از بزرگترین هلدینگ های پتروشیمی فعال در بازار سرمایه بوده که بخش عمده پرتفوی خود را به شرکت های غیربورسی تخصیص داده است. در انتهای بهمن 1402 ، از مجموع 6.3 هزار میلیارد تومان منابع سرمایه گذاری شده ، 6.15 همت معادل 98% کل منابع در صنعت شیمیایی تزریق شده است.
بورس24 : از بزرگترین هلدینگ های پتروشیمی فعال در بازار سرمایه بوده که بخش عمده پرتفوی خود را به شرکت های غیربورسی تخصیص داده است. در انتهای بهمن 1402 ، از مجموع 6.3 هزار میلیارد تومان منابع سرمایه گذاری شده ، 6.15 همت معادل 98% کل منابع در صنعت شیمیایی تزریق شده است.
پرتفوی بورسی شرکت در بازار سرمایه بیش از 17.1 هزار میلیارد تومان ارزشگذاری شده و این یعنی جامپ 7.2 برابری ارزش منابع سرمایه گذاری شده. تخصیص منابع به شرکت های پرپتانسیل و کم ریسکی نظیر پتروشیمی نوری ، آریا ساسول ، پارس ، کرمانشاه ، شیراز ، ارومیه ، زاگرس و ... عملا خیال سهامداران را از بابت رشد ارزش پرتفوی در سنوات آتی آسوده کرده است.
در دوره جاری ، اخبار بنیادی مثبتی از شرکت های زیرمجموعه و طرح های توسعه در دست اجرا منتشر شد. در دل این غول پتروشیمی چندین طرح توسعه استراتژیک و انحصاری در حال پیشرفت بوده که بهره برداری از آنها می تواند ارزش این نماد بورسی را چندین برابر کند. به عنوان مثال شرکت های پتروشیمی خلیج فارس ، پتروشیمی ارومیه ، صنایع شیمیایی نگین سقز و پتروپرک پویا پس از بهره برداری از طرح های توسعه خود ، بازار انحصاری خواهند داشت و عملا تنها بازیگر صنعت مربوطه خواهند بود و ریسکی از بابت فروش محصولات و فعالیت رقبا نخواهند داشت.
شایان ذکر است که اخیرا رای دادگاه مربوط به افزایش سرمایه جنجالی فارس در پتروشیمی گچساران نیز به نفع سه گانه های ممسنی ، دهدشت و کازرون صادر شد. از آنجایی که پترول از طریق این شرکت ها مالکیت غیرمستقیم در گچساران دارد ، با این رای تقریبا 30% به خالص ارزش دارایی هایش ( NAV ) اضافه شده است.
در دوره 1402 ، تناژ تولیدی در سه زیرمجموعه پتروشیمی اردگان ، ایلام و ارومیه رشد 22% را ثبت کرده است. طرح توسعه تولید محصول PAC در پتروشیمی ارومیه در دوره 1402 بیش از 80% پیشرفت فیزیکی داشته و طی چند ماه آتی به بهره برداری خواهد رسید. محصول نهایی این طرح پلی آلومینیوم کلراید بوده که به صورت انحصاری توسط اینه شرکت تولید و عرضه خواهد شد. همچنین در دوره 1402 برای نخستین بار در این شرکت میزان تولید سولفات پتاسیم به ظرفیت اسمی (40 هزار تن درسال ) رسیده و محصول اسید کلریدریک نیز به بازار های بین المللی صادر شده است.
دیگر خبر بنیادی برای سهامداران پترول آن است که در دوره 1402 ، پتروشیمی ایلام توانست به طور کامل بودجه تولید و فروش خود را کاور کند. در دوره 6 ماهه منتهی به شهریور 1402 ، سود ناخالص پتروشیمی ایلام جامپ 2.13 برابری را ثبت کرده و از 709 به بیش از 1.5 همت رسیده است. شایان ذکر است که در این مدت زیان خالص مجموعه از 2.7 همت دوره مشابه به 1.1 همت رسیده این یعنی کاهش 59% زیان مجموعه که گویای حرکت شرکت به سمت سودسازی است.
نظرات :
این مطلب 1 نظر دارد.
بسیار عالی و دقیق
7 ماه پیشممنون