بورس 24: صورت سود و زیان دوره 6 ماهه گویای آن است که تیم مدیریتی به خوبی توانسته اصلی ترین شرط رشد یک بیزینس یعنی افزایش بیشتر درآمدها نسبت به هزینه های تولید را پیاده سازی کند. در این مدت 6 ماهه، رقم درآمدهای شرکت از 30 همت در دوره مشابه به بیش از 36.5 هزار میلیارد تومان رسیده؛ رشد 6.5 همتی!
بورس24 : صورت سود و زیان دوره 6 ماهه گویای آن است که تیم مدیریتی به خوبی توانسته اصلی ترین شرط رشد یک بیزینس یعنی افزایش بیشتر درآمدها نسبت به هزینه های تولید را پیاده سازی کند. در این مدت 6 ماهه، رقم درآمدهای شرکت از 30 همت در دوره مشابه به بیش از 36.5 هزار میلیارد تومان رسیده؛ رشد 6.5 همتی! در همین زمان، هزینه های تولیدی از 24.6 به 27.1 همت رسیده و این یعنی رشد 2.5 همتی اصلی ترین جریان خروجی بیزینس.
بنابراین با وجود رشد 21% رقم درآمدهای عملیاتی، سرفصل بهای تمام شده تنها 10% افزایش یافته است!! و این در حالیست که در یک سال اخیر، میانگین نرخ تورم محیط اقتصادی در سطح حداقل 50% بوده و در صورت های مالی بسیاری از شرکت ها، رشد هایی فراتر از عدد تورم یعنی 50% گزارش شده است.
در سایه کنترل موثر هزینه های تولیدی، سود ناخالص این غول معدنی جامپ سنگین 70% را ثبت کرده و از 5.5 به حوالی 9.4 هزار میلیارد تومان رسیده است. مارجین ناخالص شرکت نیز از 18% به 26% رسیده که مبین بهبود قابل ملاحظه 40% است.
رقم درآمدی 36.5 همتی از محل فروش 6.57 میلیون تن محصول در بازار های هدف داخلی و صادراتی حاصل شده است. برای نیمه دوم 1403 نیز تقریبا همین مقدار را برای فروش در بودجه در نظر گرفته است (6.78 میلیون تن). در صورت تحقق این بودجه، 49.3 همت درآمد وارد شرکت خواهد شد و رقم درآمد سالانه شرکت به حوالی 86 همت خواهد رسید( البته با احتساب سود سرمایه گذاری ها به میزان 11.9 همت)\
سود عملیاتی «کگل» در نیمه نخست 1403 در سطح 6.87 همت گزارش شده است؛ تقریبا 66% بیشتر از دوره مشابه. حاشیه سود عملیاتی شرکت برابر با 19% محاسبه شده که در قیاس با 14% در دوره مشابه، مبین بهبود 37% این متغیر بنیادی است.
با شناسایی 5.1 همت سود خالص در نیمه نخست 1403، مانده حساب سود انباشته به حوالی 7.8 همت رسیده است. سود خالص دوره مشابه برابر با 4.5 همت بوده؛ فلذا شاهد رشد تقریبا 600 میلیاردی این متغیر بنیادی هستیم.
در نیمه نخست 1403، مبلغ 4.5 همت وام به شرکت تزریق شده است. در چنین شرایط اقتصادی، با توجه به روند نزولی ارزش پول، هر چه سریع تر منابع مالی در دسترس شرکت قرار بگیرد و در پروژه های توسعه و یا فعالیت های جاری متمرکز شود، بهتر است! چرا که باز پرداخت این منابع با پول های آتی خواهد بود که نسبت به پول های فعلی، قدرت خرید کمتری دارند. در ضمن، با اخذ وام و ایجاد هزینه مالی، نوعی سپر مالیاتی نیز برای شرکت ایجاد می شود که با کاهش سود مشمول مالیات و میزان مالیات پرداختی، تاثیر مثبتی بر چرخه نقدینگی شرکت خواهد داشت.
سرفصل وجوه نقد عملیاتی عدد مثبت 11.2 هزار میلیارد تومان را نشان می دهد که گویای آن است که وضعیت نقدینگی شرکت در قیاس با دوره مشابه، بهتر شده است. توجه فرمایید که رشد حجم نقدینگی رابطه مستقیمی با تقویت پتانسیل های سودسازی و ارزش آفرینی شرکت دارد.
همچنین در نیمه نخست 1403، 3.5 همت از منابع مالی را به سمت دارایی های ثابت هدایت کرده؛ رویدادی که نه تنها بهبود حاشیه سود شرکت را به دنبال دارد، بلکه خیال سهامداران را از بابت تداوم جریانات درآمدی و سودسازی راحت می کند.
در گزارش بعدی، به آنالیز آیتم های مختلف بودجه نیمه دوم 1403 خواهیم پرداخت.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.