بورس 24: پالایش نفت اصفهان در اسکیل 9 ماهه بیش از 290 هزار میلیارد تومان درآمد عملیاتی کسب کرده که در قیاس با دوره مشابه رشد قابل توجه 38 هزار میلیارد تومانی را نشان می دهد. در سایه رشد سنگین درآمدی و کنترل موثر بهای تمام شده عملیات ، شرکت توانسته سود ناخالص خود را به میزان 5.5 همت افزایش دهد..
بورس24 : پالایش نفت اصفهان در اسکیل 9 ماهه بیش از 290 هزار میلیارد تومان درآمد عملیاتی کسب کرده که در قیاس با دوره مشابه رشد قابل توجه 38 هزار میلیارد تومانی را نشان می دهد.
در سایه رشد سنگین درآمدی و کنترل موثر بهای تمام شده عملیات ، شرکت توانسته سود ناخالص خود را به میزان 5.5 همت افزایش دهد و به 38 هزار میلیارد تومان برساند که معادل 91% رقم سود ناخالص در دوره 1401 است.
رقم مندرج در سرفصل سود عملیاتی دوره 9 ماهه توجه هر تحلیل گری را به خود جلب میکند ؛ بدین صورت که شرکت توانسته از محل 291 همت درآمد ، 39 هزار میلیارد تومان سود عملیاتی کسب کند و این یعنی مارجین عملیاتی 13% که در قیاس با دوره مشابه بهبود 10% را نشان می دهد. علاوه بر آن ، سود عملیاتی گزارش شده تقریبا برابر با سود عملیاتی دوره 1401 یعنی 39 همت بوده ؛ فلذا با توجه سه ماه باقیمانده دوره 1402 ، رشد سود عملیاتی و رسیدن آن به حوالی 53 هزار میلیارد تومان را در این غول نفتی متصور هستیم. رقم مذکور بر اساس بودجه برآوردی فصل زمستان ارائه شده است ؛ چرا که با فرض تحقق درآمد بودجه شده 106 همتی در زمستان ، ارزش درآمد های سالانه بیزینس به حوالی 397 الی 400 هزار میلیارد تومان خواهد رسید و با فرض حاشیه سود 13% ، سود عملیاتی شرکت با ثبت 13.4 همت رشد نسبت به دوره قبلی به 53 همت خواهد رسید.
البته توجه فرمایید که در دوره 9 ماهه مجموعا 16.2 میلیون مترمکعب محصول فروخته شده ؛ یعنی به طور میانگین هر فصل 5.4 میلیون مترمکعب. بودجه فصل زمستان نیز رویه ای محتاطانه داشته و بر مبنای فروش 5.18 میلیون مترمکعب محصول تهیه شده ؛ فلذا نگرانی از بابت پوشش ارقام مندرج در بودجه برای سهامداران وجود ندارد.
محصول نفت گاز با سهم 48% در سبد درآمدی شرکت به نوعی اصلی ترین محصول این پالایشگاه محسوب شده و در اسکیل 9 ماهه شاهد فروش 6.8 میلیون مترمکعب از این محصول بوده ایم ؛ یعنی فروش فصلی 2.26 میلیون مترمکعبی. در بودجه زمستان نیز فروش 2.14 میلیون مترمکعب بودجه بندی شده است. انچه نسبت به دوره 9 ماهه متفاوت است ، نرخ فروش این محصول بوده که 24.3 میلیون تومان در هر مترمکعب در نظر گرفته شده که نسبت به میانگین 9 ماهه تقریبا 3.6 میلیون تومان در هر مترمکعب بیشتر است.
صورت جریان نقدی دوره 9 ماهه تغییرات عملیاتی به شدت مثبتی را نشان می دهد ؛ نخست آنکه وجوه نقد عملیاتی مجموعه به بیش از 25.3 هزار میلیارد تومان رسیده و این یعنی افزایش منابع در دسترس کادر مدیریتی در اجرای پلن های گسترش درآمد و سودسازی. از سوی دیگر ، میزان هدایت منابع مالی به سمت دارایی های ثابت جامپ سنگین 9.2 همتی را ثبت کرده و به 10.7 همت رسیده است ؛ فلذا تداوم بهبود حاشیه سودآوری بیزینس در سنوات آتی امری قطعی خواهد بود.
دیگر پوینت مثبت این صورت مالی آن است که در دوره 9 ماهه 24.5 هزار میلیارد تومان تسهیلات مالی به چرخه مالی شرکت تزریق شده است. با توجه به شرایط تورمی محیط اقتصادی و فزونی ارزش هر یک ریال امروز نسبت به ریال های فردا ، پروژه های توسعه ای شرکت با بهای تمام شده کمتری تکمیل خواهند شد و این یعنی کاهش دوره بازگشت سرمایه ، هزینه سرمایه و در نتیجه افزایش ارزش شرکت و ثروت سهامداران.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.