یکشنبه شب همتی به صدا و سیما رفت تا درباره برنامههای خود در وزات اقتصاد صحبت کند. به شکل واضحی روشن است که تقریبا تمام برنامههای دولت بطور صریح و شفاف بر مبنای بازار سرمایه هست. او در تمام مدتی که صحبت کرد، سیگنالهای جالبی داد و نشان داد دولت برای بازار سرمایه و حمایت از آن برنامه دارد. وزیر اقتصاد در مورد خروج بانکها از بنگاهداری گفت، برنامه دولت این هست که داراییها از دل بانکها خارج شده و در قالب شرکتهای هلدینگ در بازار سرمایه عرضه شود.
1) پیشبینی بازار ...
بورس24 : در شرایطی به مصاف معاملات سومین روز کاری هفته میرویم که بازار دیروز متعادل و با فشار نسبی عرضه ناشی از اخبار سیاسی سوریه و تحرکات بازار شنبه آغاز کرد. با گذر از دقایق ابتدایی، تحت تاثیر رنج مثبت قوی در خساپا و تحرکات گروه خودرو، سمت تقاضا کمی رو به بهبود رفت. ولی این پایان کار نبود و مجددا معاملهگران کوتاهمدتی با استراتژی شناسایی سود در سهام بزرگ و پُرتراکنش، بر تقاضا قالب شده و رفتهرفته عرضهها در بازار شدت گرفت. البته رخ کلی بازار بد نبود و رفتار متفاوت شاخص کل (افت 15 هزار واحدی) و شاخص هموزن (رشد اندک هزار واحدی) نشان داد تقاضا در حال متمایل شدن از سهام پُرتراکنش به سمت سهام کمتراکنش است. در انتهای ساعت معاملات روز گذشته 54 درصد نمادها با رنگ سبز و 46 درصد با رنگ سرخ به کار خود خاتمه دادند. ارزش معاملات با افت 24 درصدی به 7 همت رسید و رقمی بالغ 230 میلیارد تومان از پرتفوی حقیقیها به سبد حقوقیها منتقل شد. طبق برخی اخبار موثق، در یک ماه گذشته حدود 25 همت پول توسط حقیقیها جهت خرید سهام به حساب کارگزاران واریز شده که در طول سالهای اخیر بیسابقه بوده است. تعداد کد فعال کماکان بالاست و بین 150 تا 200 هزار کد مشغول به فعالیت و خرید و فروش در بازارند. بهطور خلاصه میتوان گفت اگر حضور خریداران جدید ادامه پیدا کند، فروشندگان از طمع برای خرید در قیمتهای پایینتر پشیمان خواهند شد. انصافا بازار خریدار خوبی دارد ...
بازار روزهای عجیب و خاصی را سپری میکند و شاهد گردش پول فوقالعادهای در صنایع و سهام شرکتها هستیم و همسو با سوار و پیادهشدن سهامداران در بازار، شاهد حرکت خزنده و روبه بالای دلار هستیم. هرچند که برخی، ریسکهای سیاسی را عامل رشد نرخ ارز میدانند اما به نظر دست خالی دولت و بانک مرکزی و تشدید انتظارات تورمی عامل اصلی رسیدن دلار به کانال 70 هزار تومانی است و البته امیدواریم ریسکهای سیاسی دوباره روی سر بازار آوار نشود. برخی معتقدند اگر موضوع درگیری در سوریه بیخ پیدا کند، بازار باری دیگر رنگ و بوی سیاست خواهد گرفت و درست در سوی مقابل عدهای بر این عقیدهاند که جریان ورود پول مختصات همه ریسکها را بررسی کرده و به این راحتی وا نخواهد داد. از دید ما گزینه دوم محتملتر است. برای اثبات این موضوع، مروری برتحرکات بازار سهشنبه و چهارشنبه خواهیم داشت.
اگر به خاطر داشته باشید، در نیمه دوم معاملات سهشنبه فشار فروش به قدری بالا گرفت که تصور میشد بازار چهارشنبه زیر فشار عرضه و اصلاح قیمتی باشد اما در نیمه دوم آتشبازی خودرو و معاملات پرحجم در نمادهایی نظیر شستا، وبملت، شتران و ... آن هم در معاملات آخرین روز کاری هفته نشان داد که جریان پولی برای جذب هر عرضهای آماده است و درسوی دیگر تحولات خودرو و اطلاعرسانیهای پیدرپی هم نشان داد این بار ماجرا بهطور کلی فرق میکند. البته بازار بعد از رشد اخیر به دنبال بهانهای برای اصلاح و دستبهدست شدن بود و برخی موضوع سوریه را بهانه خوبی برای این ماجرا میدانند. اما به این نکته باید توجه داشت که تحولات سوریه جنسی متفاوت از رویارویی نظامی و ریسکهای جنگ با اسرائیل دارد و تا زمانی که درگیریها جدی و تبدیل به بحران نگردد، بازار از این موضوع چشمپوشی خواهد کرد.
اما یکشنبه شب همتی به صدا و سیما رفت تا درباره برنامههای خود در وزات اقتصاد صحبت کند. به شکل واضحی روشن است که تقریبا تمام برنامههای دولت بطور صریح و شفاف بر مبنای بازار سرمایه هست. او در تمام مدتی که صحبت کرد، سیگنالهای جالبی داد و نشان داد دولت برای بازار سرمایه و حمایت از آن برنامه دارد. وزیر اقتصاد در مورد خروج بانکها از بنگاهداری گفت، برنامه دولت این هست که داراییها از دل بانکها خارج شده و در قالب شرکتهای هلدینگ در بازار سرمایه عرضه شود. در مورد رشد اقتصادی فرمودند برنامه دولت جذب سرمایه از طریق شرکتهای پروژه در بازار سرمایه هست ! در مورد حمایت و تامین مالی تولید، اشاره شد که ...
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.