Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

در دوسال گذشته و به‌خصوص در یک‌سال اخیر به طور مشخص بازارسرمایه از اولویت‌های دولت در سیاستگذاری خارج شده است و به نظر می‌رسد دولت و بانک مرکزی اولویت سیاستی خود را کنترل تورم و نرخ ارز قرار داده‌ و حاضرند برای تامین این خواسته بهای سنگینی مانند رکود، زمین‌گیر شدن تولید بخش خصوصی و زیان‌ده شدن صنایع و شرکت‌های دولتی را بپردازند. سیاستگذار براساس اولویت‌های تعریف‌شده خود، به نظر می‌رسد در صدد افزایش تمرکز بر اقتصاد و سیاست و دولتی‌تر کردن اقتصاد است.

نتیجه عکس و مخرب سیاست نادرست

بورس24 : در دوسال گذشته و به‌خصوص در یک‌سال اخیر به طور مشخص بازارسرمایه از اولویت‌های دولت در سیاستگذاری خارج شده است و به نظر می‌رسد دولت و بانک مرکزی اولویت سیاستی خود را کنترل تورم و نرخ ارز قرار داده‌ و حاضرند برای تامین این خواسته بهای سنگینی مانند رکود، زمین‌گیر شدن تولید بخش خصوصی و زیان‌ده شدن صنایع و شرکت‌های دولتی را بپردازند. سیاستگذار براساس اولویت‌های تعریف‌شده خود، به نظر می‌رسد در صدد افزایش تمرکز بر اقتصاد و سیاست و دولتی‌تر کردن اقتصاد است.

دولت و بانک مرکزی در عرصه سیاست‌های کلان کنترل ترازنامه بانک‌ها و افزایش قابل‌توجه نرخ بهره را در دستور کار قرار داده‌اند که عملا تولیدکننده بخش خصوصی را از تامین سرمایه در گردش باز داشته است و در مقابل دولت با فراغ بال از محل درآمد فروش نفت (که نسبت به گذشته افزایش یافته است) فروش اوراق بدهی، اعمال مالیات بر عایدی سرمایه و… منابع موردنیاز خود را تامین می‌کند و به‌تدریج نقش خود را در اقتصاد پررنگ‌تر و بخش خصوصی را ضعیف‌تر می‌سازد. دولت تامین اهداف خود را در حوزه اقتصادی با در دست گرفتن کنترل کلیه فعالیت‌های اقتصادی، قیمت‌گذاری دستوری و تثبیت نرخ ارز نیمایی دنبال می‌کند و این سیاست عملا نه‌تنها بازار سرمایه، بلکه سایر بازارها و فعالیت‌های اقتصادی را به رکود کشانده و فعالیت‌های بخش خصوصی را محدود ساخته است.

از این‌رو ریسک سرمایه‌گذاری در بازارسرمایه به‌شدت افزایش یافته است، اما در مقابل افزایش نرخ تورم ماهانه در سه‌ماه اخیر، باوجود همه تلاش‌های صورت‌گرفته و محدودیت‌های ایجادشده نشان از ناکارآمدی این سیاست‌ها و شکست آن دارد، اما به نظر می‌رسد سیاستگذار بر ادامه مسیر انتخاب‌شده مصر باشد و پیش‌بینی می‌شود در دولت منتخب بعدی هم این رویه تغییر اساسی نداشته باشد. در این شرایط انتظار می‌رود که نهادهای ناظر بازارسرمایه از جمله مسوولان سازمان بورس با هدف جلوگیری از زوال و نابودی تدریجی بازارسرمایه و حمایت از سهامداران تمام تلاش و مساعی خود را در جهت متقاعد کردن دولت به منظور کاهش دخالت در بخش‌های مرتبط با بورس به کار گیرند؛‌‌‌ این در حالی است که متولیان و تصمیم‌گیران بازار از حیطه وظایف اصلی خود فاصله زیادی گرفته‌ و بازارسرمایه را در سیطره دولت، بانک مرکزی و بازار پول قرار داده‌اند.

در این شرایط محدود کردن دامنه نوسان قیمتی که خود مصداق دخالت در بازار است، بیش از آنکه با هدف حمایت از سهامداران اتخاذ شده باشد، با هدف‌های سیاسی و مدیریت بحران اتخاذ می‌شود و قطعا اگر نتیجه مخربی به همراه نداشته باشد، نمی‌توان انتظار اثر مثبتی از آن داشت. در پایان باید تاکید کنم که در مفهوم بازار، دولت نقش قانون‌گذار و ناظر دارد. از این‌رو هر گونه دخالت دولت به‌خصوص در قیمت‌گذاری این مفهوم را مخدوش می‌سازد و بازار کارکرد خود را از دست می‌دهد؛‌‌‌ در نتیجه عملا وجود آن بی‌معنی خواهد بود که بازارسرمایه هم از همین گزاره تبعیت می‌کند.

محمد علیمرادی- مدیر سرمایه گذاری و سهام گروه مالی شهر

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24