بورس 24 : اصلی ترین بازیگر بازار فروش محصول LAB بوده که تقریبا 70% از این بازار را در اختیار دارد. این محصول به جهت نقش کلیدی در سبد بهداشت و معیشت خانواده، مشمول قیمت گذاری دستوری بوده و دفتر توسعه صنایع پایین دستی صنعت پتروشیمی هر هفته نرخ فروش محصول LAB را اعلام می کند. در این مدت 9 ماهه میانگین نرخ فروش این محصول 55.900 تومان گزارش شده که با فرض بهای تمام شده 40.700 تومانی، تقریبا 15.200 تومان معادل 27% حاشیه سود ناخالص برای این محصول تنظیم شده است. میانگین نرخ خرید ماده اولیه (نفت سفید ویژه LAB) در این مدت 9 ماهه در عدد 33 هزار تومان در هر کیلو محاسبه شده که در قیاس با دوره مشابه مبین رشد 44% است. ماده اولیه اصلی شرکت یعنی بنزن نیز نسبت به دوره مشابه 54% رشد داشته و در این دوره 9 ماهه به نرخ تقریبا 40 هزار تومان در هر کیلو خریداری شده است.
بورس24 : اصلی ترین بازیگر بازار فروش محصول LAB بوده که تقریبا 70% از این بازار را در اختیار دارد. این محصول به جهت نقش کلیدی در سبد بهداشت و معیشت خانواده، مشمول قیمت گذاری دستوری بوده و دفتر توسعه صنایع پایین دستی صنعت پتروشیمی هر هفته نرخ فروش محصول LAB را اعلام می کند.
در این مدت 9 ماهه میانگین نرخ فروش این محصول 55.900 تومان گزارش شده که با فرض بهای تمام شده 40.700 تومانی، تقریبا 15.200 تومان معادل 27% حاشیه سود ناخالص برای این محصول تنظیم شده است.
میانگین نرخ خرید ماده اولیه (نفت سفید ویژه LAB) در این مدت 9 ماهه در عدد 33 هزار تومان در هر کیلو محاسبه شده که در قیاس با دوره مشابه مبین رشد 44% است. ماده اولیه اصلی شرکت یعنی بنزن نیز نسبت به دوره مشابه 54% رشد داشته و در این دوره 9 ماهه به نرخ تقریبا 40 هزار تومان در هر کیلو خریداری شده است.
«شیران» مطالبات سنگینی از تامین کننده اصلی یعنی «شپنا» متصور است؛ تیم شیران معتقد است که پالایشگاه نفت اصفهان ماهیت امانی سه محصول رافینیت، برش سنگین و سبک را نادیده گرفته و در صورت حساب ها لحاظ نکرده است. همچنین گفته شده که شپنا در صورتحساب های ماهانه برای یکی از برش های برگشتی نرخی متفاوت از نرخ قرارداد را لحاظ کرده و تا انتهای دوره شهریور 1403 مجموعا 1.43 هزار میلیارد تومان خسارت مالی به شیران تحمیل کرده است. وصول مطالبات از شپنا در دست پیگیری است!
مهمترین اهداف استراتژیک «شیران» به شرح زیر بیان شده است:
1) تکمیل طرح توسعه LAB 2: هدف این طرح، افزایش ظرفیت تولید LAB به میزان 100 هزار تن در سال و افزایش ارزش افزوده محصولات به تبدیل محصول میانی (نرمال پارافین) به LAB است.
در خصوص روش Detal باید گفت که در این روش، تولید محصول LAB با استفاده از کاتالیست دتال انجام خواهد شد که در قیاس با روش فعلی، مخاطرات مالی و جانی کمتری داشته، نرخ استهلاک فرآیند تولید را کمتر کرده و با پایین آورد هزینه های تعمیر و نگهداری اثر مثبتی بر ساختار هزینه های تولیدی خواهد داشت. محصول نهایی این طرح نیز نسبت به LAB فعلی در پارامتری های اصلی برتر بوده که خب! زمینه افزایش قیمت فروش را برای شرکت فراهم می کند.
2) تولید الکل های شوینده:
یک طرح استراتژیک کلان برای شیران که مزیت های نظیر توسعه زنجیره ارزش، تبدیل و فروش محصولات با ارزش افزوده بالاترو .... برای شرکت خواهد داشت. قرار است که این پروژه در زمین مجاور طرح دتال اجرایی شود! ظرفیت تولید فاز اول این پروژه، 60.000 تن در سال برآورد شده که تماما پاسخگوی نیاز کشور باشد. در حال حاضر، نیاز کشوربه این محصول (32 هزار تن در سال) از طریق واردات تامین می شود.
3) اجرای طرح دی متیل آمین (شرکت اکسیر دانش آرش)
4) ساخت مخازن جدید
5) تاسیس شرکت حمل و نقل (رهیار خدمات شیران)
سال مالی این غول شیمیایی در آذر ماه خاتمه می یابد. در جدیدترین صورت های مالی، از محل 9.4 هزار میلیارد تومان درآمد، تقریبا 1.44 همت سود خالص شناسایی کرده است؛ تقریبا 26 تومان به ازای هر سهم.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.