بورس 24: بانک مرکزی نرخ تسعیر اقلام پولی دارایی ها و بدهی های ارزی بانک ها و موسسات اعتباری غیر بانکی برای گزارشگری مالی منتهی به پایان سال مالی ۱۴۰۰ برای هر یورو نرخی برابر با ۲۲.۰۰۰ تومان و برای هر دلار آمریکا نرخی معادل 20.000 تومان تعیین کرده بود و اما این نرخ را بانک مرکزی برای سال ۱۴۰۱ برای هر دلار آمریکا برابر ۲۵.۰۰۰ تومان و برای هر یورو برابر ۲۶.۵۰۰ تومان تعیین کرده بود .
بورس24 : نگاهی به روند قیمتی نرخ تسعیر ارز اعلام شده در چند سال گذشته توسط بانک مرکزی :
بانک مرکزی نرخ تسعیر اقلام پولی دارایی ها و بدهی های ارزی بانک ها و موسسات اعتباری غیر بانکی برای گزارشگری مالی منتهی به پایان سال مالی ۱۴۰۰ برای هر یورو نرخی برابر با ۲۲.۰۰۰ تومان و برای هر دلار آمریکا نرخی معادل 20.000 تومان تعیین کرده بود و اما این نرخ را بانک مرکزی برای سال ۱۴۰۱ برای هر دلار آمریکا برابر ۲۵.۰۰۰ تومان و برای هر یورو برابر ۲۶.۵۰۰ تومان تعیین کرده بود .
و اما برای سال ۱۴۰۲ بانک مرکزی ، نرخ تسعیر ارز را بر اساس (نرخ ETS پایان سال ۱۴۰۲) و برای هر دلار آمریکا ۴۰.۱۸۷ تومان و برای هر یورو نیز ۴۳.۷۷۳ تومان تعیین کرده است که با رشد 60 درصدی این نرخ ، خبری بسیار تاثیر گذار و خوب برای گروه بانکی علی الخصوص برای بانکی مثل بانک ملت که با بیشترین تراز ارزی ( با توجه به جدول ) است می باشد و این بانک را ارزنده خواهد کرد .
در این بین نظریه هایی مبنی بر اینکه با فاصله گرفتن ۶۰ درصدی دلار آزاد و نیما ، عاقبت دلار نیما چه خواهد بود، شنیده می شود.
با خبر افزایش نرخ تسعیر برای بانک ها و فاصله زیادی که این روزها بین نرخ دلار آزاد و دلار نیما رخ داده است و یکی از دلایل بی رمقی بازار شده است ، گمانه زنی هایی مبنی بر آنکه احتمالا شاهد افزایش نرخ دلار نیما از 40.000 تومان به سطوح نزدیک به 50.000 هزار تومان باشیم، هست و با افزایش گرفتن این نرخ انتظار می رود ، بعد از مدت ها بازاری که با هیچ خبر خوبی از سمت سود سازی و درآمد زایی بسیاری از شرکت ها روند مثبتی در آن دیده نمی شد ، جان تازه ای بگیرد و حرکت صعودی خود را آغاز کند.
اینگونه تصور می شود که بانک مرکزی با پایین نگه داشتن نرخ دلار نیما باعث ایجاد شکاف و رانت ۶۰ درصدی بین این دو نرخ شده است که قاعدتا این رانت ، سودی برای مردم عادی نخواهد داشت .
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.