بورس 24: معدنی و صنعتی گهرزمین با سرمایه اسمی 2.5 هزار میلیاردی ، در بازار دوم فرابورس بیش از 137 هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شده است. این غول معدنی با احتساب درآمد 2.3 همتی در آذر ماه ، ارزش درآمد های تجمیعی سالانه خود را به در دوره جاری به حوالی 38 هزار میلیارد تومان رسانده که در قیاس با دوره مشابه بیش از 10 هزار میلیارد تومان رشد را نشان می دهد.
بورس24 : معدنی و صنعتی گهرزمین با سرمایه اسمی 2.5 هزار میلیاردی ، در بازار دوم فرابورس بیش از 137 هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شده است.
این غول معدنی با احتساب درآمد 2.3 همتی در آذر ماه ، ارزش درآمد های تجمیعی سالانه خود را به در دوره جاری به حوالی 38 هزار میلیارد تومان رسانده که در قیاس با دوره مشابه بیش از 10 هزار میلیارد تومان رشد را نشان می دهد.
بدون شک یکی دستاورد های اصلی تیم مدیریتی افزایش 11% مارجین عملیاتی در دوره 9 ماهه منتهی به شهریور 1402 نسبت به دوره 1401 است.
پرواضح است که در شرایط تورمی و افزایش روز افزون هزینه های عملیاتی ، بسیاری از شرکت ها حتی قادر به حفظ مارجین قبلی خود نبودند ، ولی در گهرزمین شاهد رسیدن این نسبت مهم سود آوری از 39% به 43% هستیم.
نظر به آن که مارجین خالص دوره 9 ماهه 38% محاسبه شده ، با توجه به درآمد تجمیعی 38 همتی در دوره جاری ، سود خالص 1402 حوالی 14 الی 14.5 هزار میلیارد تومان برآورد می شود ؛ تقریبا 3 هزار میلیارد تومان بیشتر از دوره قبلی. شایان ذکر است که با فرض سرمایه اسمی 2.5 همتی ، عایدی هر سهم 550 الی 580 تومان برآورد شده است.
صورت جریان نقدی دوره 9 ماهه منتهی به شهریور 1402 تفاوت های جدی با دوره قبلی دارد ؛ نخست آنکه میزان هدایت منابع مالی به سمت دارایی های ثابت که همان قلب تپنده بیزینس یاد می شوند ، رشد چشمگیری داشته و از 552 میلیارد تومان در مدت مشابه به حوالی 4 هزار میلیارد تومان رسیده است ؛ یعنی دست کم 7 برابر شده است. اتخاذ چنین تصمیمی در سنوات آتی علاوه بر بهبود راندمان و حاشیه سود عملیاتی شرکت ، تثبیت جایگاه شرکت در بین سه غول معدنی ایران را نیز تضمین کرده است. مضافا دو برابر شدن خالص وجوه نقد حاصل از فعالیت های عملیاتی سیگنال افزایش توان اجرایی مدیریت در پیشبرد پلن های توسعه درآمدی و سودسازی را نیز به بازار مخابره می کند.
در انتهای شهریور ماه سرفصل وجوه نقد عملیاتی به حوالی 6.5 هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به رقم 3.2 همتی دوره مشابه ، رشد سه رقمی 101% را نشان می دهد. گفتنی است که در ساختار خروجی های نقدی شرکت ، بر خلاف بسیاری از واحد های فعال در بورس ، هیچ گونه جریان خروجی از بابت هزینه های مالی مشاهده نمی شود و همین امر چرخه نقدینگی شرکت را در وضعیت به مراتب بهتری نسبت به بسیاری از شرکت ها قرار داده و عملا نقدینگی در دسترس مدیریت را افزایش داده است.
در ساختار سهامداری شرکت نام های بزرگی همچون معدنی صنعتی گل گهر ( 28.3% ) ، سرمایه گذاری امید ( 26.2% ) ، سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات ( 19.15% ) و توسعه بین المللی صنایع غدیر ( 17.1%) به چشم می خورد ؛ فلذا با چنین ساختاری عملا ریسک عملیاتی خاصی پیرامون فعالیت های شرکت حس نمی شود ؛ چرا که کارنامه عملیاتی شرکت های فوق در سنوات گذشته بسیار درخشان بوده و در اثربخشی سیاست های مالی ، عملیاتی و سرمایه گذاری تدوین شده توسط این شرکت ها شکی وارد نیست.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.