بورس 24: نفت ایرانول که از بازیگران اصلی صنعت روانکاری کشور است ، بودجه عملیاتی نیمه دوم دوره 1402 را با فرض فروش 310 هزار مترمکعب محصول و شناسایی 9.4 هزار میلیارد تومان درآمد تهیه کرده است. ظرف 6 ماهه نخست دوره جاری شرکت توانسته به طور میانگین در هر ماه 45.500 مترمکعب محصول بفروشد و ارزش درآمد های ماهانه خود را بالای سطح 1.1 همت حفظ کند.
بورس24 : نفت ایرانول که از بازیگران اصلی صنعت روانکاری کشور است ، بودجه عملیاتی نیمه دوم دوره 1402 را با فرض فروش 310 هزار مترمکعب محصول و شناسایی 9.4 هزار میلیارد تومان درآمد تهیه کرده است. ظرف 6 ماهه نخست دوره جاری شرکت توانسته به طور میانگین در هر ماه 45.500 مترمکعب محصول بفروشد و ارزش درآمد های ماهانه خود را بالای سطح 1.1 همت حفظ کند. به منظور پوشش بودجه مذکور اعداد مربوط به میانگین حجم و درآمد فروش ماهانه باید به ترتیب به 52 هزار مترمکعب و 1.57 همت برسد. از آنجایی که محصولات روغن موتور دیزلی ، بنزینی و صنعتی در سبد داخلی و روغن پایه در سبد صادراتی سهم بالایی از درآمد نیمه نخست 1402 را به خود اختصاص داده اند ؛ تغییرات آمار و ارقام بنیادی این محصولات در بودجه عملیاتی نیمه دوم 1402 نسبت به 6 ماهه نخست به شرح زیر ارائه شده است: ( حجم فروش بر حسب مترمکعب و نرخ فروش بر حسب میلیون تومان در هر مترمکعب گزارش شده است )
از جمله متغیر های تاثیرگذار بر حاشیه سود عملیاتی شرکت ها می توان به هزینه های شرکت داری اشاره کرد. کادر مدیریتی در 6 ماهه نخست 1402 رقم خروجی نقدی از بابت این هزینه ها را 247 میلیارد تومان گزارش کرده ؛ عددی که در قیاس با دوره مشابه رشد ناچیز 21% را نشان می دهد. باید اذعان داشت که در این شرایط تورمی ، رسیدن به چنین آماری نوعی دستاورد بنیادی تلقی می شود ؛ چرا که در صورت سود و زیان بسیاری از شرکت های بورسی شاهد رشد های 3 رقمی در این سرفصل مهم هستیم. در بودجه عملیاتی 6 ماهه دوم سال ، مجموعا 305 میلیارد تومان هزینه عمومی اداری برآورد شده است ؛ بنابراین در انتهای دوره 1402 ، انتظار تقریبا 550 میلیارد هزینه اداری تشکیلاتی داریم ؛ رقمی که در قیاس با عدد 412 میلیاردی شناسایی شده در دوره قبلی تنها 140 میلیارد تومان تفاوت خواهد داشت.
