بورس 24: جدول گویای تغییرات سهام پتروشیمی نوری در دو سال گذشته است که از آن نکات زیر استخراج شده است: - سهامداران یک ساله «نوری» در 42% سود هستند! البته بدون احتساب سود نقدی 2.000 تومانی مجمع - سهامداران دو ساله شرکت نیز در 108% سود هستند و در این مدت مبلغ 3.200 تومان از بابت سود نقدی به ازای هر سهم دریافت کرده اند!
بورس24 : جدول گویای تغییرات سهام پتروشیمی نوری در دو سال گذشته است که از آن نکات زیر استخراج شده است:
- سهامداران یک ساله «نوری» در 42% سود هستند! البته بدون احتساب سود نقدی 2.000 تومانی مجمع
- سهامداران دو ساله شرکت نیز در 108% سود هستند و در این مدت مبلغ 3.200 تومان از بابت سود نقدی به ازای هر سهم دریافت کرده اند!
به عبارت ساده تر، اگر دو سال پیش، در همین تاریخ، مبلغ 100 میلیون تومان سهام نوری خریده بودیم، امروز ارزش سرمایه ما به حوالی 242 میلیون تومان رسیده بود! یک عملکرد بسیار خوب در قیاس با سایر شرکت های بورسی!
- طی یک سال اخیر، ارزش بازار شرکت از 124 به 176.6 هزار میلیارد رسیده است و این یعنی رشد 52.5 همتی ارزش بازار.
در حال حاضر، سرمایه اسمی شرکت 900 میلیارد تومان است. اخیرا تیم مدیریتی پیشنهاد افزایش سرمایه از محل سود انباشته را روانه کدال کرده است. توجه فرمایید که آخرین افزایش سرمایه شرکت به دوره 1399 بر می گردد.
با شناسایی 13.5 هزار میلیارد تومان سود خالص در نیمه نخست 1403، مانده حساب سود انباشته «نوری» به حوالی 19 هزار میلیارد تومان رسید. حال قرار است که 5.1 هزار میلیارد تومان از این منابع به حساب سرمایه اسمی منتقل شود و مانده این حساب به 6 همت برسد!
حساب سود انباشته به عنوان منبع تامین مالی داخلی شرکت ها شناخته می شود. منابع نهفته در این حساب، در صورت نیاز به سرمایه اسمی منتقل شده و سپس وارد جریانات عملیاتی و سرمایه گذاری خواهد شد. توجه فرمایید که افزایش سرمایه از محل سود انباشته کار هر شرکتی نیست و شرط اصلی این اقدام، ثبات سودآوری در سنوات قبل است.
اگر افزایش سرمایه انجام نشود، این منابع مالی در این حساب باقی می مانند و احتمالا در انتهای دوره در قالب سود نقدی بین سهامداران تقسیم خواهند شد و عملا حجم سنگینی از نقدینگی از شرکت خارج می شود! نقدینگی که می تواند به سمت فعالیت های عملیاتی و یا سرمایه گذاری هدایت شود و پتانسیل های درآمدی و سودسازی شرکت را تقویت کند!!
در گزارش توجیهی افزایش سرمایه قید شده که قرار است منابع حاصل از این افزایش سرمایه صرف تامین مالی پروژه پتروشیمی هنگام و دیگر طرح های توسعه با هدف افزایش ارزش افزوده شود!
با انجام افزایش سرمایه و هدایت منابع به سمت فعالیت های عملیاتی و سرمایه گذاری، ریسک کاهش ارزش این منابع نیز از بین می رود! خب در کشور تورم داریم و هر واحد پولی امروز قدرت خرید بیشتری نسبت به پول های فردا دارد! بنابراین هر چه سریع تر این منابع به سمت طرح های توسعه هدایت شود، بهتر است؛ چرا که ارزش بیشتری داشته و گره های بیشتری از کار باز می شود.
در حال حاضر، چندین طرح توسعه در دل «نوری» در حال انجام است:
- طرح شیرین سازی برش سنگین که تقریبا 48% از سود ناخالص «نوری» مربوط به این محصول است. در صورت تکمیل این طرح، برش سنگین به محصولی به ارزش افزوده بالاتر به نام نرمال پارافین تبدیل خواهد شد.
- پتروشیمی هنگام: دو فاز دارد، اوره و آمونیاک! واحد آمونیاک به تولید مشغول است و برآورد شده که واحد اوره تا پایان سال وارد مدار تولید شود. برآورد شده که در دوره 1404 تقریبا 5.1 همت سود از محل پتروشیمی هنگام به «نوری» می رسد!
در ضمن، طبق مصوبه هیات وزیران، شرکت هایی که از محل سود انباشته افزایش سرمایه می دهند، مشمول نرخ صفر مالیاتی خواهند شد! یعنی با افزایش سرمایه، علاوه بر حفظ نقدینگی در شرکت، میزان جریان نقدی خروجی از بابت مالیات نیز کمتر خواهد شد!
معیار های بودجه بندی سرمایه ای برای این طرح به شرح زیر محاسبه شده است:
همانطور که مشاهده می شود، نرخ بازده داخلی30% و خالص ارزش در سطح مثبت 296 میلیارد تومانی از صرفه اقتصادی این طرح برای بیزینس و سهامداران حکایت دارد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.