مردم ناراضی هستند، مقصر ما هستیم نه آمریکا اگر امروز دولت داریم، به برکت تاجران و تولیدکنندگان است
بورس24 : رئیس جمهوری خطاب به نمایندگان گفت:مردم احساس نارضایتی دارند و ما را پاسخگوی نیازها و خواسته های خود نمی بینند و بی میلی آنها برای شرکت در انتخابات نشانه سرخوردگی هاست.
بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی مسعود پزشکیان در صحن علنی مجلس آغاز شد. در ابتدای جلسه علنی امروز مجلس، مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم پشت تریبون رفت تا از کابینه مدنظر خود دفاع کند.
وی خطاب به نمایندگانی همکاران قبلی او نیز بوده اند، گفت: به دنبال سوگندی که یاد کردم، امروز فرصتی است که نسبت به شرایط خطیر زندگی مردم آگاه شویم، فرصت اصلاح رویکردها و حکمرانی، فرصت برخوردهای ناپسند با قدرتهای جهانی با مردم دلاور ایران، فرصت برآمده از انتخابات جهت همکاری ملی در درون حکومت، میان حکومت و جامعه و در درون جامعه است.
رئیس جمهور گفت: رهبر انقلاب به صراحت اعلام داشتند که توفیق دولت، موفقیت نظام است. چه توفیقی بالاتر از کم کردن تهدیدها و مخاطرات برای کشور و کاستن از رنجها معیشت مردم و حفاظت از امید خلق شده در میان قشرهای مختلف مردم. چاره کار فهم مشترک این وضعیت و اقدام مشترک و همدلانه همه قوا برای پاسخگویی به خواسته مردم است.
ویافزود: دولتی که امروز به مجلس معرفی شده دولت وفاق ملی است، همانطور که در روز تحلیف گفتم این دولت خود را دولت همه مردم ایران می داند و خود را موظف به حقوق شهروندی همه ایرانیان است و ملتزم به اولویت های کشور و تحقق منافع ملی است. دولت وفاق ملی برای همه ملت ایران و ملتزم به قانون اساسی است.
اهم اظهارات رئیس جمهور را بخوانید؛
*التزام به قانون اساسی، اهداف سند چشم انداز، سیاست های کلی مصوب مقام معظم رهبری و تحقق برنامه هفتم توسعه، محورهای همگرایی میان دولت و سایر قوا و ارکان نظام خواهد بود.
*آنچه امروز در روند همکاری بین مجلس و دولت به صورت رسمی آغاز می شود آزمون عرصه این همکاری و همگرایی است.
*اگر صدای مردم به موقع شنیده نشود، سرخوردگی ها و ناامیدی های فزاینده شکل می گیرد و نتیجۀ آن نابودی اعتماد و سرمایه است، زوال امید و افول سرمایه ها و بی اعتمادی مردم را شاهد خواهیم بود.
*کشور در شرایط خطیر و مردم در وضعیت سخت اقتصادی هستند و بی عدالتی بخش های قالب اقتصادی را بر گرفته است.
*مردم احساس نارضایتی دارند و ما را پاسخگوی نیازها و خواسته های خود نمی بینند و بی میلی آنها برای شرکت در انتخابات نشانه سرخوردگی هاست.
*مردم نشان دادند به کشور و انقلاب شان علاقه دارند.
*چشماندازی که وجود دارد و مقام معظم رهبری ترسیم کرده و من در تمام سخنانم به آن اشاره کردم ایرانی را توصیف میکند که در سطوح مختلف در رتبه برتر منطقه قرار گیرد و الهام بخش در جهان اسلام باشد. این چشمانداز میتواند هم افزایی ایجاد کند.
*این هدف تحقق نمییابد مگر اینکه با تمام وجود به آن باور داشته باشیم. این چشمانداز میتواند فهم مشترکی را ایجاد کند.
*رسالت دولت چهاردهم همان رسالت مالک اشتر در حکومت است. رسالت دولت چهاردهم این است که تامین آموزش و سلامت عادلانه و با کیفیت برای همه مردم صرف نظر از قومیت و جنسیت، توسعه زیرساختها، تنطیمگری، تامین امنیت و تقویت اقتدار ملی، مبارزه با دشمنان عزت و اقتدار کشور، آبادانی سرزمین و ایجاد محیط مساعد برای رشد فضائل است.
*رسالت مالک در حکومت جمع آوری خراج، امنیت و اصلاح جامعه، جنگ با دشمنان و آبادانی شهرهاست. ما وظیفه داریم برای همه مردم صرف نظر از قومیت، دین یا مذهب آنها این موارد را فراهم کنیم.
*دلیل اینکه حکومتی درست و غلط است حرف مردم پشت سر آن حکومت است. وظیفه حاکمیت یعنی رضایت مردم، این اصلی است که به آن پایبندیم.
