تابستان امسال یکی از متغیرهایی که مقابل ساختمان سازها قد علم کرد تورم مصالح ساختمانی بود.
بورس24 : تابستان امسال یکی از متغیرهایی که مقابل ساختمان سازها قد علم کرد تورم مصالح ساختمانی بود.
براساس گزارش شامخ ساختمان در همه ماه های تابستان امسال شاخص قیمت تهیه مواد اولیه مورد نیاز شرکت های ساختمانی نزدیک به عدد 70 بود. این عدد از سنگین بودن هزینه خرید و تهیه مصالح ساختمانی برای ساخت و ساز در کشور طی تابستان خبر می دهد.
در سال های گذشته شاخص قیمت مواد اولیه ساختمان در این گزارش پایین تر از 60 قرار داشت.
همچنین در سال های ابتدای دهه 90 میزان رشد سالانه قیمت مصالح ساختمانی در بازار تهران براساس گزارش های مرکز آمار نرخ حول و حوش 20 تا 30 درصد بود.
مدیران خرید شرکت های ساختمانی در گزارش شامخ علت بالا بودن شاخص قیمت تهیه مواد اولیه (مصالح ساختمانی) را خاموشی های تابستان و فشار هزینه ای به کارخانه های تولید مصالح عنوان می کنند.
مصالح ساختمانی جزو تولیدات انرژی بر محسوب می شوند. کارخانه های تولید سیمان، آهن و همچنین کارگاه های آجرپزی در حوزه انرژی پرمصرف هستند و طبیعتا در اولویت جدول قطعی برق در تابستان قرار داشتند.
کارشناسان اقتصادی معتقدند وقتی امکان تولید از کارخانه گرفته می شود، هزینه سربار در طول ماه وسال در آن کارخانه افزایش پیدا می کند و تولیدکننده مجبور است قیمت فروش محصول را برای برقراری تعادل بین هزینه و درآمد افزایش دهد.
به این ترتیب علت بالا بودن شاخص قیمت مواد اولیه ساخت و ساز در گزارش شامخ همین مساله بوده است.
این شاخص نسبت به سال گذشته 8 واحد عددی افزایش پیدا کرده است.
رشد شدید قیمت خرید مصالح ساختمانی اثر مستقیم روی تورم ساخت مسکن دارد.
سازندگان مسکن می گویند سهم قیمت خرید انواع مصالح ساختمانی از هزینه ساخت در سال های اخیر از 20 درصد به نزدیک 40 درصد افزایش پیدا کرده است. این افزایش سهم یعنی تورم مصالح با موج بیشتر از گذشته روی نرخ رشد هزینه ساخت مسکن اثر می گذارد.
شاخص کل در گزارش شامخ در ماه های اخیر نرخ مناسبی نداشته است و از نگاه مدیران خرید شرکت های ساختمانی، بازار ساخت و ساز در رکود قرار دارد.
چه بسا اگر تورم مصالح ساختمانی و رشد هزینه ساخت و ساز وجود نداشت سازنده ها قادر بودند در حجم بالا اقدام به تولید ساختمان و عرضه واحد مسکونی به بازار کنند.
موجودی بازار مسکن از واحدهای نوساز به شدت کاهش پیدا کرده است و همین مساله عاملی برای افت شاخص فروش شرکت های ساختمانی در تابستان امسال شد.
این شاخص در گزارش شامخ اگر بالای 70 واحد باشد به معنی رونق فروش تولیدات شرکت هاست.
این در حالی است که در ماه های گذشته عدد این شاخص 40 گزارش شده است.
مدیران خرید شرکت های ساختمانی انتظار دارند در ماه های آینده اوضاع بهبود یابد.
این انتظار در شامخ با عدد 51 نمایان شده است.
در ماه های قبل میزان شاخص انتظار زیر 50 بود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.