بورس 24: بیمه دی با سرمایه اسمی 595 میلیاردی در نیمه نخست دوره 1402 موفق به کسب 647 میلیارد تومان سود خالص ، معادل 108 تومان به ازای هر سهم شده است ؛ رقمی که نوعی دستاورد بنیادی برای کادر مدیریتی تلقی می شود ؛ چرا که ظرف مدت 6 ماه شاهد جامپ 3 رقمی سود خالص شناسایی شده در قیاس با دوره 12 ماهه 1401 هستیم ؛ بدین صورت که سود سالانه دوره قبلی 323 میلیارد تومان گزارش شده ؛ فلذا در انتهای شهریور ماه جهش سه رقمی این سرفصل کلیدی صورت سود و زیان قابل رویت است.
بورس24 : بیمه دی با سرمایه اسمی 595 میلیاردی در نیمه نخست دوره 1402 موفق به کسب 647 میلیارد تومان سود خالص ، معادل 108 تومان به ازای هر سهم شده است ؛ رقمی که نوعی دستاورد بنیادی برای کادر مدیریتی تلقی می شود ؛ چرا که ظرف مدت 6 ماه شاهد جامپ 3 رقمی سود خالص شناسایی شده در قیاس با دوره 12 ماهه 1401 هستیم ؛ بدین صورت که سود سالانه دوره قبلی 323 میلیارد تومان گزارش شده ؛ فلذا در انتهای شهریور ماه جهش سه رقمی این سرفصل کلیدی صورت سود و زیان قابل رویت است.
این رویداد مثبت بنیادی در سایه رشد چشمگیر میزان درآمد فروش حق بیمه ها تحقق یافته است. توجه فرمایید که در نیمه نخست 1402 ، مجموع رقم درآمدی حق بیمه های صادره بیش از 14.2 هزار میلیارد تومان گزارش شده ، حال آنکه رقم مذکور در دوره 12 ماهه 1401 معادل 9.6 همت بوده است ؛ چنین آماری ( پوشش 148% درآمد های دوره قبلی ) گویای سرعت بالای رشد و گسترش عملیات اصلی ، سهم بازار ، برندینگ اجتماعی و بالطبع مجاری درآمدی و سودسازی بیزینس است. البته باید توجه داشت که اخیرا کادر مدیریتی پلن افزایش سرمایه از 595 میلیارد به 2 هزار میلیارد تومان را به اطلاع سهامداران رسانده ؛ پلنی که قرار است منابع مورد نیاز آن از محل سود انباشته (25% معادل 351 میلیارد ) ، مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی سهامداران و سایر اندوخته ها (74% معادل 1.04 همت ) تامین شود. به دنبال اجرای چنین برنامه ای ، منابع مالی انباشته شده در دل بیزینس به سمت فعالیت های اصلی هدایت شده و دست مدیریت برای اتخاد تصمیمات سرمایه گذاری و عملیاتی بازتر خواهد شد؛ رویداد مثبتی که از کاهش ارزش این منابع جلوگیری کرده و با تقویت بنیه مالی و عملیاتی شرکت ، خیال سهامداران را از بابت تداوم جریانات درآمدی و سودسازی در سال های پیش رو آسوده می کند. پر واضح است که با اجرایی نمودن چنین تصمیمی ، نسبت توانگری مالی شرکت که از جمله مهمترین متغیر های سنجش قدرت کنترل ریسک و ایفای تعهدات مالی در صنعت بیمه است نیز در وضعیت بهتری قرار خواهد گرفت. ( با عنایت به دیتای منتشر شده در انتهای شهریور ماه ، توانگری مالی شرکت 129% گزارش شده که از عدد مورد تایید بیمه مرکزی بالاتر است ).
به نظر می رسد که کادر مدیریتی در تهیه بودجه عملیاتی 6 ماهه دوم 1402 رویکرد محافظه کارانه را در پیش گرفته ؛ چرا که رقم درآمدی صدور حق بیمه ها تقریبا 14 هزار میلیارد تومان برآورد شده که معادل عدد 6 ماهه نخست سال است. بنابراین در یک سناریو معقول ، با فرض تکرار اعداد در نیمه دوم ، تقریبا 1.3 هزار میلیارد تومان سود خالص معادل 200 تومان سود به ازای هر سهم برای دوره جاری متصور هستیم.
یکی از سرفصل های مهم تحلیلی در صنعت بیمه ، سرفصل ذخیره حق بیمه عاید نشده در صورت وضعیت مالی است. رقم مندرج در این سرفصل در حقیقت درآمد حق بیمه شناسایی نشده بوده که به متغیر زمان وابسته است و با گذر زمان و اجرای تعهدات مربوطه به سرفصل درآمد عملیاتی منتقل می شود. در انتهای شهریور 1402 ، مانده حساب "ذخیره حق بیمه عاید نشده " نسبت به ابتدای دوره جامپ 3.2 برابری را ثبت کرده و از 1.8 به بیش از 8.7 هزار میلیارد تومان رسیده است.
ارزش تجمیعی درآمد های صدور حق بیمه در دوره عملیاتی 7 ماهه منتهی به مهر 1402 بالغ بر 14.6 هزار میلیارد تومان گزارش شده ، رقمی که در قیاس با دوره مشابه جهش سنگین 6.4 همتی را ثبت کرده است. با احتساب 5.84 همت خسارت پرداختی به بیمه شدگان ، تراز عملیاتی 7 ماهه بیزینس ، مثبت 8.8 هزار میلیارد تومان محاسبه شده که یکی از بهترین برآیند های عملیاتی در بین شرکت های بورسی صنعت بیمه بوده و نسبت به مدت مشابه 1401 رشد چشمگیر 83% را به نمایش گذاشته است. شایان ذکر است که ضریب پرداخت خسارت در این دوره 7 ماهه نیز با کاهش 4% نسبت به مقطع مشابه به 39% رسیده است ؛ به دنبال چنین بهبودی ، افزایش منابع مالی در دسترس کادر مدیریتی را متصور هستیم. برای درک بهتر نتایج مالی شرکت ، نمودار زیر ارائه شده است:
از منظر تکنیکال سهم به یکی از معتبرترین حمایت های خود رسیده و موقعیت سرمایه گذاری بسیار کم ریسکی را ایجاد کرده است. تلاقی عدد رند 900 تومان ، میانگین متحرک 100 روزه و واگرایی در اسیلاتور RSI اعتبار معاملاتی این منطقه را افزایش داده است. در صورت ورود به سهم در قیمت 900 تومان و رعایت حد ضرر 850 تومان و تارگت قیمتی 1200 تومان ، نسبت ریسک به ریوارد معامله برابر با 6 خواهد بود ؛ یعنی به ازای هر 1 میلیون تومان ریسک ، 6 میلیون تومان بازدهی که بسیار مطلوب است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.