شرکت سپید ماکیان در سال جاری با وجود افزایش قابل توجه تولید و سرمایهگذاریهای جدید، با چالشهای جدی مانند افزایش هزینههای تولید، قیمتگذاری دستوری محصولات و محدودیت در تامین مواد اولیه روبرو بوده است. با این حال، شرکت به دنبال توسعه تولید و صادرات است و برای رفع مشکلات خود، خواستار حمایت بیشتر دولت در زمینه واردات مواد اولیه و جوجه یک روزه مادر است.
بورس24 : شرکت سپید ماکیان در سال جاری با وجود افزایش قابل توجه تولید و سرمایهگذاریهای جدید، با چالشهای جدی مانند افزایش هزینههای تولید، قیمتگذاری دستوری محصولات و محدودیت در تامین مواد اولیه روبرو بوده است. با این حال، شرکت به دنبال توسعه تولید و صادرات است و برای رفع مشکلات خود، خواستار حمایت بیشتر دولت در زمینه واردات مواد اولیه و جوجه یک روزه مادر است.
مجتبی رسولی، مدیر عامل شرکت سپید ماکیان در خصوص عملکرد این شرکت در سالجاری به خبرنگار بورس24 گفت: با توجه به افزایش قابل توجه تولید در ۸ ماه اخیر و افتتاح کشتارگاه جدید لنگرود با سرمایهگذاری بیش از ۸۵۰ هزار میلیارد تومان، شرکت از لحاظ عملکرد رشد چشمگیری داشته است.
وی گفت: به دلیل افزایش شدید هزینههای تولید در پی تورم و نوسانات قیمتی از ابتدای سال ۱۴۰۲، اعلام رسمی این دستاوردها به تعویق افتاده است. محاسبه استهلاک بالای این سرمایهگذاری جدید، تصویر سودآوری شرکت را در سال جاری تحتالشعاع قرار میداد.در اواخر شهریور ماه، به صورت شفاهی به ما اطلاع داده شد که امکان افزایش قیمت محصولات وجود دارد. با توجه به اینکه شرکت در نیمه نخست سال با زیان مواجه بود، از مهرماه روند سودآوری آغاز شد. با توجه به شرایط خاص، سال مالی شرکت از 9 ماه به 12 ماه تغییر یافت. امیدواریم با تداوم روند مثبت، سال مالی جاری را با سود خالص به پایان برسانیم. همچنین، به سهامداران اطمینان میدهیم که تمامی سود حاصل از فعالیتهای شرکت، بین آنان تقسیم خواهد شد.
مهمترین پروژه های شرکت
رسولی گفت: در ابتدای سال، پروژه کارخانه قطعهبندی جدید در شهر صنعتی رشت با سرمایهگذاری 250 میلیارد تومانی به بهرهبرداری رسید. این کارخانه پس از گذراندن مراحل آزمایشی، هماکنون در حال تولید است. همچنین، خط کشتار بوقلمون جدید نیز تا پایان این ماه راهاندازی خواهد شد و انتظار میرود حجم تولید شرکت را 10 تا 15 درصد افزایش دهد.
وی افزود: با وجود این دستاوردها، شرکت همچنان با چالشهای جدی از جمله قیمتگذاری دستوری محصولات و محدودیت در تامین مواد اولیه روبرو است. تلاش میکنیم تا با واردات مستقیم مواد اولیه، به ویژه ذرت و سویا، این چالشها را برطرف کنیم. با این حال، وزارت جهاد کشاورزی به دلیل نبود سابقه واردات، با درخواست ما مخالفت میکند. با توجه به سهم 10 درصدی بازار دام و طیور که در اختیار داریم، نیاز به واردات مستمر ذرت و سویا برای تامین مواد اولیه تولید احساس میشود. امیدواریم با رفع موانع موجود، بتوانیم واردات مستقیم مواد اولیه را آغاز کنیم.
مدیر عامل شرکت سپید ماکیان گفت: در بازه زمانی اردیبهشت تا خرداد، اولین گله جوجه یک روزه مادر را دریافت کردیم. در حال حاضر نیز در حال مذاکره برای دریافت گله دوم هستیم؛ اما با موانعی از سوی دولت مواجه هستیم. به عنوان یک زنجیره بزرگ تولید طیور، سالانه به حدود 140 تا 150 میلیون قطعه جوجه یک روزه مادر نیاز داریم. بنابراین، درخواست اصلی ما از وزارت جهاد کشاورزی، صدور مجوز واردات جوجه یک روزه مادر است.
از افزایش نرخ چه خبر؟
وی خاطر نشان کرد: تاکنون حدود 10 درصد افزایش قیمت محصولات را تجربه کردهایم. گرچه تا پایان سال احتمال افزایش قیمت دیگری وجود ندارد، اما موضوع افزایش قیمت در ستاد تنظیم بازار مطرح شده و منوط به تغییر نرخ ارز مرجع شده است.
وی گفت: در حال حاضر، بیشتر تمرکز ما بر روی واردات بوده است و صادرات به صورت محدود و مقطعی انجام میشود. برند ما در کشور عراق، به عنوان همسایه نزدیک، شناخته شده است و تاجران عراقی به دنبال محصولات ما هستند. با این حال، محدودیتهای اعمال شده، مانع از توسعه صادرات ما به این کشور شده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.