بانک ملت ، انتخاب بی چون و چرای سرمایه گذاران ارزش محور و ریسک گریز بازار سرمایه ، اخیرا افزایش سرمایه ای جذاب از محل سود انباشته داشته است.
بورس24 : بانک ملت ، انتخاب بی چون و چرای سرمایه گذاران ارزش محور و ریسک گریز بازار سرمایه ، اخیرا افزایش سرمایه ای جذاب از محل سود انباشته داشته تا بار دیگر قدرت سود سازی خود را به رخ بازار و رقبا بکشاند ؛ چرا که در حال حاضر ، اکثر رقبای بانک هر ساله گزارشی از زیان سازی به سهامداران تقدیم می کنند و عملا راه درازی تا رسیدن به مانده مثبت در سرفصل سود انباشته دارند. انجام این افزایش سرمایه ، نه تنها با جریان انداختن ثروت انباشته شده در دل بیزینس به سمت فعالیت های عملیاتی ، ثبات و گسترش سودآوری بانک را به همراه خواهد داشت ، بلکه سبب بهبود مهمترین نسبت عملکرد بانک یعنی کفایت سرمایه نیز خواهد شد. البته گفتنی است که در انتهای شهریور 1402 ، بانک ملت یکی از بهترین کفایت سرمایه صنعت بانکی را داشته که از میزان استاندارد اعلام شده توسط بانک مرکزی نیز بهتر بوده است ( Capital Adequacy : 8.22 ).
ناگفته نماند که از تاثیر بسیار بالای بحث تجدید ارزیابی دارایی ها بر صورت های مالی نماد های بانکی به عنوان بزرگترین صاحبان ملک و املاک کشور نیز نباید غافل شد. بر اساس افشائیه تیر ماه 1401 ، بیش از 1360 فقره ملک تملیکی و همچنین بیش از 1850 فقره ملک و سرقفلی در زمره املاک بانک ملت قرار گرفته اند. لذا بدون شک ، اعلام خبر تجدید ارزیابی این غول بانکی یکی از بمب های خبری و اصلی ترین محرک صنعت بانکی در بازار سرمایه خواهد بود ؛ چرا که سایر شرکت های همگروه نیز دنباله رو لیدر های صنعت خواهند بود و یکی یکی پلن های تجدید ارزیابی خود را ارائه خواهند کرد. لیست املاک بانک : https://www.codal.ir/Reports/DownloadFile.aspx?id=cP4MRfy1rZiZ%2bhoXc0nXYQ%3d%3d )
این غول بانکی کارنامه عملیاتی آخرین ماه فصل پاییز را با کسب مجموعا 13.5 هزار میلیارد تومان درآمد بسته و توانسته ارزش درآمد های تجمیعی خود در عملکرد 9 ماهه ، به بیش از 115 هزار میلیارد تومان برساند ؛ رقمی که در قیاس با دوره مشابه جهش چشمگیر 32 هزار میلیارد تومانی را نشان می دهد. در این مدت ، مجموعا 58 هزار میلیارد تومان وجه نقد از بابت هزینه های عملیاتی تحت سرفصل های سود پرداختی به سپرده گذاران ، هزینه مالی و هزینه کارمزد از بیزینس خارج شده است ؛ لذا تراز عملیاتی بانک رقم مثبت 57.2 هزار میلیارد تومان را نشان می دهد. این عدد در دوره 9 ماهه 1401 ، تقریبا 43.5 همت محاسبه شده ؛ لذا شاهد بهبود 13.6 همتی این فاکتور مهم بنیادی هستیم. گفتنی است که عبارت "تراز عملیاتی" همان مفهوم حاشیه سود عملیاتی در شرکت های تولیدی و بازرگانی را داشته و رشد آن به معنای تقویت بنیه مالی ، عملیاتی و سرمایه گذاری بانک است.
اصلی ترین مجرای درآمدی بانک ، یعنی درآمد حاصل از اعطای تسهیلات نسبت به آذر 1401 رشد سنگین 3.4 همتی را ثبت کرده و از 8.6 به بیش از 12 هزار میلیارد تومان رسیده است. مسلما این رشد گویای بهبود قدرت تسهیلات دهی بانک است. برای درک بهتر، توجه فرمایید که مانده حساب تسهیلات اعطایی در آذر 1402 رقم 1.196 هزار میلیارد تومان گزارش شده که نسبت به مانده 970 همتی در آذر 1401 ، از رشد بیش از 226 هزار میلیارد تومانی میزان تسهیلات اعطا شده حکایت دارد.
و اما از ارتباط بین قدرت تسهیلات دهی و حجم منابع متمرکز شده در بانک نیز نباید غافل شد ؛ چرا که هر چه منابع در دسترس بانک بیشتر باشد ، توانایی بانک در ساپورت فعالیت های تامین مالی نیز بیشتر خواهد بود. بنابراین ضروری است مانده سپرده گذاری های نزد بانک نیز مد نظر قرار داده شود. در انتهای آذر 1401 ، مانده سپرده های متمرکز شده در بانک ملت معادل 903 هزار میلیارد تومان بوده است. طی یک سال گذشته ، استراتژی های تدوین شده در خصوص جذب منابع مالی از سطح جامعه اثربخشی بالایی داشته و شاهد جامپ 173 هزار میلیاردی میزان منابع سپرده گذاری شده در بانک هستیم. در انتهای آذر 1402 ، مانده این سرفصل مهم ، 1.076 همت گزارش شده است.
مدیریت حرفه ای منابع در دسترس بانک نیز آنجایی عیان می شود که در یک سال گذشته ، درآمد شناسایی شده از محل اعطای تسهیلات تقریبا 29 هزار میلیارد تومان رشد داشته ، حال آنکه سود پرداختی به سپرده گذاران افزایش 15.2 همتی را نشان می دهد. بدون شک ، بیشتر بودن رشد میزان ورودی های نقدی نسبت به جریانات خروجی تاثیر به سزایی در قدرت سودسازی بانک خواهد داشت.
نظرات :
این مطلب 1 نظر دارد.
عالی بود
10 ماه پیش