بورس 24: نفت بهران با نماد شبهرن بازیگر اصلی صنعت روغن کشور بوده که از منظر فاکتور های بنیادی نظیر حجم تولید و فروش ، سهم بازار ، تنوع محصولات و ... حرف اول را در صنعت می زند. این یکه تاز بازار طی یک سال گذشته در قیاس با رقبای خود بهترین عملکرد را داشته و توانسته بیشترین میزان رشد ریالی سود خالص را از آن خود کند.
بورس24 : نفت بهران با نماد "شبهرن" بازیگر اصلی صنعت روغن کشور بوده که از منظر فاکتور های بنیادی نظیر حجم تولید و فروش ، سهم بازار ، تنوع محصولات و ... حرف اول را در صنعت می زند.
این یکه تاز بازار طی یک سال گذشته در قیاس با رقبای خود بهترین عملکرد را داشته و توانسته بیشترین میزان رشد ریالی سود خالص را از آن خود کند ؛ بدین صورت که رقم مندرج در سرفصل سود خالص شرکت 1.51 به 2.11 هزار میلیارد تومان رسیده ؛ یعنی تقریبا 595 میلیارد تومان افزایش در کلیدی ترین سرفصل صورت سود و زیان.
این غول روغنی در دوره عملیاتی 8 ماهه منتهی به آبان 1402 تقریبا 405 میلیون لیتر روغن به بازار های هدف داخلی و صادراتی تزریق کرده و توانسته ارزش درآمد های تجمیعی خود را به حوالی 14 هزار میلیارد تومان برساند. از آنجایی که روغن های موتور بنزینی و دیزلی تولید شده وزن بالایی از سبد درآمدی 8 ماهه شرکت را به خود اختصاص داده اند ( بیش از 58% سبد ) آنالیز فاکتور های بنیادی این گروه از محصولات بسیار بااهمیت به نظر می رسد ؛ فلذا به سراغ اطلاعات تولید و فروش شرکت های رقیب می رویم.
توجه فرمایید که حجم تجمیعی تولید روغن موتور در اسکیل 8 ماهه منتهی به آبان 1402 برای 4 شرکت روانکار بورسی 396 هزار تن گزارش شده است. در این بین ، نفت بهران بیشترین میزان تولید را در قیاس با رقبا ثبت کرده و با تولید بیش از 167 هزار تن روغن موتور ، 42% از حجم تولید روغن موتور در کشور را به خود اختصاص داده است. علاوه بر این دیدگاه ، مقایسه حجم تولید فعلی با میزان تولید در دوره مشابه نیز معیار مناسبی برای بررسی میزان پیشرفت شرکت هااست. از منظر مقایسه با دوره مشابه نیز نفت بهران کارنامه تولیدی درخشانی ثبت کرده با ثبت 17% رشد تولید حرف اول در صنعت می زند. پر واضح است که اصلی ترین مولفه در تثبیت و رشد بیزینس های تولیدی ، رشد میزان تولید محصولات است ؛ چرا که به دنبال این رشد ، شرکت حضور فعالتری در بازار های هدف داشته و رفته رفته سهم بازار رقبای خود را تصاحب می کند. از سوی دیگر ، هنگامی که خیال تیم مدیریتی از بابت پیوستگی تولید محصولات راحت باشد ، بازار های جدید با سرعت بیشتری شناسایی شده و عملیات بازاریابی و کسب درآمد از این بازار ها نیز سریع تر استارت می خورد ؛ مخلص کلام آنکه رشد تولید پیوسته ، توان عملیاتی مدیریت را در اجرای پلن های متنوع افزایش درآمدی و سودآوری قوت می بخشد.
شایان ذکر است که نفت بهران در سایه حجم تولید بالای تولید روغن موتور های بنزینی و دیزلی ، بیشترین سهم بازار فروش این محصولات را از آن خود کرده و مزیت رقابتی خاصی برای خود ایجاد کرده است ؛ بدین صورت که در دوره عملیاتی 8 ماهه منتهی به آبان 1402 ، نفت بهران با توزیع تقریبا 166 هزار لیتر روغن موتور ، بیش از 42% بازار داخل را به خود اختصاص داده ، عددی که فاصله قابل ملاحظه ای با رقبای فعال در صنعت دارد. برای درک بهتر این فاصله معنادار نفت بهران با رقبا توجه فرمایید که سهم بازار نفت سپاهان 24% ، نفت پارس 17% و نفت ایرانول 18% محاسبه شده است.
از منظر سود سرمایه نیز باید گفت که نماد معاملاتی "شبهرن" ظرف یک سال گذشته از حوالی 1300-1350 تومان به سقف نزدیکی سقف 3000 تومان رسیده و تقریبا 116% بازدهی به سهامداران خود تقدیم کرده است. حرکات اخیر سهم مشکوک به الگوی مستطیل با کف 2200 – 2100 تومان و سقف 2750 تومان است. در صورت ورود به سهم در قیمت 2200 تومان و رعایت حد ضرر 1900 تومان و حد سود 2700 تومان ، ریسک به ریوارد این معامله برابر با 1.67 خواهد بود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.