پس از بهای مواد مستقیم مصرفی ، سربار تولیدی با سهم 10% در بهای تولید ، دومین متغیر اصلی بهای تمام شده فعالیت های تولیدی شرکت است. با مقایسه دو رقم 535 میلیارد دوره 6 ماهه نخست 1401 و 560 میلیارد دوره 6 ماهه نخست 1402 ، در میابیم که کادر مدیریتی به خوبی توانسته سرفصل های کلیدی سربار یعنی هزینه حقوق و دستمزد ، انرژی ، حمل و نقل و ... را کنترل کند. رویداد مثبتی که تاثیر مطلوبی بر حاشیه سود های بیزینس داشته است. گفتنی است که سربار نیمه دوم 1402 ، 584 میلیارد برآورد شده ؛ بنابراین در انتهای دوره جاری تقریبا 1.1 همت سربار متصور هستیم ؛ عددی که در قیاس با دوره مشابه ، تنها 17% رشد را نشان خواهد داد. به تصویر زیر دقت نمایید :
شایان ذکر است که در صورت تحقق کامل این بودجه عملیاتی دوره 1402 ، ارزش درآمد های سالانه بیزینس به بیش از 16 هزار میلیارد تومان خواهد رسید ؛ رقمی که در قیاس با دوره 1401 تقریبا 3.2 همت رشد را نشان می دهد. نظر به آنکه حاشیه سود خالص 6 ماهه نخست 1402 با بهبود 7% نسبت به دوره مقایسه ای به 17% رسیده است ؛ برای دوره جاری تقریبا 2.8 هزار میلیارد تومان سود خالص متصور هستیم که با فرض سرمایه اسمی 200 میلیاردی ، عایدی هر سهم سهامداران حوالی 1350 الی 1380 تومان برآورد می شود. تحلیل حساسیت سود هر سهم شرکت به شرح زیر ارائه شده است:
خبر خوب برای سهامداران مجموعه آن است که تا انتهای دوره 1402 طرح توسعه " بهبود راندمان عملیاتی در واحد موم گیری پالایشگاه روغن سازی تهران و تولید واکس کم روغن " به بهره برداری خواهد رسید. در انتهای شهریور 1402 ، با سرمایه گذاری 163 میلیارد تومانی ، درصد پیشرفت پروژه 90% گزارش شده است. همچنین بر اساس محاسبات بودجه بندی سرمایه ای ، دوره بازگشت سرمایه گذاری این طرح ، 1 سال محاسبه شده که بسیار مطلوب است. توجه فرمایید که پس از بهره برداری از این طرح ، به دلیل حداکثر سازی جدایش روغن پایه از اسلاک وکس ، شاهد افزایش چشمگیر 11 میلیون لیتری حجم تولید و فروش روغن پایه ( محصول استراتژیک صادراتی ) بدون افزایش خوراک و همچنین تولید محصول وکس خشک (درصد روغن پایین تر ) با حاشیه سود بالاتر خواهیم بود. این طرح توسعه دو فاز داشته که محصول نهایی فاز دوم ، پارافین با درصد روغن پایین خواهد بود که بر اساس مطالعات صورت گرفته در بازار های داخلی و جهانی تقاضای بالایی دارد.
نظر به آنکه شرکت ایرانول تنها مجموعه تولید کننده محصول برایت استاک است ، بازار تولید و فروش این محصول برای شرکت تضمین شده است. البته شایان ذکر است که اخیرا محصولات روغن موتور رونیا پلاس ، روغن گیربکس اتومات ، روغن سوپر موتورو و روغن موتور رویال به سبد متنوع درآمدی شرکت اضافه شده اند.
آنالیز بهای تمام شده شرکت نیز بدون توجه به دو متغیر اصلی نرخ نفت خام و نرخ تسعیر ارز امکان پذیر نیست. با توجه به اعلام آتش بس در جنگ حماس و اسرائیل ، پیش بینی های قبلی در رابطه با نفت 100 دلاری کمتر مورد توجه بازار قرار خواهد گرفت و ریسک افزایش بهای تمام شده تولیدات شرکت های روانکاری نیز تا حدی برطرف شده است. ( افزایش قیمت نفت با رشد بهای لوبکات مصرفی (متاثر از HSFO ) ، اثر نامساعدی بر حاشیه سود روانکار ها خواهد داشت).
چارت تکنیکال سهم نیز موقعیت سرمایه گذاری خوبی فراهم کرده ؛ با ورود به سهم در قیمت 7500 تومان و رعایت حد ضرر 6900 تومان و تارگت 8500 تومان ، ریسک به ریوارد معامله 1.67 خواهد بود. توجه فرمایید که منطقه 7500 تومان به جهت برخورد با میانگین متحرک بلندمدت 200 روزه و همچنین واگرایی در RSI پتانسیل بالایی در حمایت از سهم دارد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.