بورس 24: شرکت یکی از بهترین حاشیه سود های بازار را دارد، در بهار 1403 بابت کسب 15.1 میلیارد تومان درآمد عملیاتی، تنها 2.9 میلیارد تومان بهای تولید شناسایی کرده و این یعنی مارجین ناخالص بیزینس در سطح 81% است! عددی که به ندرت در بازار به چشمتان می خورد.
بورس24 : شرکت یکی از بهترین حاشیه سود های بازار را دارد، در بهار 1403 بابت کسب 15.1 میلیارد تومان درآمد عملیاتی، تنها 2.9 میلیارد تومان بهای تولید شناسایی کرده و این یعنی مارجین ناخالص بیزینس در سطح 81% است! عددی که به ندرت در بازار به چشمتان می خورد.
روند سود آوری شرکت در سه سال اخیر به شرح زیر بوده است: از 51 میلیارد تومان به بیش از 106 میلیارد تومان!
با سرمایه اسمی 155 میلیاردی در بازار بورس بیش از 2.1 هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شده است. تغییرات سرمایه اسمی شرکت از زمان تاسیس به شرح زیر ارائه شده است:
اخیرا تیم مدیریتی پیشنهاد افزایش سرمایه به 295 میلیارد تومان را از محل سود انباشته به سهامداران ارائه کرده است.
پوینت مثبت این اقدام مدیریت آن است که منابع مالی نهفته در سازمان به جای خروج و تقسیم بین سهامداران، دومرتبه در بیزینس سرمایه گذاری خواهد شد و در نتیجه پتانسیل های عملیاتی و سودسازی بیزینس را تقویت خواهد کرد.
در ضمن با این کار، بیزینس مشمول نرخ صفر مالیاتی نیز خواهد شد، برای مثال اگر 140 میلیارد تومان از سود انباشته وارد سرمایه اسمی شود، معافیت مالیاتی به اندازه 140 میلیارد تومان نصیب بیزینس خواهد شد، به عبارت بهتر، شرکت بابت 140 میلیارد تومان از سود خالص خود مالیاتی پرداخت نخواهد کرد.
(البته توجه فرماید که #کرومیت معافیت مالیاتی 20 ساله دارد! و این یعنی حالا حالا ها خروجی از بابت مالیات در صورت سود و زیان شرکت نخواهد آمد! نوعی مزیت رقابتی برای بیزینس )
همچنین در صورت عدم افزایش سرمایه، این منابع یا در حساب سود انباشته باقی می ماند یا بین سهامداران توزیع می شود که خب! هر دو حالت به ضرر بیزینس است. در حالت اول، با ماندن منابع در حساب سود انباشته، با توجه به تورم و روند نزولی ارزش پول، این منابع مالی ارزش خود را از دست خواهند داد و در حالت دوم نیز، تقسیم سود خروج منابع اثر نامساعدی بر نقدینگی شرکت خواهد داشت!
با شناسایی 11 میلیارد تومان سود خالص در بهار 1403 مانده حساب سود انباشته به حوالی 165 میلیارد تومان رسیده و با فرض انجام 140 میلیاردی از این محل، مانده این حساب به حوالی 25 میلیارد تومان خواهد رسید.
همانطور که در تصویر پیداست، سود ناخالص و سود عملیاتی شرکت در هر دو حالت انجام و عدم انجام افزایش سرمایه برابر است. مدیریت اعلام کرده که در صورت عدم انجام افزایش سرمایه، ناچار به دریافت تسهیلات بانکی است (سرفصل هزینه مالی).
توجه فرمایید که سود خالص بیزینس با فرض انجام افزایش سرمایه در دوره 1403 تقریبا 67 میلیارد تومان بیشتر از حالت عدم انجام افزایش سرمایه خواهد بود!
محاسبات مربوط به بودجه بندی سرمایه ای نیز به شرح زیر ارائه شده است:
- خالص ارزش فعلی 123 میلیارد تومان
- دوره بازگشت سرمایه تقریبا 1 سال
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.