*وظیفه حاکمیت تامین رضایت مردم است. آنچه که باعث میشود هوای مردم را نداشته باشیم هوای نفس است. هیچ دین و باوری در قبال هیچ انسانی قدم از عدالت آن طرفتر نمیگذارد. فرقی نمیکند مذهبی باشند یا نباشند. ترک باشد یا عجم یا ایرانی یا خارجی. تمام دعوا سر عدالت است. مردم باید راضی باشند. مردم امروز از ما شاکی هستند. مقصر ما هستیم. مقصر آمریکا یا بیگانگان دیگر نیستند.
*با همه وجود باید به مردم خدمت کرد. مانند یک حیوان نباید به جان مردم افتاد و آنها را لت و پاره کرد.
*همانطور که دوست دارید خدا از شما بگذرد، شما هم از خطای مردم بگذرید. خدا از همه بالاتر است و خود را برابر جنگ با خدا قرار ندهید. نارضایتی مردم یعنی جنگ با خدا.
*مردم اگر بدانند بدون توجه به تبعیض جنسی و منطقهای و با عدالت با آنها برخورد میکنیم آنها پشت حکومت خواهند ایستاد.
* ما نوکر و خدمت گذار مردم هستیم و این جز اصولی است که به آن پایبند خواهیم بود.
* ما مجبوریم تعامل مثبت با همه قوا و دستگاه ها داشته باشیم.
* وظیفه ما، انعکاس صدای بی صدایان و بی پناهان و محرومان و طردشدگان و حاشیه نشینان و کسانی که تریبونی برای بیان خواسته خود ندارند.
* در خطبه ۱۶ اولین حرف حضرت علی (ع) این است که می گویند من گردنم را در مقابل حرف خود گرو خواهم گذاشت. کسی که روندها و مسیرها را تحلیل کرده باشد، اگر تقوا داشته باشد باعث شده راه خلاف نرود و تصمیم درست بگیرد. تصمیم درست بر اساس دستور و یک گروه و جناح نیست. شواهد اجتماعی به تجربه موفق است که می گویند چه کنیم.
* ما به فسادستیزی معتقد هستیم و با قدرت دنبالش خواهیم رفت. ما به آزادی بیان اعتقاد داریم.
* در اوایل انقلاب تصور می کردیم سرمایه داران آدم های بدی هستند و استعمارگر هستند، حضرت علی به مالک اشتر طبقات را نام می برد و صفاتی می شمارد. به تجار می رسید می گوید قضات و ... پایدار نمی مانند مگر با تجار
* نگاه ما باید آن گونه باشد که تاجران و تولید کنندگان ما درست بتوانند کار کنند. این نگاهی است که هم از نظر علمی و اعتقادی به آن پایبند هستیم.
* ما برای خدمت به این مردم آمدیم نه برای حکومت به آنان.
* نقاط قوتی که ما محاسبه کردیم، رهبری با رویکردی فسادستیز مسیر تحقق چشم انداز را فراهم آورده و پشتیبان دولت ها است.
* هماهنگی بین قوا ایجاد شده است و نقطه قوت بالایی است، انشاءالله این هماهنگی با مجلس عمیق تر و بهتر و دوستانه تر خواهد بود.
* رهبری به این نهاد ها دستور دادند به ما برای رسیدن به هدف تحقق چشم اندازها کمک کند.
* دولت بالقوه ثروت مند بوده و دارایی ارزشمند چون نفت و گاز و ... دارد.
*ضعف ما کجاست؟ سرزمین ما و مردم ما همگی قوت هستند. پس از انقلاب توسعه عظیمی در فولاد، سیمان، کشاورزی، دامداری، دانشگاهها و غیره صورت گرفته است. با وجود همه اینها گیر کجاست؟
*مردم ناراضی هستند، مهاجرت افزایش پیدا کرده، وضعیت فعلی زیبنده مردم نیست. فساد رواج دارد. ناترزاریهای بزرگ در بودجه و صندوقهای بازنشستگی کشور را تهدید میکند.
*ما همچنان با وجود اختلاف بین معتقدین به نظام و انقلاب، اختلاف با کشورهای منطقه، درگیری لفظی میان ایران با رژیم کودک کش صهیونیستی، تحریمهای آمریکا، اف ای تی اف را میتوان یکی از ضعفهای موجود دانست.
*در حقیقت عدم وحدت و انسجام یعنی پرتگاه آتش. ما باید کاری کنیم که وحدت و انسجام در کشور صورت بگیرد. الان بزرگترین مشکل ما عدم وحدت و انسجام است وگرنه درباره همه مشکلات راه علمی وجود دارد.
*کلی پروژ ناتمام داریم، کلی مصوبه داریم که انجام نشدند، یعنی پولی برای اجرای آن وجود نداشت. ماشینها و ابزارهای ما در صنعت فرسوده وکیفیت پایینی دارند. رقابت وجود ندارد.
*با کاهش سرمایه اجتماعی روبرو هستیم. همه این موارد نقاط ضعف ما است.
