حجت اله صیدی، رئیس سازمان بورس در نشست اتاق ایران با بیان اینکه بازار سهام همیشه تلقی خوب و لذت بخشی از اتاق ایران داشته چرا که اتاق بخش واقعی و حقیقی اقتصاد است، گفت: بازارهای مالی روی بخش حقیقی سوار و امکان توسعه و انتقال مالکیت و تشکیل سرمایه را فراهم می کنند.
بورس24 : حجت اله صیدی، رئیس سازمان بورس در نشست اتاق ایران با بیان اینکه بازار سهام همیشه تلقی خوب و لذت بخشی از اتاق ایران داشته چرا که اتاق بخش واقعی و حقیقی اقتصاد است، گفت: بازارهای مالی روی بخش حقیقی سوار و امکان توسعه و انتقال مالکیت و تشکیل سرمایه را فراهم می کنند.
مهم ترین سخنان صیدی در این نشست به شرح زیر است:
*خوشبختانه با اعضای موثر اتاق تعامل داشته ایم چرا که اقتصاد کشورها را هم این اعضا می سازند.
* اگر کشورهای منطقه و یا دیکر کشورها تولید ناخالص داخلی ۲۸ میلیارد دلاری و یا هزار میلیارد دلاری پیدا کرده اند ، مربوط به موضوع تولید بوده است.
* فشارهای زیادی در کشور در بخش اقتصادی تحمل می کنیم که بخشی مربوط به تحریم ها و بهره وری پایین است.
* در برنامه ۲۰ ساله قرار بود سالی ۸ درصد رشد کنیم و در منطقه به رتبه اول برسیم اما اینگونه نشد. ما ۱۴۰۴ قرار بود اول شویم اما از نطر اسمی چهارم اما از نظر شاخص قدرت خرید سوم هستیم.
*در حال حاضر نرخ تشکیل سرمایه منفی شده است و سرمایه گذاری ها پوشش استهلاک را هم نمی دهد. دغدغه اول کشور بحث رشد و تشکیل سرمایه است. سهم بازار سرمایه در تشکیل سرمایه کم بوده است و در نوسان است. حداکثر یک پنجم در بازار سرمایه بوده است.
*سازمان بورس با اعضای خود معنا دارد. نهادهای مالی و ناشران و شرکت های بورسی به سازمان معنا می دهند. اعتماد خدشه دار شده براساس نااطمینانی ها بوده است. بخشی از نااطمینانی به دلیل موقعیت منطقه و جغرافیایی است اما عامل دوم تااطمینای رفتار سیاست گذاران و مجریان سیاسی بوده است و سرمایه گذاران را نگران کرده است.
* بازار مالی حساس است و این رفتارها بازار را با عدم اطمینان مواجه کرده است.
* قیمت اوراق با این نااطمینانی جابجا می شود و با تصمیم گیری های متفاوت بازار نالی تحت تاثیر قرار می گیرد رفتار اقتصاد حقیقی هم عامل دیگر این نااطمینانی است. اگر اطمینان و اعتماد نسبت به بازار سهام وجود نداشته باشد. کارها درست پیش نخواهد رفت و بازار سرمایه آسیب خواهد دید.
* ما باید تامین مالی کوتاه مدت رو بسپاریم به نظام بانکی و تامین مالی بلند مدت را بسپاریم به بازار سرمایه.
* زمانی که ناشر با اصول حرفه ای درست کار کند حال شرکت خوب است و سود دریافت می کند اما در غیر این صورت شرکت متضرر می شود.
* اقتصاد ایران و بورس ۱۲۰ میلیارد دلاری دو میلیون نفر سهم خرید و فروش کنند عدد بدی نیست. اما امیدواریم ۸۰ میلیون فعال بورسی در آینده ای نزدیک داشته باشیم.
* رفتار بخش حقیقی بورس را تحت تاثیر قرار داده است. هر اتفاق در کشور همه ما در آن دخیل هستیم.
* قانون اوراق بهادار استقلال را به رسمیت شناخته است. بخش مهم آن به رفتار افراد بستگی دارد چرا که ساختار بورس مستقل است.
*در شورای مستقیم بورس از حضور رئیس اتاق ایران محروم بودیم.
* اگر رئیس اتاق در شورا اعمال نظر کنند بسیار خوب است و این استقلال حفظ می شود. استقلال را طوری حفظ کنیم که تقریبا مجلس شورای اسلامی باید نشسته و نظر دهیم.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.