Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

امروز مجمع مبین انرژی خلیج فارس با حضور ۸۳.۵ درصد سهامداران برگزار شد.

مجمع «مبین» 180 تومان سود تقسیم کرد

بورس24 : امروز مجمع مبین انرژی خلیج فارس با حضور ۸۳.۵ درصد سهامداران برگزار شد.

در این مجمع ۱۸۰ تومان سود تقسیم شد.

مهم ترین موارد مطرح شده در این مجمع به شرح زیر است:

*علی رغم همه مشکلات و تنگناهای مالی طی سنوات اخیر ناشی از عدم دریافت نقدینگی حاصل از فروش محصولات، شرکت مبین انرژی توانسته است پشتیبانی مالی از پروژه آپادانا را به نحو کامل انجام دهد بطوریکه در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۸۲۰، ۱۶۶، ۴۱ میلیون ریال و با احتساب هزینه خرید جمعاً تا کنون مبلغ ۱۳۰,۲۱۱,۰۱۸ میلیون ریال برای این پروژه هزینه شد.

*تسویه بدهی به شرکت گاز استان طبق صورت های مالی منتهی به اسفند سال ۱۴۰۲، میزان بدهی گاز مبلغ ۷۳ هزار میلیارد ریال بوده که با برنامه ریزی و مدیریت وجوه نقد، علاوه بر پرداخت صورت حسابهای جاری بدهی تسویه گردید و در حال حاضر شرکت هیچگونه بدهی به شرکت گاز ندارد

*آخرین افزایش سرمایه شرکت در سال ۱۴۰۲ از مبلغ ۲۰٫۲۳۷,۸۴۰ میلیون ریال به مبلغ ۶۰۷۱۳،۵۲۰ میلیون ریال از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران جهت جبران مخارج سرمایه ای گذشته بهبود نسبت های مالی تامین سرمایه در گردش، جلوگیری از خروج  بخشی از پروژه های شرکت و همچنین پروژه متانول شرکت پتروشیمی آپادانا انجام شد.

*استفاده از ظرفیت ماده ۱۳۲ قانون مالیاتهای مستقیم شرکت مبین انرژی خلیج فارس تنها شرکت مستقر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس که توانسته است با استفاده از ظرفیتهای موجود در بخشنامه های سازمان امور مالیاتی معافیت مالیاتی ماده ۱۳۲ ق.م. م را از ۱۰ سال به ۲۰ سال ارتقاء دهد.

*با اقدامات انجام گرفته طی ۱۱ سال گذشته در زمینه محیط زیست و پایش مستمر خروجیهای فرآیندی شرکت موفق به اخذ معافیت در داخت عوارض آلایندگی معادل ۱ از فروش کل شرکت گردید که از این بابت در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۲۶۳ ، ۴،۸۳۳ میلیون ریال و ۱۷ میلیون ریال منجر به عدم خروج نقدینگی از شرکت شده است.

*شرکت مبین انرژی خلیج فارس به صورت مستقیم از ۳۱درصد از تولید ۷۸ میلیون تنی صنعت پتروشیمی  پشتیبانی می‌کند.

*این نکته حائز اهمیت است که ۳۵درصد از درآمد صادراتی ۱۳٫۶ میلیارد دلار صنعت پتروشیمی توسط شرکت مبین انرژی خلیج فارس پشتیبانی می گردد.

*کمک به تامین یوتیلیتی شرکتهای فاز ۲

شرکت مبین انرژی خلیج فارس طی سالیان اخیر به منظور کمک به راه اندازی طرحهای پیشرو فاز ۲ پتروشیمی منطقه پارس جنوبی تامین یوتیلیتی برخی از شرکتهای پتروشیمی مذکور را نیز بر عهده داشته است. 

مجمع عمومی عادی به‌طور فوق‌العاده مبین انرژی خلیج فارس با حضور ۷۳.۵ درصدی سهامداران برگزار شد. 

به گزارش خبرنگار بورس24 ،  مجمع مبین انرژی خلیج فارس ۱۸۰۰ ریال سود به ازای هر سهم تقسیم کرد. 

مهدی فرزانه مدیر عامل شرکت با ارائه گزارش از این شرکت و  مهم‌ترین اقدامات آن گفت: سود حاصل از فروش خدمات جانبی ۱۱ همت بوده است. شرکت به صورت مستقیم از ۳۱درصد از تولید ۷۸ میلیون تنی صنعت پتروشیمی پشتیبانی می‌کند. 

وی افزود: این نکته مهم است که ۳۵درصد از درآمد صادراتی ۱۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلاری صنعت پتروشیمی توسط شرکت مبین انرژی خلیج فارس پشتیبانی می‌شود. 

به گفته وی، بخار بیشترین درصد فروش محصول معادل ۲۷درصد را به خود اختصاص می‌دهد. پس از آن برق اکتیو با ۲۲درصد و اکسیژن و آب خنک‌کننده مدار با سهم ۱۱درصدی، بیشترین فروش شرکت را به خود اختصاص داده‌اند.

فرزانه گفت:۲۰درصد از فروش شرکت به شرکت پتروشیمی زاگرس، ۱۸درصد به مجموعه پتروشیمی جم، ۱۴درصد به شرکت پتروشیمی پردیس و ۱۳درصد به شرکت پتروشیمی پارس انجام می‌شود. 

