیم همان مقدار گازی که قبلاً برای تولید برق در نیروگاههای دیگر مصرف میشد را در نیروگاه خودمان استفاده کنیم و برق مورد نیازمان را تأمین کنیم. این کار علاوه بر کاهش آلودگی و مصرف آب، باعث میشود که بخشی از برق تولید شده نیز برای مصارف داخلی خودمان استفاده شود.
ما همچنان عرضه محصول داریم
وی در خصوص عرضه محصولات در بورس کالا نیز توضیح داد: با وجود محدودیت شدید گاز در روز دوشنبه که به نصف ظرفیت اسمیمان رسیدیم (۱.۵ میلیون متر مکعب در مقابل ۳.۵ میلیون متر مکعب)، همچنان به تعهدات عرضه خود عمل کردیم. با این شرایط، تولید برق و نوردمان نیز ادامه دارد و امیدواریم این روند حفظ شود.
سلیمی گفت: نگرانی جدی درباره تأمین نیاز بازار وجود ندارد، مگر اینکه محدودیتهای گاز به دلیل سرمای شدید یا مشکلات فنی در نیروگاهها تشدید شود. در صورت بروز چنین شرایطی، مجدداً با شما هماهنگیهای لازم را انجام خواهیم داد. اما در حال حاضر، با توجه به اقدامات انجام شده، چشمانداز تولید مطلوب ارزیابی میشود.با وجود مشکلات ناشی از کمبود گاز، ما توانستهایم به تعهدات خود عمل کنیم و تولید را ادامه دهیم. برای آینده نیز چشمانداز روشنی پیش رو داریم، مگر اینکه محدودیتهای گاز به دلایل دیگری تشدید شود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.