برخی از معاملهگران و سهامداران، مثبت بازار روز گذشته را موقت میدانند و معقتدند این برگشت، جزئی از یک اصلاح طولانیتر است. استدلال آنها هم برای این تفکر این است که هنوز حجم قوی نیست. گزارشهای 3 ماهه ضعیف بوده و قطعی برق ممکن است خود را در گزارشهای ماهانه نشان دهد. اما در سوی دیگر عدهای معتقدند، جذابیت قیمتها و رسیدن P/E-ttm شرکتها به سطوح حداقلی، در کنار اصلاح هر چند آرام دلار نیما و کاهش نسبی نرخ بهره و در نهایت ابطال حکم دیوان عدالت اداری درباره نرخ خوراک شرکتهای پتروشیمی میتواند سرآغازی برای تغییر رفتار بازار باشد.
1) پیشبینی بازار ...
بورس24 : در شرایطی به مصاف معاملات آخرین روز کاری هفته میرویم که بازار دیروز به کمک رسیدن برخی اخبار مثبت و موثر، با تقاضای بهتری آغاز کرد و دستکم از شدت عرضهها کاسته شد؛ هر چند که حقوقیها رخصت نمیدهند و در مثبتها هر تقاضایی که از راه برسد را پاسخ میدهند و لذا با گذر از یک ساعت نخست بازار دیدیم که سمت تقاضا عقب نشست و فضا تا پایان ساعت معاملات رکودی و بیرمق پیش رفت. در نتیجه معاملات روز گذشته، شاخص کل به لطف تحرکات دو گروه پتروشیمی و پالایشی، با رشد حدود 9 هزار واحدی در ارتفاع دو میلیون و 178 هزار واحدی قرار گرفت. ارزش معاملات با کمی رشد به 2.7 همت رسید و اندکی نقدینگی در حد خرید یکی دو آپارتمان وارد بازار شد ... !!
برخی از معاملهگران و سهامداران، مثبت بازار روز گذشته را موقت میدانند و معقتدند این برگشت، جزئی از یک اصلاح طولانیتر است. استدلال آنها هم برای این تفکر این است که هنوز حجم قوی نیست. گزارشهای 3 ماهه ضعیف بوده و قطعی برق ممکن است خود را در گزارشهای ماهانه نشان دهد. اما در سوی دیگر عدهای معتقدند، جذابیت قیمتها و رسیدن P/E-ttm شرکتها به سطوح حداقلی، در کنار اصلاح هر چند آرام دلار نیما و کاهش نسبی نرخ بهره و در نهایت ابطال حکم دیوان عدالت اداری درباره نرخ خوراک شرکتهای پتروشیمی میتواند سرآغازی برای تغییر رفتار بازار باشد. چراکه روزهای سیاه بورس دقیقا با داستان نرخ خوراک آغاز شد و حالا برگشت به شرایط منطقی و عقبگرد از یکسری تصمیمات میتواند عاملی برای اعتماد ولو محدود به بازار باشد.
بازار با هر کدام از اخبار و تحولات منفی که در 15 ماه اخیر به او رسیده بود، برای چند هفته به رکود و استقبال از ریزش قیمتها میرفت. هر کدام از این خبرها عاملی برای از دست رفتن اعتماد عمومی و فرار نقدینگی از بازار بودند. از دید ما تیر آخر، نرخ بهره بود که توسط فردی سبکعقل به نام فرزین در جایگاه بانک مرکزی روانه قلب بازار شد و دقیقا در همین مقطع بود که حتی پروژهبازی هم در بازار متوقف شد و آن پولی که به دنبال کسب نوسان از سهام متوسط و کوچک بازار بود، تصمیم گرفت پول خود را در مسیر سود بدون ریسک بیش از 33 درصد و حتی در مقاطعی تا 37 - 38 درصد قرار دهد.
و چه جالب که برگشت از برخی تصمیمات غلط درست در دقیقه 5+90 رخ میدهد ! یکسال تولید و اقتصاد کشور را به ورطه نابودی بکشانی، بازار سرمایه و اعتماد سهامداران را نابود و لگدمال کنی، پول و دارایی معاملهگران و فعالین بازار را بسوزانی و درست در زمانی که قرار است میز و صندلی را تحویل بدهی، در مسیر بازگشت به تنظیمات کارخانه قرار بگیری ... !! چه ظلمها و خیانتها که در حق بازار سرمایه نشد و ...
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.