روز گذشته مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات برگزار شد. در این جلسه به نکات و برنامه های مهم این شرکت...
بورس24 - روز گذشته مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات برگزار شد در این جلسه به نکات و برنامه های مهم این شرکت اشاره شد.
مدیر عامل شرکت در خصوص مهمترین اقدامات انجام شده در حوزه عناصر نادر خاکی توضیح داد، خبر خوب مجمع این بود که، کارخانه کوچک مقیاس عناصر نادر خاکی تا ۷-۸ روز دیگر افتتاح خواهد شد و تجلی کنسانتره ۹۰ درصد مونازیت تولید میکند.
مرتضی علی اکبری مدیر عامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات با ارائه گزارشی از فعالیت ها و دستاوردهای این شرکت در سال گذشته و اقدامات و برنامه های شرکت برای سال مالی جاری گفت: از اهداف مهم تجلی است که، با مشارکت و جمع آوری نقدینگی آحاد جامعه یکی از برترین ، بزرگترین ، ارزش آفرین ترین و نوآورترین سرمایه گذار در حوزه معادن، فلزات ، عناصر کمیاب وحیاتی باشیم.
وی با اشاره به چشم انداز خوب اجرای پروژه های شرکت گفت: ما امیدواریم با مسیری که در پیش گرفته ایم بزرگترین سرمایه گذار ، ارزش آفرین، تولید کننده و صادر کننده در زنجیره فلزات آهنی و غیر آهنی ، عناصر نادر خاکی و سایر عناصر ارزشمند در بین ۳ شرکت اصلی و برتر ایران شویم.
علی اکبری گفت: عناصر نادر خاکی همیشه از پیچیدگی خاصی برخوردار بوده است و ما برای اولین بار در جهان موفق شدهایم بدون روش الکترواستاتیک و کاملا فیزیکی با شناسایی خود خواص مواد مونازیت با عیار ۹۰ درصد معادل ۴۰ درصد TREOرا به دست بیاوریم که هر چقدر آنجا عیار بالاتر باشد، عیار اکسیدهاو رفتار خود عناصر نادر خاکی در فرآیندهای روتین راحتتر است.
وی افزود: ما به دو روش اکسید عناصر نادر خاکی را در مقیاس آزمایشگاهی تولید کردیم یک روش که مشابه جهانی ندارد و راکتور مورد نیاز دما و فشار بالای آن را هم خودمان طراحی و ساختهایم و روش بعدی هم اسید سولفوریک بر پایه شرایط حاد است و در حال بررسی هستیم که کدام اقتصادی تر و آلودگی زیست محیطی آن کمتر است که همان را تا آخر تیر ماه به بهرهبرداری برسانیم.
به گفته وی، کارخانه کوچک مقیاس عناصر نادر خاکی تا ۷-۸ روز دیگر افتتاح خواهد شد و ما کنسانتره ۹۰ درصد مونازیت را با افتخار تقدیم میکنیم.
کارخانه پایلوت به منظور فرآوری عناصر نادر خاکی در حال احداث
مدیر عامل تجلی با بیان اینکه پرتفوی محدوده های معدنی شرکت شامل عناصر نادر خاکی، عناصر استراتژیک و پلی متال و فلزات رنگین است ، از اقدامات در بخش عناصر نادر خاکی گفت: در حوزه عناصر نادر خاکی ۵ معدن به مساحت کل ۶۸۰ کیلومتر مربع کشف و ۲فقره پروانه بهرهبرداری در محدوده مونازیت با ذخیره کل ۳۲.۸میلیون تن داده شده و در حال حاضر کارخانه پایلوت به منظور فرآوری عناصر نادر خاکی در حال احداث است. در حال حاضر در مرحله استعلام از ارگان های ذیربط برای اخذ پروانه اکتشاف برای ۳ محدوده هستیم. کاربردهای عمده این عناصر در کاتالیست فلزی خاص شیشه و سرامیک، آهن رباهای قوی و لوازم الکترونیکی ترانزیستورها تراشه ها و هوا و فضا است.
وی با اشاره به اهم فعالیت ها در حوزه عناصر استراتژیک گفت: ۸محدوده با پتانسیل لیتیم وجود دارد که و ۵ فقره پروانه اکتشاف اخذ و اخذ ۳ پروانه اکتشاف در شرف است. هم اکنون گردآوری مطالعات صورت گرفته در حوزه فرآوری، تدوین طرح اکتشاف مقدماتی و تفصیلی، اتمام عملیات اکتشاف سیستماتیک مرحله شناسایی و پی جویی، بررسی فرآیند استحصال و مرحله دوم تست آزمایشگاهی نیز انجام شده است.
بازدهی ۸۱ درصدی از مجمع تا مجمع «تجلی»
علی اکبری با اشاره به اینکه شرکت تجلی پس از توسعه معادن و فلزات بیشترین تعداد سهام معامله شده بین شرکتهای همگروه را در سال ۱۴۰۲ به خود اختصاص داده در خصوص بازدهی سهم نیز بیان داشت:شرکت تجلی در سال ۱۴۰۲ با ۵۶.۶ درصد بازدهی، عملکردی بسیار بهتر از شاخص کل، شاخص شرکتهای سرمایهگذاری و شاخص صنعت داشته است.همچنین بازدهی سهم از ابتدای ۱۴۰۲ تا زمان برگزاری مجمع ۸۱ درصد بوده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.