مدیر عامل مبین انرژی خلیج فارس گفت: با توجه به عدم اعلام نرخ فروش محصولات در سال ۱۴۰۲، فروش سال مذکور براساس نرخ‌های سال ۱۴۰۱ و به‌صورت علی‌الحساب محاسبه شده است. 

وی افزود: سود هر سهم در سال ۱۴۰۲ با احتساب افزایش سرمایه ۲۰۰درصدی لحاظ شده است، شرکت در زمستان ۷۵ روز با قطعی گاز مواجه بود. 

وی گفت: با فرض یکسان بودن نرخ‌های سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱، فروش ریالی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال مالی قبل بیش از ۸درصد افزایش را نشان می‌دهد.تولید محصولات نیتروژن برق بخار آب شیرین و هوای ابزار دقیق بیش از برنامه مصوب بوده است.

به گفته وی، در سال ۱۴۰۲، میزان تولید هوای سرویس و آب شیرین رکورد ۱۲ سال گذشته تولید این محصول را شکسته است. 

وی گفت: میزان توقف تولید ناخواسته مطابق ۵ سال گذشته روند کاهشی داشته است؛ به‌طوری که در ۱۴۰۲ هیچگونه توقف تولید ناخواسته رخ نداده است. 

وی گفت: به دلیل کاهش ۷۵ روزه عرضه گاز در فصل زمستان، شرکت‌های پتروشیمی زاگرس و پردیس با محدودیت شدید مواجه شدند و تولید و مصرف آن‌ها در این مدت دچار کاهش چشمگیری شد. محصول اکسیژن نیز دچار کاهش فروش شد. علیرغم محدودیت‌های فوق، خوشبختانه بیش از ۹۶درصد برنامه تولید را به انجام رساندیم.

به گفته، شرکت مبین انرژی تنها شرکت مستقر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس است که توانسته با استفاده از ظرفیت‌های موجود در بخشنامه‌های مالیاتی، معافیت مالیاتی ماده ۱۳۲ را از ۱۰ سال به ۲۰ سال ارتقا دهد که آثار مالی آن در سه سال اخیر مشخص شده است.

وی گفت: با اقدامات انجام گرفته طی ۱۱ سال گذشته در زمینه محیط زیست و پایش مستمر خروجی‌های فرایند، شرکت موفق به اخذ معافیت پرداخت عوارض آلایندگی نیز شده است.

به گفته وی، با انجام اقدامات قانونی و حقوقی در مراجع ذیصلاح، پرونده مالیات بر ارزش افزوده گاز خریداری شده از شرکت گاز استان بوشهر در هیئت ۲۵۱ مکرر سازمان امور مالیاتی به عنوان مرجع دادخواهی مالیاتی‌تر شد که با ارائه لایحه دفاع و برگزاری جلسه متعدد، شرکت موفق به دریافت رای هیئت مذکور مبنی بر عدم مشمولیت مالیاتی در این زمینه شد.

وی درخصوص پروژه آپادانا گفت:  در آبان ماه سال ۹۸ شرکت مبین بیش از ۹۹درصد سهام شرکت آپادانا را خریداری کرده است  و در زمان ارائه این گزارش، پیشرفت این پروژه ۹۸درصد بوده است.احتمال کاهش عرضه گاز توسط شرکت ملی گاز در فصل زمستان سال جاری مانند سنوات گذشته و به تبع آن کاهش تولید فروش و جریان مالی وارده به شرکت از چالش‌های مهم پیش روی شرکت مبین انرژی خلیج فارس است. 

وی تصریح کرد: عدم پذیرش نرخ نامه مصوب شورای رقابت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی توسط برخی از شرکت‌های منطقه و طولانی شدن روند حقوقی موضوع در مراجع قضایی و تغییر شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ابلاغ نرخ‌ نامه سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، لزوم راه‌اندازی هر چه سریع‌تر پروژه آپادانا و تأمین نقدینگی آن و تأمین نقدینگی سایر طرح‌های توسعه شرکت، پیگیری اصول مطالبات از شرکت‌ها با استفاده از ابزارهای قانونی، تامین یوتیلیتی شرکت آپادانا با توجه به آماده نبودن واحد ASU آن شرکت از دیگر چالش‌های پیش روی این مجموعه است.

فرزانه گفت: قراردادهای ما با مشتریان عمده از سال ۱۳۸۴ به مدت ۲۵ سال است و قراردادمان با زاگرس سال ۱۴۰۹ تمام می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از اقدامات اساسی که در حال انجام آن هستیم، برنامه‌ریزی برای تأمین اکسیژن آپادانا است.راهکار کوتاه‌مدت ما برای تحقق این امر این است که از طریق پتروشیمی دماوند و اتصال خطوط اکسیژن بتوانیم آپادانا را تا یکی،دو ماه آینده به ظرفیت تولیدی برسانیم. 

وی گفت: راهکار میان مدت ما اینکه خطی کشیده شود و اکسیژن مبین مستقیما به دماوند منتقل شود که یک سال تا حدود دو سال طول می‌کشد. از ظرفیت مازادمان استفاده می‌کنیم و همچنین به دنبال افزایش ظرفیت هم هستیم و باید طرحی برای افزایش ظرفیت اکسیژن ایجاد کنیم که تا سه یا چهار سال آینده طول می‌ کشد. واحد متانول آپادانا تا دو سه ماه آینده راه‌اندازی می‌شود. همچنین برای امسال سهامداران از آپادانا تولید ۶۰درصدی را انتظار داشته باشند. 

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24