عدم رای مثبت تیپیکو به دلیل پرداخت نشدن سود 350 میلیارد تومانی، به تنفس مجمع و تصویب نشدن افزایش سرمایه ددانا منجر شد.
بورس24 : عدم رای مثبت تیپیکو به دلیل پرداخت نشدن سود 350 میلیارد تومانی، به تنفس مجمع و تصویب نشدن افزایش سرمایه ددانا منجر شد.
رای مثبت مشروط
مجمع افزایش سرمایه داروسازی دانا که دیروز (28 ابان)، با حضور 89 درصد از سهامداران ددانا برگزار شده بود، به دلیل عدم رای مثبت سهامدار عمده یعنی تیپیکو( سهامداری 34.73 درصد) به تنفس خورد و این افزایش سرمایه 200 درصدی از محل سود انباشته به منظور اجرای طرح های
- احداث خط پوکه کپسول و آمپول
- احداث خط تولید آمپول
- احداث خط تولید سرنگ پری فیلد
به تصویب نرسید.
بر همین اساس نماینده تیپیکو در مجمع مذکور دلیل عدم ارائه رای مثبت را پرداخت نشدن سود از سال 1401 عنوان کرد به طوری که میزان این سود 350 میلیارد تومان است.
از سویی دیگر عقیل آرین نژاد مدیرعامل تیپیکو به بورس24 اظهار داشت: مقرر شده تا 170 میلیارد از این سود با پخش هجرت تهاتر شود.
وی دلیل اصلی عدم رای مثبت را تعیین و تکلیف نشدن روند پرداخت سود از سال های 1401 و 1402 دانست به طوری که با تفاهم و مشخص شدن چگونگی، میزان و نحوه پرداخت این سود، نظر و رای مثبت تیپیکو به افزایش سرمایه مثبت خواهد بود.
عدم سود از طرح ملی
البته روند منفی سودسازی ددانا طی یکسال اخیر نیز برای سهامداران این شرکت تولیدی قابل توجه بوده زیرا حدود بازدهی
یکماهه با روند 6.47- درصد
سه ماههبا روند 7.04- درصد
شش ماهه با روند 21.58- درصد
یکساله را روند 39.54- درصد روبه رو شده است.
قابل ذکر است، بانک ملی ایران 54 درصد از سهام داروسازی دانا را به صورت تلفیقی از طریق شرکت مدیریت طرح و توسعه آینده پویا در اختیار دارد و این هلدینگ به جهت توسعه سیاست های بانک ملی، ایجاد طرح سرم سازی را مورد تایید قرارداد و پاییز سال گذشته، افتتاح و به بهره برداری رسید.
مقرر بود با راهاندازی خطوط تولید سرمهای تزریقی توسط ددانا، مبلغ 70 میلیارد تومان از محل فروش 5 میلیون محلول تزریقی سرم تا پایان سال 1402 به این شرکت اضافه شود. البته ارزش اقتصادی این طرح تولیدی معادل 700 میلیارد تومان عنوان شد که تا به اکنون سودآوری بنیادی مورد نظر برای هر سهم را ایجاد نکرده است.
به همین منظور مهدی شیری مدیرعامل ددانا طی گفت و گویی با بورس24 تاکید کرد: به دلیل قیمت گذاریها نمیتوان ابعاد سودآوری و درآمدزایی حوزه سرم را برای کوتاه مدت متصور شد؛ زیرا تولید برخی داروها در مباحث مسئولیت اجتماعی و تامین نیاز داخلی گنجانده میشود.
وی یادآور شد: در موضوع سرم، تامین بازار، اولویت قرار گرفته و کسب سود در مراحل بعدی است.
مدیرعامل داروسازی دانا اخذ سود ناشی از تولید سرم را طی بازه زمانی میان مدت عنوان کرد و گفت: اخیرا افزایش نرخ سرم درخواست شده که با نهایی شدن آن تاثیر خود را بردرآمدزایی نشان میدهد.
نزول بنیادی
قابل ذکر است، با توجه بر اینکه داروسازی دانا طی عملکرد ۹ ماهه سال مالی منتهی به ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ مبلغ ۲۴,۷۹ میلیارد تومان درآمد فروش داشت، اما نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷ درصد افت را تجربه کرده است.
همچنین ددانا توانست، شهریور ماه نیز مبلغ معادل ۴,۴۰ میلیارد تومان، از محصولات خود را به فروش رساند؛ ولی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد کاهش را شاهد شد.
بر همین اساس، شیری با اشاره به آمار منتشر ددانا از میزان فروش و درآمد شش ماهه ابتدایی سال جاری این شرکت اظهار داشت: نزول این شرکت طی تابستان، به دلیل مشکلات به وجود آمده از وصول مطالبات و شرکتهای پخش بوده و این ریزش از جنس تولید و فروش نیست.
ارزش بازار داروسازی دانا در بورس، هنگام توقف نماد برای مجمع، به 7.284 میلیارد تومان رسید که نسبت به سال گذشته کاهش را تجربه کرد و قیمت هر سهم ددانا 30.500 ریال است.
همچنین این شرکت کمترین میزان تقسیم سود طی 5 سال گذشته، یعنی 51 درصد را برای پایان سال مالی 1402 داشت؛ از این رو برای افزایش سطح درآمد حاصل از فروش، سبد تولیدات خود را متنوع و چندین طرح های توسعه ای را تا پایان سال 1405 ترسیم کرد که نتوانست طی مجمع دیروز، آراء مثبت برای تصویب افزایش سرمایه را اخذ کند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.