بورس 24 : محمد باقر قالیباف از دهه 70 با بازار سرمایه آشنایی داشته و در تمامی دوره های تبلیغات ریاست جمهوری اش میان سایر رقبا، بیشترین کلمات مرتبط با بازار سرمایه را بیان کرده است...
بورس24 : محمد باقر قالیباف از دهه 70 با بازار سرمایه آشنایی داشته و در تمامی دوره های تبلیغات ریاست جمهوری اش میان سایر رقبا، بیشترین کلمات مرتبط با بازار سرمایه را بیان کرده است.
محمد باقر قالیباف شاید تنها کاندید ریاست جمهوری دوره چهاردهم باشد که علاوه بر داشتنن پرتفوی بورسی بلند مدت که البته بارها اعلام شده قالیباف تنها نماینده و وکیل رزمندگان است (ماجرای شرکت احیا خراسان) و سهام شخصی ندارد، طی روزهای تبلیغاتی اش(تمامی ادوار مجلس و ریاست جمهوری) نیز با سهامداران بازار سرمایه دیدار داشته و از آن ها برای نوشتن برنامه نجات بورس کمک طلبیده است.
وی همچنین بیشترین تعداد کلمات مرتبط با بورس و بازار سرمایه را میان دیگر رقبای خود در این دوره های تبلیغاتی به کار برده و وضعیت این بازار را نامناسب می بیند.
البته این نامزد انتخاباتی اصولگرا، در ادوار و سمت های مدیریتی گوناگون خود همواره به این بخش نگاه داشته و در کسوت ریاست مجلس نیز مصوبه های گوناگونی برای حمایت از بورس به نگارش در آورده است.
برخی معتقدند نگاه حمایتی وی به خاطر حضور در شرکت احیا خراسان به نمایندگی رزمندگان و برخی دیگر ، اخذ آرای فعالان گسترده این بازار می دانند.
بر همین اساس ، قالیباف از دهه 80 با مدیران و فعالان بورسی آشنایی و تبادل نظر داشته است ؛ حالا با هر هدفی...
فرمانده و شهردار بورسی
از سویی دیگر و با نگرشی مثبت نیز می توان اظهار داشت؛ محمد باقر قالیباف در دهه 70 و زمانی که فرمانده نیروی انتظامی بود؛ از بورس و ساماندهی بازار نیز سخن می گفت و در دهه 80 به عنوان شهردار تهران، جلسات متعددی با فعالان این بازار سرمایه داشته و حتی برنامه مشترکی میان سازمان بورس اوراق بهادار و شهرداری برای عرضه برخی شرکت های زیرمجموعه به نگارش در آمد.
وی در سال 99 معادل نیز یک هزار سهم از "واحصا" در پرتفوی خود داشت و به دلیل اختیار برگزار شدن مجمع این شرکت، بسیاری از سهامداران این نماد به وی وکالت دادند؛ به طوری که سهامداری اش افزایش یافت و حواشی متعددی به وجود آمد. بر همین اساس وکیل قالیباف در اسفند ماه همان سال با ارائه جوابیه ای در رسانه های متعدد موضوع را شفاف سازی کرده و وضعیت پرتفوی قالیباف را برای مخاطبان تشریح ساخت.
از سویی دیگر قالیباف در آن دوره امتیازاتی از اختیارات خود به بازار سرمایه ارائه داد که می توان به اختصاص سالن همایش مراکز مرتبط و ایجاد صفحات متعدد بورسی در رسانه های وابسته به شهردار تهران دانست.
البته قالیباف قبل از رییس مجلس شدن، یکی از دولتمردانی بود که رویکرد اجرایی بیشتری در قالب حمایت از بورس از خود نشان داد ولی او طی چند سال اخیر بیشتر خود را محدود به توصیه، انتقاد و گفتار مکتوب کرده و در دیدار اخیرش با فعالان بازار سرمایه ، بهبود این بازار و رها شدن آن را از رانت و فساد را به ریاست جمهوری خود منوط ساخته است.
قالیباف در این دوره انتخابات ریاست جمهوری شعار "خدمت و پیشرفت" را برای خود انتخاب کرده و موضوعات اقتصادی در برنامه های وی بیش از سایر نامزده ها به چشم می خورد.
