دولت قرار است این دو باشگاه را که طبق آخرین صورت های مالی میان دوره ای حسابرسی شده در مجموع ۱۲۱ میلیارد تومان زیان، ۱۶۲۲ میلیارد تومان بدهی و ۱۴۶۱ میلیارد تومان زیان انباشته دارند به قیمت ۵۹۳۹ میلیارد تومان که با احتساب سود فروش اقساطی ۲۳ درصدی طی شش سال به ۱۰۱۱۶ میلیارد تومان می رسد به خریدارن بفروشد. در طرف مقابل خریدار پرسپولیس سالیانه ۹۰۶ میلیارد تومان و خریدار استقلال سالیانه ۷۸۰ میلیارد تومان فقط باید قسط پرداخت کنند. به این مبلغ اضافه کنید هزینه های فزاینده تیم داری را که در حال حاضر حداقل سالی ۵۰۰ میلیارد تومان است که با یک رشد حداقل ۳۰ درصدی در سال ششم ( سال پایان اقساط واگذاری ) به حدود ۱۸۵۰ میلیارد بالغ خواهد شد. آن هم در فوتبالی که درآمدزایی آن صرفا محدود به اسپانسری است که برای این دو باشگاه پر طرفدار در بهترین حالت ۴۰-۳۰ درصد هزینه های آنان را تامین میکند. شاید فروش این دو باشگاه طلایی ترین برگ سازمان خصوصیسازی در کل دوره واگذاری ها باشد. نوش جان!
مجتبی فریدونی
سرانجام ۱۵ سال پس از اولین باری که نام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در فهرست شرکت های قابل واگذاری قرار گرفت ، دوشنبه ۳ اردیبهشت قرار است ۸۵ درصد سهام این دو باشگاه واگذار شود.
واگذاری که علامت سؤال های بسیاری بالای سر آن است. از مشتریان احتمالی تا نادیده گرفتن قوانین کشور و دستورالعمل های فرابورس. اما آنچه این معامله را جالب توجه می کند ابعاد اقتصادی آن است که یک طرف معامله ( فروشنده ) برنده مطلق است و طرف دیگر(خریدار) بازنده مطلق.
دولت ( سازمان خصوصیسازی ) که تا حالا چندین بار این دو باشگاه را با شرایط و قیمت های متفاوت عرضه کرده و مشتری برای آن ها پیدا نکرده بود حالا با افزایش فشار ناشی از الزامات AFC برای تفکیک مالکیت می خواهد همه ناکامی های خودش را در واگذاری و کسب درآمد جبران کند و از آب گل آلود ماهی بگیرید.
دولت قرار است این دو باشگاه را که طبق آخرین صورت های مالی میان دوره ای حسابرسی شده در مجموع ۱۲۱ میلیارد تومان زیان، ۱۶۲۲ میلیارد تومان بدهی و ۱۴۶۱ میلیارد تومان زیان انباشته دارند به قیمت ۵۹۳۹ میلیارد تومان که با احتساب سود فروش اقساطی ۲۳ درصدی طی شش سال به ۱۰۱۱۶ میلیارد تومان می رسد به خریدارن بفروشد.
در طرف مقابل خریدار پرسپولیس سالیانه ۹۰۶ میلیارد تومان و خریدار استقلال سالیانه ۷۸۰ میلیارد تومان فقط باید قسط پرداخت کنند. به این مبلغ اضافه کنید هزینه های فزاینده تیم داری را که در حال حاضر حداقل سالی ۵۰۰ میلیارد تومان است که با یک رشد حداقل ۳۰ درصدی در سال ششم ( سال پایان اقساط واگذاری ) به حدود ۱۸۵۰ میلیارد بالغ خواهد شد. آن هم در فوتبالی که درآمدزایی آن صرفا محدود به اسپانسری است که برای این دو باشگاه پر طرفدار در بهترین حالت ۴۰-۳۰ درصد هزینه های آنان را تامین میکند.
شاید فروش این دو باشگاه طلایی ترین برگ سازمان خصوصیسازی در کل دوره واگذاری ها باشد.
نوش جان!
مدیرعامل سابق باشگاه ذوب آهن و کارشناس اقتصادی
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.