بورس 24: بوعلی سینا 20 سال قبل، به عنوان سومین واحد آروماتیکی ایران در منطقه اقتصادی ماهشهر احداث شد. ظرفیت تولید سالانه 800 هزار تن محصول را داشته و به عنوان یکی از حلقه های اصلی زنجیره تامین برای صنایع پایین دستی درتولید پلیمرها و شوینده ها شناخته می شود. سهامدار اصلی این شرکت، صنایع پتروشیمی خلیج فارس (درصد مالکیت 60%) است.
بورس24 : 20 سال قبل، به عنوان سومین واحد آروماتیکی ایران در منطقه اقتصادی ماهشهر احداث شد. ظرفیت تولید سالانه 800 هزار تن محصول را داشته و به عنوان یکی از حلقه های اصلی زنجیره تامین برای صنایع پایین دستی درتولید پلیمرها و شوینده ها شناخته می شود. سهامدار اصلی این شرکت، صنایع پتروشیمی خلیج فارس (درصد مالکیت 60%) است.
در ایران 4 واحد آروماتیکی داریم: پتروشیمی اصفهان، بندرامام، بوعلی و نوری! که خب! پتروشیمی بوعلی سینا از نقطه نظر ظرفیت تولیدی در جایگاه دوم کشوری ایستاده است.
مهمترین سرمایه گذاری پتروشیمی بوعلی سینا، تحصیل 11% از سهام پتروشیمی تندگویان بوده است. این مجموعه بازار تولید انحصاری پلی اتیلن ترفتالات را در دست داشته و از این طریق، حاشیه سود مطمعنی برای سهامداران ایجاد کرده است.
تارگت اصلی این مجموعه تولید پارازایلین و محصولات آروماتیک است. اما در سال های قبل، واحد های پارازایلین و آرتوزایلین مجموعه به دلیل آتش سوزی از مدار تولید خارج شد و تیم مدیریتی تولید محصول ریفرمیت را جایگزین محصولات فوق کرد. در سال قبل، تعمیر این واحد ها تمام شد و دو مرتبه تولید پارازیلین از سر گرفته شد.
بیش از 95% از بهای تمام شده محصولات تولیدی را مواد مستقیم تشکیل داده است. همچنین بیش از 90% مواد مستقیم مصرفی مربوط به میعانات گازی و نفتا است. بنابراین خوراک اصلی این مجموعه نفتا و میعانات گازی بوده که از پالایشگاه های پارسیان، آبادان، پازنان، ستاره خیلج فارس و پالایشگاه های گازی عسلویه تامین می شود.
آنالیز سبد فروش
محصولات تولیدی در این واحد آروماتیکی به عنوان خوراک اصلی در فرآیند تولید محصولات واسط صنعت پتروشیمی و همچنین در تولید رزین، مواد شوینده، آفت کش هاو ... کاربرد دارند.
شرکت پالایش و پخش اصلی ترین خریدار محصولات تولیدی در «بوعلی» است.
در بررسی فروش شرکت، محصولات را به چهار دسته تقسیم می کنیم:
- سبد آروماتیکی ها که شامل پارازایلین، آرتوزایلین، بنزن و آروماتیک های سنگین است که بر مبنای پارازایلین قیمت گذاری می شوند.
- سبد بنزینی ها که فقط شامل ریفرمیت است و قیمت این محصول بر اساس نرخ بنزین و نفتا تعیین می شود.
- برش سنگین که بر مبنای گازوییل نرخ گذاری می شود و
- سبد برش سبک که شامل برش سبک، نفتای سبک، رافینیت و گازمایع است و بر اساس نفتا قیمت گذاری می شوند.
در بهار 1403 بالاترین حاشیه سود ناخالص در سبد درآمدی مربوط به محصول بنزن با مارجین 36% بوده است. همچنین حاشیه سود ناخالص محصولات:
- پارازایلین: 27%
- برش سنگین: 25% و
- ریفرمیت نیز در سطح 22% محاسبه شده است.
جامپ 56 میلیون دلاری ارزش بازار
در تاریخ نگارش این مقاله، با فرض ارزش بازار 90.4 هزار میلیاردی و دلار آزاد 60.000 تومانی، ارزش بازار دلاری شرکت در سطح 1.5 میلیارد دلار محاسبه شده است.
این عدد در 10 شهریور 1402 با فرض ارزش بازار 72 همتی و دلار 50.000 تومانی، برابر با 1.44 میلیارد دلار بوده است؛ فلذا در یک سال اخیر، با وجود رشد 10.000 تومانی ارزش دلار آزاد، ارزش بازار شرکت رشد خوبی داشته و توانسته به میزان 60 میلیون دلار افزایش یابد.
در دوره 1402 به سود خالص 10.2 هزار میلیارد تومان رسیده و در نخستین فصل 1403 توانسته با کسب 3.66 همت سود خالص، تقریبا 36% از این رقم را کاور کند.
بر اساس دلار آزاد، سود دوره 1402 بیش از 170 میلیون دلار محاسبه شده است. اگر دلار نیمای 41.000 تومانی (نرخ اسفند 1402) را مبنای محاسبات قرار دهیم، سود خالص دوره 1402 در سطح 250 میلیون دلار بوده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.