*در خلال انتخابات و پس از آن فرصتی برای خلق امید میان جامعه و حتی آنهایی که رای ندادند ایجاد شد.
* اگر مجلس و اداره و دولت داریم به برکت تاجران و صنعتگران و تولیدکنندگان است.
*این مملکت زمانی مستقل و پایدار است که تاجران و صنعتگران و تولیدکنندگان درست بتوانند کار کنند و برای مملکت ما ثروت ایجاد کنند
* با روش فعلی تصور اینکه به جایی خواهیم رسید دیوانگی است؛امکان ندارد با روشی که تا الان ادامه دادیم به جایی برسیم.
*ایران امروز برای عبور از بحران ها نیازمند وفاق ملی و همبستگی و مشارکت ملی است. رهبر انقلاب همه قوا و نهادهای حاکمیتی را ملزم به این امر نموده اند
* دولت وفاق ملی نیز بر همین اساس معرفی شده است.
*الان نوبت نمایندگان مجلس است که نقش تاریخی خود را ایفا کنند.
*مسایل مزمن و پایدار کشور جز در پرتو وفاق ملی حل نخواهد شد.
*همه ارکان تصمیم گیر باید در کنار یکدیگر برای حل مسائل کشور قرار بگیرند.
*ما در کشور زندگی می کنیم که شهروندان آن در سال گذشته ۱۵۰ میلیارد دلار و صادرات و واردات داشته ایم اما به خاطر تحریم ها حتی امکان داشتن یک حساب رسمی بین المللی را نداریم.
*مصرف کننده و تولید کننده و صادر کننده گران می خرند و ارزان می فروشند.
*جوان ۲۲ ساله امروز معترض است؛ او نیمی از عمر خود را در تحریمهای شدید اقتصادی گذرانده و آثارش را لمس کرده است.
*مردم امروز هر سال شاهد کاهش رفاه خود و خانواده است؛ این مسیر را باید حتما تغییر کرد.
*هر سه قوه در این رابطه مسئول هستند.
*ایران برای همه ایرانیان و دولتی که نماینده همه گروهها است توافق داریم. بر محوریت علمی توافق داریم. باید هدف همه ما تامین منافع مردم و کشور باشد. نباید مصلحتهای بلند مدت مردم را فدای رضایتمندی کوتاه مدت کنیم.
*من تیم اقتصادی خود را موظف کردم که به طور پیوسته با عموم مردم و نمایندگان و همه نخبگان صحبت کنند. درهای وزارتخانه ها را بر روی اندیشه ها مختلف باز کنند.
* تمرکز ما بر تقویت توان تولید رقابت پذیر، بهبود معیشت مردم، تامین سرمایه گذاری، بهینهسازی مصرف انرژی تبادل نیروی انسانی، کارآمدسازی دولت، توسعه فقر زدایی، توسعهای که فقط شامل عده خاص شود چپاول است.
*اقتصاد محور اصلی مسائل کشور است. امروز اصلاحات در روابط بین المللی و در روابط داخلی تنها راه حل مشکلات است.
*چشم انداز سیاست ها کلی، قانون برنامه و قانون اساسی است. ارزش ها مردم هستند. ما به همه جریان ها و شخصیت ها اعلام کردیم افراد را به ما معرفی کنند.
*خدا وکیلی افرادی که انتخاب کردیم گروهها نشستند و بیش از ۱۰ هزار پرونده را بررسی کردند. هیچ کدام را بر اساس دید سیاسی نیاوردیم. بر اساس شعار وفاق و وحدت انتخاب کردیم.
* ما به گفته ها خود پایبند بودیم. تیمی که به مجلس معرفی کردیم نمادی از وفاق و هم بستگی است. از دولت شهید رئیسی، روحانی و احمدی نژاد سعی کردیم افرادی را انتخاب کنیم. این شما هستید که امروز به ما در اجرای این وفاق باید کمک کنید. کاری کنید که صدای واحدی از ما و شما برای جامعه و خارج از کشور بیرون بیاید.
* من از وحدت و انسجام داخلی گفتم. از شما خواهش میکنم و کمک میخواهم ما را در رفتن به سمت وفاق یاری کنید. کاری کنید که دنیا بداند ما باهم و یکصدا در پشت سر رهبری برای رسیدن به چشم اندازها تلاش خواهیم کرد.
* مطمئن باشید من عیب دارم. من معصوم نیستم. هنر نیست که شما عیب من را بزرگ و ۱۰ برابر کنید هنر این است که خوبیهای من را تقویت کنید.
*حضرت علی(ع) به مالک میگوید آنچه که باید در نزد تو شنیع باشد و از خود دور کنی آن فردی است که به دنبال عیب مردم است. نقاط قوت خود را باید بزرگ کرده و تلاش کنیم که به نقاط قوت هم بچسبیم نه به نقاط ضعف.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.