بورس 24: پتروشیمی جم از غول های الفینی کشور بوده که با سرمایه اسمی 1.8 همتی ، در بازار دوم بورس تقریبا 82 هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شده است. هر برگ سهام جم در زمستان 1401 با قیمت 3000 تومان معامله میشد. طی یک سال گذشته ، ارزش سهم به سقف معاملاتی 6200 تومان رسیده و این یعنی اگر 100 میلیون تومان از پرتفوی خود را به این نماد ارزنده بورسی اختصاص میداید ، ارزش سرمایه شما تقریبا 2 برابر می شد.
بورس24 : پتروشیمی جم از غول های الفینی کشور بوده که با سرمایه اسمی 1.8 همتی ، در بازار دوم بورس تقریبا 82 هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شده است. هر برگ سهام جم در زمستان 1401 با قیمت 3000 تومان معامله میشد. طی یک سال گذشته ، ارزش سهم به سقف معاملاتی 6200 تومان رسیده و این یعنی اگر 100 میلیون تومان از پرتفوی خود را به این نماد ارزنده بورسی اختصاص میداید ، ارزش سرمایه شما تقریبا 2 برابر می شد. البته از سود نقدی تقسیمی نیز نباید غافل شد ؛ شرکت در تیر ماه 1402 تقسیم 530 تومان سود نقدی به ازای هر سهم را تصویب کرد. اگر به دنبال شرکت های DPS محور بازار سرمایه هستید ، این پتروشیمی میتواند گزینه کم ریسکی برای سرمایه گذاری باشد ؛ چرا که بررسی دیتای مربوط به سود نقدی تقسیم شده در سنوات گذشته گویای تقسیم بخش قابل توجهی از سود هر سهم در مجامع سالیانه شرکت است.
نکته حائز اهمیت دیگر در خصوص پتروشیمی جم آن است که بر خلاف بسیاری از نماد های دیگر بازار سرمایه که چندان واکنشی نسبت به حمایت های چارت تکنیکال خود نشان نمی دهند ، این غول الفینی به خوبی به حمایت های چارت خود احترام می گذارد. برای مثال ، به شکل زیر توجه فرمایید ؛ حمایت سهم در مناطق تکنیکالی با اهمیت به سرمایه گذار اطمینان خاصی در انتخاب نقطه ورود کم ریسک می بخشد و از مهمترین پارامتر های سرمایه گذاری مطمعن است.
در اسکیل عملیاتی 9 ماهه ، شرکت توانسته با کسب 28.5 هزار میلیارد تومان درآمد عملیاتی ، سود خالصی به ارزش 4.11 همت شناسایی کند ؛ تقریبا 230 تومان به ازای هر سهم. بررسی سرفصل های هزینه های تولیدی و غیرتولیدی در این غول پتروشیمی گویای آن است که کادر مدیریتی به خوبی توانسته میزان رشد این هزینه ها را کنترل کند ؛ بدین صورت که در خصوص هزینه های تولیدی که مهمترین خروجی های نقدی بیزینس هستند ، نه تنها رشدی صورت نگرفته ، بلکه شاهد کاهش 300 میلیاردی از 23 به 22.7 هزار میلیارد تومان هستیم. از سوی دیگر ، هزینه های اداری تشکیلاتی نیز به خوبی مدیریت شده و ظرف یک سال گذشته رشد ناچیز 23% را ثبت کرده ، از 1.24 به 1.52 همت. چنین دیتایی آن هم در محیط اقتصادی متورم کشورمان در تعداد انگشت شماری از واحد های بورسی قابل رویت بوده و خبر از حفظ و یا افزایش حاشیه سود های بیزینس می دهد.
یکی از پوینت های مثبت عملکرد 9 ماهه شرکت آن است که مانده حساب دریافتنی های تجاری شرکت در قیاس با دوره مشابه کاهش سنگینی داشته و از 12.2 به 8.2 هزار میلیارد تومان رسیده ، یعنی وصول بیش از 4 همت از مطالبات. در شرایط تورمی ، با توجه شیب تند کاهش ارزش پول ، هر چه سرعت وصول مطالبات بالاتر باشد ، نقدینگی در دسترس مدیریت بیشتر بوده و در نتیجه ساختار مالی شرکت در وضعیت بهتری قرار خواهد گرفت.
دیتای مندرج در صورت جریان نقدی شرکت از هدایت سنگین منابع مالی به سمت دارایی های ثابت حکایت دارد ؛ به طوریکه در این مدت 9 ماهه ، مجموعا 465 میلیارد تومان از منابع ، تقریبا 10% سود خالص ، صرف سرمایه گذاری و تحصیل دارایی های ثابت شده است. رویدادی که در گذر زمان نه تنها ثبات مجاری درآمدی بیزینس را تضمین می کند ؛ بلکه با افزایش راندمان و اثربخشی فرآیند تولید ، بهبود حاشیه سود ها را نیز به دنبال خواهد داشت.
بودجه زمستانه این غول الفینی با فرض فروش 508 هزار تن محصول و کسب درآمدی به ارزش 13.9 هزار میلیارد تومان تهیه شده است. دیتای 9 ماهه 1402 مبین درآمد 28.5 همتی و در نتیجه میانگین درآمد ماهانه 3.16 همتی است. برای پوشش این درآمد بودجه شده ، هر ماه باید 4.6 همت درآمد کسب شود. البته خبر خوب برای سهامداران آن است که شرکت توانسته در دی ماه تارگت درآمدی 4.56 همتی را بزند و عملا 33% درآمد بودجه شده را کاور کند.
در صورت تحقق این بودجه ، ارزش درآمد های تجمیعی شرکت در اسکیل سالانه به بیش از 42 هزار میلیارد تومان خواهد رسید ؛ فلذا با فرض تداوم حاشیه سود دوره گذشته یعنی 25% ، سود خالصی به ارزش 10.5 الی 11 هزار میلیارد تومان برای مجموعه متصور هستیم ؛ تقریبا 588 الی 600 تومان به ازای هر سهم.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.