وی در برنامه های خود بخش ویژه ای نیز برای بورس و ساماندهی آن باز کرده و مفاهیم بازار سرمایه را به طور کارشناسانه مطرح و برای برخی از آن ها چاره اندیشی کرده است.
تلاش برای رنگ سبز
شاید اولین فعالیت توییتری قالیباف در باره بورس به دی ماه 99 مرتبط شود که همزمان با ریزشهای پیاپی شاخص کل بورس در آن دوره می گوید:«وظیفه خود می دانم که از مردم، سهامداران و افرادی که به بورس اعتماد کردند، حمایت کنم.بی اعتمادی خسران بزرگی است و اگر در حال حاضر به مردم بگوییم که در بازار سرمایه، سرمایه گذاری کنید، با چه انگیزهای به این سمت حرکت کنند؟»
در مهر سال 99 نیز قالیباف در کسوت رئیس مجلس و طی جلسه ای با هیات مدیره سازمان بورس، بورس ها ، نهادهای مالی، کارگزاران، چند فعال حقیقی و... به آشنایی خود با بورس از دهه های 70 و 80 به ویژه دهه 90 و هنگام حضور در قرارگاه سازندگی و شهرداری تهران تاکید می کند.
البته طی آخرین اظهار نظر قالیباف در شبکه اجتماعی ایکس (20 خرداد) وی می نویسد: امروز برای چندمین بار در جلسهٔ حضوری، دغدغههای فعالان ارشد بازار سرمایه را شنیدم.توجه به بازار اولیه در بورس و تأمین مالی نباید موجب غفلت از اهمیت بازار ثانویه شود.
اما اگر بخواهیم فارغ از این شبکه اجتماعی به اظهار نظر قالیباف درباره بورس نگاه داشت؛ با تعدد مطالب در بازه های زمانی گوناگون روبه رو خواهیم شد.
همراستایی مجلس
قالیباف در شهریور سال 99 به عنوان رئیس مجلس تاکید می کند: مجلس با جدیت پیگیر تقویت و تثبیت بازار سرمایه به عنوان منبع تامین مالی است.
وی دی ماه سال 99 نیز در نشستی با کمیسیون اقتصادی مجلس، وزیر اقتصاد، رئیس و مدیران ارشد سازمان بورس اظهار می دارد: دو موضوع همیشه در دستور کار ما قرار داشت؛ نخست سند مالی بودجه با رویکرد اصلاح ساختار آن و دوم بازار سرمایه به دلیل اهمیت آن و نقشی که بر سایر بازارها و زندگی مردم دارد. هر چه که وزارت اقتصاد درباره بورس از مجلس درخواست کرد، انجام دادیم اما این بازار دچار سوء مدیریت است.
در این بازه زمانی قالیباف ، شاخص بورس را نیز به خوبی رصد می کرد به طوری که اعلام می کند: شاخص بورس از 2 میلیون واحد عبور کرده بود و در حال حاضر به یک میلیون رسیده و نوسان شاخص بورس نشان دهنده ضعف در مدیریت بازار سرمایه است.
وی در اردیبهشت سال 1400 نیز یادآور می شود: هرگونه پیشنهادی باید هم راستا با هدف بازگشت اعتماد به بورس و رونق بازار و حمایت از سرمایه گذاری بلندمدت باشد. باید تنظیم گری حرفه ای و سیاست گذاری صحیح منجر به سرمایه گذاری بلندمدت در این بازار شود و لازم است اقدامات فوری هم مانند بیمه سهام سهامداران خرد و الزام پرداخت یک درصد منابع صندوق توسعه ملی و واقعی کردن نرخ تسعیر ارز بانک ها اجرایی شود.
این نگاه، و برنامه ها تا به امروز از سوی قالیباف به عنوان رئیس مجلس بارها بیان شده و آخرین مرتبه نیز در برنامه تلویزیونی تبلیغاتی نیز بر وجود رانت و سوداگری در بورس اشاره کرده و خواهان حذف آن ها و سالم سازی بازار سرمایه شده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.