بورس 24: تجلی توسعه معادن فلزات ، بازوی سرمایه گذاری یکی از تخصصی ترین هلدینگ های معدنی صنعتی بازار سرمایه بوده که با سرمایه اسمی 6.2 هزار میلیاردی ، در نیمه نخست 1402 موفق به شناسایی بیش از 317 میلیارد تومان سود خالص معادل 51 ریال به ازای هر سهم شده است ؛ رقمی که در قیاس با دوره مشابه جهش سه رقمی ( 107% ) را ثبت کرده و به میزان 164 میلیارد تومان افزایش یافته است.
بورس24 : هموار تر شدن راه تجلی برای دستیابی به سود 116 میلیون دلاری !!
تجلی توسعه معادن فلزات ، بازوی سرمایه گذاری یکی از تخصصی ترین هلدینگ های معدنی صنعتی بازار سرمایه بوده که با سرمایه اسمی 6.2 هزار میلیاردی ، در نیمه نخست 1402 موفق به شناسایی بیش از 317 میلیارد تومان سود خالص معادل 51 ریال به ازای هر سهم شده است ؛ رقمی که در قیاس با دوره مشابه جهش سه رقمی ( 107% ) را ثبت کرده و به میزان 164 میلیارد تومان افزایش یافته است.
در لیست سهامداران این مجموعه سرمایه گذاری نام های بزرگ و پرآوازه ای نظیر سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات ( 57% ) ، معدنی صنعتی چادر ملو ( 17% ) و گل گهر ( 14.4% ) دیده می شود. باید گفت که یکی از اصلی ترین مزیت های رقابتی "تجلی" همین ساختار سهامداری حرفه ای است ؛ چرا که بهره مندی از تجارب بزرگان صنعت فرصتی است که نصیب هر شرکتی نمی شود و هر سرمایه گذاری که تنها چند ماه در بازار سهام سابقه داشته باشد ، با نگاه به لیست سهامداران "تجلی" به تجربه و تخصص کادر مدیریتی و اثربخشی استراتژی های تدوین شده یقین پیدا می کند. روند تغییرات سود خالص شرکت در سه سال گذشته مهر تاییدی بر عملکرد حساب شده شرکت است: البته شایان ذکر است که با توجه سرعت رشد بالای شرکت و همچنین تکمیل پروژه های شرکت های زیرمجموعه در سال های آتی ، پر واضح است که روند مذکور در سال های پیش رو نیز تکرار خواهد شد.
اوایل آبان ماه دوره 1402 ، کادر مدیریتی "تجلی" پیشنهاد افزایش سرمایه 2.4 هزار میلیاردی از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران را به حسابرس قانونی ارائه کرده است. قرار است که منابع حاصل از این افزایش سرمایه صرف مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر ، ریکاوری مخارج انجام شده در افزایش سرمایه های قبلی و همچنین جبران مخارج تحصیل سرمایه گذاری های انجام شده در حوزه خرید سهام و تاسیس شرکت های جدید شود.
اصلی ترین مجرای درآمدی شرکت یعنی درآمد حاصل از سود سهام دریافتی تاثیر به سزایی از این تصمیم می گیرد ؛ چرا که در صورت تامین منابع و شرکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر ، درصد مالکیت "تجلی" حفظ شده و به همین میزان در سنوات آتی از سود سهام تقسیم شده سهم می برد. به دو تصویر زیر که روند تغییرات درآمد سود سهام دریافتی در دو حالت انجام و عدم انجام افزایش سرمایه را نشان می دهد ، دقت فرمایید:
انجام افزایش سرمایه :
همانطور که پیداست ، تفاوت رقم درآمدی در دوره 1405 به بیش از 1.6 هزار میلیارد تومان می رسد و این رقم برای دوره 1406 تقریبا 2.8 هزار میلیارد تومان برآورد شده است ؛ اعدادی که می تواند تاثیر به سزایی در بنیه مالی و عملیاتی شرکت داشته و دست مدیریت را در راهبری پروژه های در دست تکمیل و گسترش میزان سرمایه گذاری های و .. باز تر کند. برای درک بهتر موضوع به تغییرات سرفصل "وجوه نقد عملیاتی" که مهمترین فاکتور سنجش نقدینگی در دسترس سازمان است ، توجه فرمایید:
بر اساس پیش بینی های کادر مدیریتی ، ظرف 3 سال آینده ، درسایه رشد سنگین درآمد سود سهام دریافتی ، شرکت پتانسیل رسیدن به سود خالص 4.3 هزار میلیارد تومانی معادل 116 میلیون دلار را دارد :
محاسبات بودجه بندی سرمایه ای نیز نتایجی به شرح زیر داشته است:
1) خالص ارزش فعلی (Net Present Value ): مثبت 524 میلیارد تومان
2) نرخ بازده داخلی ( Internal Return Rate ) با فرض نرخ تنزیل 30% : تقریبا مثبت 39%
3) دوره بازگشت سرمایه ( payback period ) : 2 سال و 8 ماه
4) دوره بازگشت سرمایه تنزیل شده ( Discounted-Payback Period ): 3 سال و 9 ماه
بنابراین با توجه به آمار مثبت مذکور ، انجام افزایش سرمایه از نقطه نظر محاسبات بودجه بندی سرمایه ای (Capital Budgeting ) نیز تایید می شود. البته باید توجه داشت که در صورت عدم انجام افزایش سرمایه ، منابع مورد نیاز از محل تسهیلات بانکی تامین می شود که خب ، جریان نقدی خروجی جدیدی تحت عنوان "هزینه مالی" اثر نامساعدی بر وضعیت نقدینگی و تزار مالی بیزینس خواهد داشت. جریان خروجی از بابت هزینه های مالی به شرح زیر محاسبه شده است:
گفتنی است که در عنوان این مقاله نرخ تسعیر ارز 37000 تومان در نظر گرفته شده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.