در ادامه به 4 نکته مهم اشاره خواهیم داشت. نکته اول اینکه، حدود 10 روز دیگر گزارش ماهانه شرکتها خواهد رسید و توجه به کدال کمی بیشتر خواهد شد. در این گزارشها منطقا باید درآمد خوب شرکتها از دو ناحیه مقدار و نرخ فروش را داشته باشیم. خصوصا که مجددا نیما به حرکت درآمده و شاید با ورود به کانال 50 هزار تومانی، سرعت بهتری در رشد بگیرد.
1) پیشبینی بازار ...
بورس24 : در شرایطی به مصاف معاملات آخرین روز کاری هفته میرویم که بازار دیروز متعادل، پُرحجم و با عرضههای بیشتری آغاز کرد. هنوز دقایق ابتدایی را پشت سر نگذاشته بودیم که موج جدیدی از تقاضا راهی بازار شد و در این موج طیفی از نمادهای موردتوجه و طیفی از نمادهای جذاب (از نظر P/E و جریان خبری)، بیش از سایرین مورد هدف خریداران بودند. بنابراین فضا رفتهرفته رو بهبهبود رفت اما نیمی از نمادها هم در دامنه منفی معامله میشدند و مشخص بود که هنوز خریدار قوی ندارند. در واقع از آنجا که هنوز جریان پولی قوی وارد بازار نشده، نمیتوان انتظار سبزپوشی دستهجمعی سهام را داشت. اما در مجموع فضای بازار با وجود عرضههای یک ساعت پایانی و پذیرهنویسی یک صندوق سهامی کوچک، تا حدی قابل قبول بود و لذا شاخص کل با رشد حدود 7 هزار واحدی یک گام دیگر به مقاومت کلیدی دو میلیون و 150 هزار واحدی نزدیک شد. ارزش معاملات با افت 15 درصدی به 5.8 همت رسید که انصافا با توجه به دامنه نوسان 3 درصدی و سطح عمومی قیمتها عدد جذابی است و رقمی بالغ بر 160 میلیارد تومان از چرخه بازار خارج شد.
بازار دو روز کاری اخیر یک رالی تمامعیار و بینظیر از حجم و عرضه و جابجایی و هیجان و خلاصه متفاوت از 7 - 8 ماه اخیر را به نمایش گذاشت و این پرسش در ذهن بسیاری از معاملهگران ایجاد شد که بازار را خوب خریدند یا خوب فروختند ؟! برای پاسخ به این پرسش نیاز به زمان بیشتری است؛ اما قاعدتا امیدواری به بازار بیشتر از گذشته است و رگههایی از این مساله را در بازار دیروز دیدیم. البته اعتقاد ما این است که برای این حجم از عرضه آن هم با جریان خبری (کاهش نرخ بهره و رشد دلار نیما و عرضه خودرو در بورس کالا) و البته سطح پائین P/Eها کمی زود بود و شک نداریم برخی از حقوقیها و صندوقها که از حرکت اخیر جا مانده بودند و خود را پدرسالار بازار میدانند با شیطنت در عرضه، چنین فضایی را رقم زدند ! البته رسیدن شاخص به مقاومت کلیدی دو میلیون و 150 هزار واحدی هم بیتاثیر نبود. اما به هر جهت برخی از حقوقیها و صندوقها پاشنه آشیل بازار شدهاند. اگر بهخاطر داشته باشید در تیرماه هم که پزشکیان پیروز انتخابات شد، صندوقهای اهرمی با رفتارهایی ناشایست ترمز رشد بازار را گرفتند. (البته دود شیطنت این بار به چشم خودشان هم رفت !) امیدواریم این بار با چالشهای این مدلی درگیر نشویم و نهاد ناظر دقت و تمرکز بیشتری روی رفتار حقوقیها و صندوقها داشته باشد.
بعد از انتخابات آمریکا این اولین موج عرضه جدی بود و بازار محک خوبی خورد و بهنظر ایستادگی خوبی داشت. و البته معتقدیم موج اخبار در این شرایط بسیار موثر است. چراکه برای گذر از این گردنه و سفت شدن بازار نیاز به جریان خبری و پولی قوی داریم. فراموش نکنیم که بازار هنوز رشدی نکرده و بدهی سنگینی به سهامداران و فعالین قدیمی خود دارد. جالب است بدانید که در بررسی نسبتها، بورس تهران در برابر تمامی داراییها در نقاط حداقلی است. باری دیگر این جمله را تکرار میکنیم "ارزش دلاری بازار در کف تاریخی خود قرار دارد و فاصله زیادی با شرایط تعادلی دارد." و البته طبق معمول پیشنهاد میکنیم در دورههایی که بازار حجم میگیرد و پرعرضه میشود، اصلاح پرتفوی و حرکت بهسمت سهام با 3 مشخصه "شرایط بنیادی بهتر" ، "فضای تکنیکی جذاب" و "جریان نقدینگی و خبری قوی" را در دستور کار داشته باشید.
در ادامه به 4 نکته مهم اشاره خواهیم داشت. نکته اول اینکه، حدود 10 روز دیگر گزارش ماهانه شرکتها خواهد رسید و توجه به کدال کمی بیشتر خواهد شد. در این گزارشها منطقا باید درآمد خوب شرکتها از دو ناحیه مقدار و نرخ فروش را داشته باشیم. خصوصا که مجددا نیما به حرکت درآمده و شاید با ورود به کانال 50 هزار تومانی، سرعت بهتری در رشد بگیرد. از آنجا که در بسیاری از شرکتها عملکرد دو ماه ابتدایی پائیز کل فروش تابستان را پوشش میدهد، سیگنال قوی جهت رشد سود شرکتها در سومین کوارتر سال صادر خواهد شد.
نکته دوم اینکه، در حوزه سیاستهای پولی بانک مرکزی، بعد از اظهارات فرزین درخصوص ...
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.